Fost antrenor în Liga 2 la Minaur Baia Mare și Poli Timișoara, noul colaborator al lui Dorinel Munteanu la SC Oțelul Galați. Cei doi au fost coechipieri la CFR Cluj

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 16:06 Diverse
Fost antrenor în Liga 2 la Minaur Baia Mare și Poli Timișoara, noul colaborator al lui Dorinel Munteanu la SC Oțelul Galați. Cei doi au fost coechipieri la CFR Cluj

Dorin Toma (46 de ani), fost antrenor principal în Liga 2 la echipele FCM Baia Mare, Minaur Baia Mare și Poli Timișoara, la aceasta din urmă în perioada iunie-septembrie 2021, ultima dată antrenor la două grupe de juniori ai clubului Gloria Tăuții Măgherăuș (Maramureș), a făcut de câteva zile pasul în prima ligă, unde îndeplinește funcția de antrenor secund.

Toma îi este colaborator lui Dorinel Munteanu la prim-divizionara SC Oțelul Galați, unde îl înlocuiește pe Florin Acsinte, despărțit pe cale amiabilă de clubul nou-promovat în vară.

Dorin Toma, antrenor secund la SC Oțelul Galați, în stafful lui Dorinel Munteanu

Maramureșeanul Dorin Toma, fost antrenor al mai multor echipe în Liga 3 sau Liga 2, a fost ofertat de gălățeni să fie antrenor secund în stafful lui Dorinel Munteanu după ce SC Oțelul s-a despărțit de Florin Acsinte, cel adus la club în vară, după promovarea în SuperLigă.

Toma, ultima dată antrenor la juniorii unei echipe județene apropiată de casa sa, a răspuns afirmativ ofertei primite și va face pasul pentru prima dată în cariera sa în prima ligă, chiar și în postura de ”secund”.

”SC Oțelul Galați anunță cooptarea în staff-ul tehnic al lui Dorinel Munteanu a antrenorului secund Dorin Toma, unul dintre foștii mari fotbaliști ai clubului CFR Cluj. Dorin și-a început de săptămâna trecută activitatea în roș-alb-albastru, fiind prezent pe banca oțelarilor la partida cu Dinamo București, scor 1-0, în etapa a 11-a a SuperLigii.

Dorin Toma a colaborat cu Dorinel Munteanu și la CFR Cluj, grupare cu care ex-fundașul dreapta a ajuns până în finala Cupei UEFA Intertoto. În tricoul aceleiași echipe, Toma, acum în vârstă de 46 de ani, a disputat și o finală de Cupa României. Ca antrenor, el a activat la formații precum FC Baia Mare, Politehnica Timișoara, SCM Zalău și Sticla Arieșul Turda.

Îi urăm lui Dorin bun venit la Oțelul și cât mai multe performanțe.

Totodată, anunțăm despărțirea pe cale amiabilă de Florin Acsinte, antrenor secund sosit la Galați la începutul acestei stagiuni, un profesionist care a pus umărul la pregătirea din intersezon. Din motive personale, Florin a solicitat încetarea relațiilor contractuale.

Îi mulțumim pentru colaborare și îi urăm mult succes în proiectele următoare!”, sună comunicatul SC Oțelul Galați.

Dorin Toma: ”Sunt onorat să fac parte din stafful lui Dorinel Munteanu”

Dorinel Munteanu și Dorin Toma au fost coechipieri la CFR Cluj între 2005 și 2006, iar acum vor colabora pentru prima dată ca antrenori.

”Sunt onorat să fac parte din stafful lui Dorinel Munteanu ca antrenor secund. Am lucrat cu dânsul la CFR Cluj, dar din postura de jucător, și îi mulțumesc că m-a acceptat și din postura de antrenor. Îmi doresc ca venirea mea la Oțelul Galați să fie într-un ceas bun, să mă ridic la pretențiile lui și să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat, pentru Graiul Maramureșului, Dorin Toma.

Toma și-a început cariera de antrenor la FCM Baia Mare, cu care a promovat în Liga 3 și Liga 2, iar apoi a mai condus din postura de ”principal” Viitorul Ulmeni (Liga 3), Minaur Baia Mare (Liga 3), cu care a promovat în Liga 3, Politehnica Timișoara (Liga 2), SCM Zalău (L3), Sticla Arieșul Turda (L3) și Gloria Tăuții Măgherăuș, la aceasta din urmă la juniori.

  • Nou-promovata SC Oțelul Galați ocupă locul 8 din 16 în prima ligă, cu 14 puncte acumulate în 11 meciuri.

Foto: SC Oțelul Galați și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-timisoreni-intalnire-cu-premierul-marcel-ciolacu-suntem-singurul-oras-din-tara-fara-infrastructura-sportiva-liderul-druckeria-despre-discutiile-cu-reprezentantii-guvernului-19287238

https://liga2.prosport.ro/special/petru-cadar-o-stea-pe-bolta-fotbalului-brasovean-19287229

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 16:06 Diverse
Pe aceeași temă