Ivan Gvozdenovic, noul antrenor al echipei Foresta Suceava. Primele declarații și cum a ajuns conducerea la ”principalul” sârb

Andrei PASCU 14 Oct. 2020, 18:05 Liga 3
Ivan Gvozdenovic, noul antrenor al echipei Foresta Suceava. Primele declarații și cum a ajuns conducerea la ”principalul” sârb

Ivan Gvozdenovic este noul antrenor al echipei Foresta Suceava. ”Principalul” în vârstă de 42 de ani a fost prezentat oficial miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizată chiar pe stadionul Areni. Andrei Ciutac, președintele sucevenilor, a fost cel care a participat la eveniment și are mare încredere în antrenorul sârb.

Andrei Ciutac: ”Antrenorii străini vin cu altă mentalitate și cu niște tehnici moderne de lucru” 

Ciutac este convins că Ivan Gvozdenovic o să reușească să redreseze echipa, după începutul nu foarte bun, în urma căruia s-a decis că e nevoie de o schimbare. Conducătorul este convins că Foresta Suceava se va bate la promovare, obiectivul fiind accederea în Liga 2.

Chiar dacă lumea este reticentă când apar astfel de variante, este un antrenor cu un CV interesant, în care eu am mare încredere că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus la începutul sezonului. Poate nu știe cu exactitate ce se întâmplă în Liga a 3-a din România, dar, în general, antrenorii străini vin cu altă mentalitate și cu niște tehnici moderne de lucru. Sper să se integreze cât mai repede în colectivul clubului nostru”, a declarat Andrei Ciutac, citat de Gazeta Suceava.

Ivan Gvozdenovic: ”Îmi place să joc ofensiv, dar mai întâi vreau să-mi cunosc jucătorii” 

Ivan Gvozdenovic a ajuns de câteva zile în România și a fost prezent la meciul din cea mai recentă etapă din Liga 3 al Forestei Suceava, cu Hușana Huși, câștigat cu 3-0. Ivan Gvozdenovic a mai trecut prin țara noastră, dar nu ca antrenor, ci ca jucător. Timp de șase luni, octombrie 2007 – ianuarie 2008, fostul fundaș a jucat în Liga 1, pentru Dinamo.

La conferința de prezentare, antrenorul sârb a declarat că este mulțumit de ceea ce a văzut în meciul cu Hușana Huși și este încrezător. A oferit câteva informații cu privire la ideile de joc pe care vrea să le implementeze la echipă, dar pentru moment vrea să cunoască jucătorii cât mai bine și cât mai repede.

Am văzut ultimul meci al echipei. A scos un rezultat bun și mi-a plăcut spiritul grupului. Jucătorii au calitate pentru Liga a 3-a și sunt convins că vom avea rezultate bune în cele șase meciuri pe care le mai avem de disputat în acest an. Important este să dea maximum la fiecare antrenament și la fiecare meci.

Îmi place să joc ofensiv, dar mai întâi vreau să-mi cunosc jucătorii. Pentru moment, voi păstra sistemul 4-2-3-1. Asta e sigur. Apoi, în Liga a 3-a, nu este ușor să practici un fotbal bun pentru că terenurile nu sunt așa de bune, iar unii adversari sunt ciudați, necunoscuți. Dacă vom ajunge mai sus, alta va fi situația”, a declarat Ivan Gvozdenovic.

Ivan Gvozdenovic, despre experiențele din Arabia Saudită: ”E o diferență mare pe plan financiar, dar în fotbal nu se rezumă totul la bani” 

Ivan Gvozdenovic a antrenat ultima oară o echipă din țara natală, Radnicki 1912 Sombor, dar a avut și câteva experiențe în Arabia Saudită. A vorbit și despre acea perioadă și a decis să dea curs ofertei de la Foresta Suceava, chiar dacă a recunoscut că puterea financiară este mult sub ceea ce oferă echipele din zona respectivă.

E o diferență mare pe plan financiar, dar în fotbal nu se rezumă totul la bani. În Arabia Saudită este o altă mentalitate, o altă religie, viața este mai complicată, iar din acest motiv am ales să vin mai aproape de familie. Puteam să aștept până în ianuarie-februarie, să găsesc o ofertă mai bună de la o altă echipă, dar am vorbit cu președintele de aici, mi-au plăcut ambițiile echipei și am acceptat această provocare.

(N.r. – cu privire la faptul că Foresta Suceava a schimbat opt antrenori în ultimii patru ani) Nu este normal, dar probabil conducerea știe mai bine de ce a făcut atâtea schimbări pe banca tehnică. Normal este să-i dai continuitate unui antrenor. Eu sper că am venit aici să schimb această tradiție”, a mai afirmat antrenor sârb.

Ivan Gvozdenovic i-a luat locul lui Dorin Goian

Dorin Goian (39 de ani) și echipa bucovineană au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului după startul slab al sezonului, în care ambele părți visau la promovarea în Liga 2. Anunțul cu privire la reziliere a fost făcut pe 8 octombrie.

Cele trei înfrângeri și o victorie înregistrate de Foresta cu Dorin Goian antrenor au dezamăgit, astfel că cele două părți și-au dat mâna și au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă. Odată cu fostul internațional a pleacat și antrenorul secund Daniel Bălan, alături de care venise în vară, cei doi colaborând și la Bucovina Rădăuți.

Foto: Gazeta Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-aproape-sa-numeasca-un-antrenor-strain-dupa-plecarea-lui-dorin-goian-alesul-conducerii-a-fost-prezent-in-tribuna-la-jocul-din-ultima-etapa-19152232

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-5-noua-meciuri-se-disputa-astazi-iar-cinci-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-steaua-si-minaur-baia-mre-printre-echipele-cu-infectati-19151624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-si-a-reziliat-contractul-cu-foresta-suceava-nu-am-avut-rezultate-si-nici-jocul-echipei-nu-mergea-dar-parca-toate-au-fost-impotriva-noastra-19151513

 

 

 

Andrei PASCU 14 Oct. 2020, 18:05 Liga 3
Pe aceeași temă