Dorin Goian și-a reziliat contractul cu Foresta Suceava. ”Nu am avut rezultate și nici jocul echipei nu mergea. Dar parcă toate au fost împotriva noastră”

Marius ANGHEL 08 Oct. 2020, 14:33 Liga 3
Dorin Goian și-a reziliat contractul cu Foresta Suceava. ”Nu am avut rezultate și nici jocul echipei nu mergea. Dar parcă toate au fost împotriva noastră”

Dorin Goian (39 de ani) a rezistat ca antrenor la Foresta Suceava mai puțin decât a făcut-o ca președinte. Fostul fundaș al naționalei și echipa bucovineană au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului după startul dezastruos de nou sezon, în care ambele părți visau la promovarea în Liga 2.

Revenit la clubul din orașul natal Suceava de această dată în postura de antrenor principal, după ce anterior fusese președinte executiv în perioada iulie 2016 – ianuarie 2017, când echipa era în Liga 2 și trecea de la denumirea de Rapid CFR la Foresta, Dorin Goian a rezistat în această postură mai puțin decât a făcut-o ca parte a conducerii. Numit în prima jumătate a lunii iunie 2020, Goian se desparte acum de Foresta după mai puțin de trei luni de zile.

Foresta și Dorin Goian și-au încheiat colaborarea, din nou

Cele trei înfrângeri și o victorie înregistrate de Foresta cu Dorin Goian antrenor au dezamăgit, astfel că cele două părți și-au dat mâna și au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă. Odată cu fostul internațional pleacă și antrenorul secund Daniel Bălan, alături de care venise în vară, cei doi colaborând și la Bucovina Rădăuți.

”În urma debutului slab de campionat și a eșecului din Cupa României, am avut o discuție cu antrenorul Dorin Goian, în urma căreia am stabilit de comun acord rezilierea contractului. De asemenea, am reziliat și contractul antrenorului secund, Daniel Bălan.
Le mulțumim pentru această perioadă și le dorim mult succes în carieră!”, a anunțat Foresta Suceava pe pagina sa de Facebook.

Dorin Goian a fost depistat pozitiv cu COVID-19 în primele zile ale acestei luni, astfel că antrenorul se află în izolare.

”La fotbal, pentru rezultate au și antrenorii o vinp. Rezultatele nu au fost cele pe care le-am așteptat, lucrurile nu mergeau într-o direcție bună, motiv pentru care am luat această decizie”, a explicat președintele Andrei Ciutac, pentru Gazeta de Suceava, schimbarea făcută de Foresta. Ciutac a mai spus că până la numirea unui nou antrenor principal, echipa va fi condusă de Bogdan Tudoreanu și Vasile Prisacă.

Trei eșecuri și o victorie pentru Dorin Goian ca antrenor la Foresta

Foresta a început noul sezon al Ligii 3 cu o înfrângere pe teren propriu, 1-2 cu Știința Miroslava, apoi a câștigat la Piatra Neamț, 1-0 cu CSM Ceahlăul. În etapa a 3-a nu a jucat, fiindcă adversara, Bucovina Rădăuți, încă avea probleme cu jucătorii infectați cu COVID-19, astfel că meciul s-a amânat. A urmat apoi etapa a 4-a, unde Foresta a pierdut din nou, la Șomuz Fălticeni, cu 2-3. Ieri, echipa suceveană a jucat din nou la Fălticeni, de această dată în turul 3 al Cupei României, unde a încasat o nouă înfrângere, de această dată cu 0-2. Eșecul a dus la îndepărtarea de pe banca tehnică a lui Goian.

Dorin Goian: ”Asta e viața antrenorilor. Nu am avut rezultate și nici jocul echipei nu mergea”

Fostul internațional român nu a părut atât de afectat de plecarea sa de la Foresta. A dat vina și pe situația prin care echipa a trecut în această vară din cauza pandemiei.

”Îmi pare rău că am petrecut atât de puțin timp la Foresta, dar asta e viața antrenorilor. Nu am avut rezultate și nici jocul echipei nu mergea. Dar parcă toate au fost împotriva noastră în ultimele luni. Am început pregătirea cu puțini jucători, apoi au apărut acele cazuri de COVID în lot și a trebuit să ne oprim antrenamentele. În campionat, unde țintarul nu ne-a ajutat, am debutat cu o înfrângere și asta a pus o presiune și mai mare pe noi. Dacă începeam bine, altfel ar fi stat lucrurile. Sunt convins însă că antrenorul care va veni după mine va redresa situașia. Nu e nimic pierdut, dar este nevoie de timp pentru a construi o echipă”, a declarat, pentru Gazeta de Suceava, Dorin Goian, care spune că nu va mai antrena în acest an: ”Deocamdată vreau să mă liniștesc și să scap de acest virus.”

În etapa a 5-a, Foresta Suceava o va întâlni pe teren propriu pe Hușana Huși, sâmbătă, de la ora 15:00. Hușana e liderul Seria 1 a Ligii 3, cu 12 puncte acumulate în primele patru runde, la egalitate cu Șomuz Fălticeni.

Foresta se află pe locul 7 din 10 după patru etape, cu 3 puncte și un meci restant.

Foto: Foresta Suceava

Marius ANGHEL 08 Oct. 2020, 14:33 Liga 3
Pe aceeași temă