Cinci jucători trași pe lista neagră la Steaua, trei dintre ei sunt aduși la începutul sezonului. Daniel Oprița: ”Nu au dat randamentul dorit”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 12:16 Liga 2

Sub titlul ”Steaua vrea să schimbe liniile în această iarnă!”, clubul din Ghencea anunță la finalul anului 2023 că are cinci jucători din lot care nu mai intră în vederile antrenorului Daniel Oprița și ale staffului său.

Momentan, nu s-a ajuns la un acord privind o despărțire în condiții amiabile de aceștia, însă numele lor a fost făcut public, cum rar se întâmplă în fotbalul românesc. Puține sunt cluburile sau antrenorii lor care anunță numele jucătorilor care nu mai sunt doriți.

Chunchukov, Topuzov, Boiciuc, Buziuc și Enceanu nu mai intră în vederile lui Daniel Oprița

Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu sunt jucătorii despre care Steaua spune că nu mai intră în planurile staffului tehnic.

Topuzov, Boiciuc și Buziuc sunt dintre cei achiziționați în vară și care, din câte se pare, nu l-au mulțumit cu evoluțiile lor pe Oprița. Antrenorul își dorește câteva schimbări în lot pentru atacul final asupra play-off-ului Ligii 2.

”Am făcut o analiză a evoluției echipei în primele 15 etape din acest sezon și ne dorim să facem câteva modificări în componența lotului. În această iarnă încercăm să renunțăm la câțiva jucători care nu au dat randamentul dorit. E adevărat că nu avem drept de promovare nici în acest sezon, dar se impun unele schimbări în această perioadă. Obiectivul nostru este să intrăm în play-off”, a declarat Daniel Oprița, citat de pagina de Facebook a clubului Steaua.

”Steaua București a încheiat anul 2023 pe locul 7 în Liga a II-a, cu 22 de puncte, unul mai puțin decât ultima poziție care permite accesul în play-off (ocupată de ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu).
Dacă jucători au intrat în vacanță de la finalul săptămânii trecute, staff-ul tehnic pregătește deja sezonul de primăvară. Astfel, în urma unei analize făcute la finalul sezonului de toamnă și a rezultatelor deloc satisfăcătoare din campionat, Daniel Oprița și staff-ul său au decis că e nevoie de o restructurare a lotului.
Jucătorii care nu mai intră în vederile staff-ului Stelei sunt: Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu”, a comunicat Steaua.

Ce au făcut în acest sezon cei cinci jucători care nu mai sunt doriți la Steaua:

  • Tsvetelin Chunchukov

– 14 meciuri (594 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 0 goluri.
– 5 meciuri (216 minute) în Cupa României, două începute ca titular și de fiecare dată înlotuit, 2 goluri.

Atacantul bulgar de 28 de ani a ajuns la Steaua în vara anului 2022, după ce ultima dată evoluase la Chindia, în prima ligă. În sezonul trecut a evoluat pentru bucureșteni în 24 de meciuri de Liga 2 și a marcat 8 goluri.

  • Rareș Enceanu

– 10 meciuri (273 minute) în Liga 2, două începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (6-2 cu Unirea Dej).
– 3 meciuri (112 minute) în Cupa României, doar o dată a fost titular și a fost înlocuit, 0 goluri.

Mijlocașul de 29 de ani este la Steaua din vara anului 2020, când activa în Liga 3. În precedentele două sezoane de Liga 2 a fost utilizat în aproape toate jocurile, în 50 din 58, și a înscris câte un gol pe sezon. Ultima dată a fost la Campionii FC Argeș.

Rareș Enceanu și-a dorit în vară să se despartă de Steaua, cu care mai avea un an de contract. S-a aflat printre cei cinci jucători români care au mers în Spania, la o echipă din liga a patra, însă rămânerea lor a picat. S-a întors apoi în Ghencea, însă Daniel Oprița nu i-a mai dat aceleași șanse să joace. Este unul dintre cei mai vechi jucători din lot.

  • Alexandru Buziuc

– 12 meciuri (464 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (6-1 cu Progresul Spartac).
– 5 meciuri (195 minute) în Cupa României, două începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 0 goluri.

Atacantul de 29 de ani a ajuns la Steaua în vară, după ce a retrogradat din prima ligă cu CS Mioveni.

  • Alexandru Boiciuc

– 13 meciuri (688 minute) în Liga 2, opt începute ca titular și în șase a fost înlocuit, 1 gol (6-2 cu Unirea Dej).
– 4 meciuri (203 minute) în Cupa României, trei începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (1-3 cu ”U” Cluj).

Atacantul basarabean de 26 de ani s-a alăturat Stelei în vară, după ce în sezonul trecut a jucat pentru ”U” Cluj și Gloria Buzău.

  • Mario Topuzov

– 7 meciuri (282 minute) în Liga 2, patru începute ca titular și în toate a fost înlocuit, 0 goluri.
– 3 jocuri (92 minute) în Cupa României, în toate a intrat din postura de rezervă, 1 gol (1-0 cu Dunărea Călărași).

Mijlocașul bulgar de 24 de ani a fost împrumutat în vară de Steaua de la CSKA 1948 Sofia.

Foto: Răzvan Păsărică și Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/legendele-echipei-steaua-vor-sa-ajute-la-obtinerea-dreptului-legal-de-promovare-din-liga-2-in-superliga-romaniei-19295828

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-alexandria-si-steaua-meci-spectaculos-in-etapa-3-de-cupa-romaniei-19295697

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă