Noi șicane pentru Pandurii. ITM, ISU, Poliția și Direcția Patrimoniu fac mereu controale la clubul-fanion al Gorjului. ”Sunt oameni care au grijă să depună fel de fel de reclamații. Suntem agasați la fiecare antrenament!”

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2021, 15:30 Liga 2
Noi șicane pentru Pandurii. ITM, ISU, Poliția și Direcția Patrimoniu fac mereu controale la clubul-fanion al Gorjului. ”Sunt oameni care au grijă să depună fel de fel de reclamații. Suntem agasați la fiecare antrenament!”

Scandalul dintre Primăria Târgu Jiu și Pandurii Târgu Jiu, legat de folosirea în mod gratuit a stadionului Municipal din orașul de la malul Jiului, și-a derulat un nou episod.

Conform spuselor oficialilor clubului fanion al Gorjului, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a venit în control chiar și în perioada în echipa se afla în vacanță, la începutul lunii ianuarie.

ITM, ISU, Poliția și Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, în control la Pandurii

Recent, și ISU Gorj a efectuat mai multe controale la sediul clubului, după ce un mic incendiu a afectat o încăpere anexă de la Coentrul de Copii și Juniori al CS Pandurii, acesta fiind stins ulterior de angajaţii clubului. Pe lângă ISU, şi Poliţia Târgu Jiu şi-a deplasat la sediul clubului ca să ancheteze cum a luat foc un cablu electric.

Mai nou, Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, cea care are în administrare Complexul Sportiv Municipal Târgu Jiu (stadionul și cele două terenuri de antrenament, unul cu iarbă și unul sintetic) amenință jucătorii cu poliția, dacă nu prezintă chitanța pentru utilizarea terenurilor de antrenament.

”Suntem agasați la fiecare antrenament, amenințați că se cheamă poliția dacă nu arătăm nu știu ce chitanță. E un lucru umilitor pentru un club care a făcut numai bine acestui oraș. Este jenant să ne pună, zi de zi, în această postură”, a declarat antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, pentru pandurul.ro.

”Sunt «oameni de bine» în Târgu Jiu care au grijă să depună fel şi fel de reclamaţii pe la Poliţie şi peste tot. De câteva săptămâni de zile, cred că toate instituţiile statului, şi care există şi care nu există, au «călcat» Pandurii Târgu Jiu. Nu ştiu de ce, nu ştiu ce se încearcă de se creează această presiune și nu înţeleg ce au cu clubul Pandurii. Fiecare poate să facă ce vrea şi să spună ce vrea de clubul Pandurii, şi, în situaţia aceasta noi va trebui să ne apărăm şi să ieşim din toate aceste situaţii”, a completat directorul sportiv Camilian Floroiu, la Radio Infinit.

Pandurii n-a putut juca pe stadionul Municipal amicalul cu ”FC U” Craiova, pentru că n-a pătit chirie

Pandurii n-a putut să dispute sâmbăta trecută amicalul cu ”FC U” Craiova, deoarece n-a plătit suma de 5000 lei, pentru utilizarea / joc (fie oficial, fie amical) a stadionului Municipal. Miercuri, a jucat, pe terenul sintteic un test cu Viitorul Dăești, încheiat la egalitate, scor 1-1, și a plătit 180 lei, cât costă închirierea terenului de antrenament.

Deși, la prima vedere, pare firesc că orice echipă să plătească pentru utilizrea arenei, cei de la Pandurii au ținut să reaminteacă faptul că, în 2014, în momentul în care s-a demolat vechea arena și s-au început lucrările la actualul stadion, s-a păstrat suprafața de de joc, încălzirea subterană a arenei și pista de atletism, care fuseseră montate în anul 2011 din banii echipei Pandurii.

Și terenul sintetic a fost pus tot din fondurile clubului de fotbal, iar acum Pandurii este nevoită să plăească chirie, la fel ca cealălaltă echipă din oraș, Viitorul Pandurii, pentru a utiliza bunuri în care a investit.

Cojocaru speră să joace pe stadionul mare amicalul cu CS Hunedoara

Sâmbătă, de la ora 11:30, Pandurii are programat un amical cu CS Hunedoara, iar antreborul Călin Cojocaru speră să poată juca, gratis, pe stadionul Municipal.

”Încercăm să jucăm meciul următor pe iarbă, pentru că meciurile oficiale le jucăm pe iarbă, iar această suprafaţă sintetică nu ne avantajează pe noi. Vom face tot posibilul, şi sper eu să găsim înţelegere la autorităţi, cum e şi normal, să jucăm acest meci pe stadion. Nu vreau să fie scandal şi să se înţeleagă aşa ceva din partea mea, vreau doar să găsim înţelegere pentru că acest club, Pandurii, care a investit aici o grămadă de bani şi merită să joace pe acest stadion frumos, pentru că datorită performanţelor acestei echipe s-a construit acest stadion. Şi nu avem nimic împotrivă să joace şi alte echipe, se poate închiria la toată lumea, dar cred că merităm respect şi merităm să jucăm pe acest stadion. Fără să plătim vreo taxă, pentru că asta nu înseamnă că ne face nouă vreun favor pentru că atunci când investești opt milioane de euro (n.r. – în renovarea tribunelor și vestiarelor de la vechiul stadion, plus suprafață de joc și pistă de atletism nouă, care s-au păstrat după demolareea fostei arene) nu cred că se spoate spune că joci gratis.
Eu am văzut că domnul primar Marcel Romanescu este un om de sport şi în vara anului trecut a declarat că nu are nimic împotriva clubului Pandurii şi că merităm să jucăm pe acest stadion, contra unei sume modice de 1 leu, conform legii a spus că nu poate să ne lase gratis, dar pe un leu se poate. Aşteptăm să îşi respecte cuvântul, pentru că am văzut că îi place sportul. Zi de zi întâmpinăm dificultăţi de tot felul, care nu sunt create de de noi, ci de alţii, care nu înţeleg ce au cu această echipă care a adus mândrie acestui oraş și datorită căreia s-a construit această bază sportivă minunată. Nu înţeleg ce au cu clubul, dacă au ceva cu anumite persoane este altceva, dar Pandurii este Pandurii, nu este nici Cojocaru, nu este nici Condescu, nici Romanescu!”, declara Cojocaru după amicalul de miercuri.

Pandurii, care ocupă ultimul loc în clasament, cu doar 7 puncte, nu va juca la sfârșitul acestei săptămâni în etapa a 16-a din Liga a 2-a, deoarece i-a venit rândul să stea, după ce FRF a format un campionat cu un număr impar de echipe, 21. Iarna aceasta s-a retras din competiție Turris Oltul Turnu Măgurele, astfel că două echipe vor sta în cinci dintre cele șase etape rămase de disputat în sezonul regular.

Liderul ”FC U” Craiova, conjunctural, și ”lanterna roșie” Pandurii nu vor juca sâmbătă în campionat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-prin-vocea-principalului-creditor-marin-condescu-il-contrazice-pe-primarul-marcel-romanescu-nu-am-pierdut-niciun-proces-pandurii-nu-va-pleca-din-oras-fiindca-aici-e-casa-noastra-19169775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-inghetat-fc-u-craiova-a-facut-degeaba-deplasarea-la-targu-jiu-pentru-testul-cu-pandurii-primarul-marcel-romanescu-explica-de-ce-echipele-n-au-intrat-pe-stadionul-municipal-19169567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-pandurii-in-penultimul-amical-al-iernii-antrenorul-calin-cojocaru-a-mizat-si-pe-marian-pleasca-pe-care-spera-sa-l-convinga-sa-semneze-contractul-19169912

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2021, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă