Dinamo își reînființează echipa secundă după trei ani și a solicitat FRF un loc la Liga 3. Rufo Collado: ”Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 11:17 Liga 3
Dinamo își reînființează echipa secundă după trei ani și a solicitat FRF un loc la Liga 3. Rufo Collado: ”Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare”

La trei ani distanță după ce și-a desființat echipa secundă, ”din cauza nerentabilității economice”, Dinamo anunță că își readuce la viață ”satelitul” și că solicită Federației Române de Fotbal un loc în Liga a 3-a, acolo unde îi permite regulamentul să își înscrie a doua formație orice club din Liga 1 sau Liga 2.

Noul acționar al clubului din ”Ștefan cel Mare”, compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortaceroa, a decis să reînființeze echipa secundă a lui Dinamo și să o înscrie la Liga a 3-a.

”Această decizie este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă”, este mesajul transmis de directorul sportiv Rufo Collado (foto).

Dinamo: ”Am solicitat FRF înregistrarea echipei FC Dinamo B în Liga 3”

”FC Dinamo B în Liga 3
București, 17 august 2020. Analizând structura sportivă a clubului Dinamo București, noul acționar majoritar a decis astăzi înființarea echipei secunde a clubului, FC Dinamo B.
Clubul Dinamo București a solicitat Federației Române de Fotbal (FRF) înregistrarea echipei FC Dinamo B în Liga 3 pentru noul sezon competițional”, a transmis Dinamo.

La ultima sa prezență în Liga 3, ediția 2016/2017, Dinamo 2 a încheiat pe locul 8 în Seria a 2-a, când Metaloglobus a promovare în Liga 2. Echipa ”satelit” a ”câinilor” fusese înființată în 2003 și a avut nu mai puțin de opt sezoane petrecute la nivelul Ligii 2, unde cea mai bună clasare a avut-o pe locul 9.

Ripensia a cerut și ea loc pentru un ”satelit”, în Liga 3 merge și Pandurii Târgu Jiu

Și clubul de Liga 2 Ripensia Timișoara a solicitat federației un loc la Liga 3 pentru a-și înființa o echipă secundă.

Tot în Liga 3 ar urma să pice și Pandurii Târgu Jiu, echipă care nu a îndeplinit condițiile minime pentru participarea în Liga 2, deci nu a primit certificarea.

Noua ediție a campionatului Ligii 3, 2020/2021, ar trebui să înceapă la 29 august, însă acest lucru nu se va întâmpla, deoarece actualul protocol medical care trebuie respectat în pandemia COVID-19 nu poate fi îndeplinit de majoritatea cluburilor. Se dorește relaxarea protocolului sau bani pentru testare de la FRF, federație care până acum nu a anunțat modul în care se va desfășura noul sezon, cum vor fi formate seriile sau alte amănunte.

FRF vrea cu zece echipe mai mult în noua ediție a Ligii 3 față de cea ”înghețată” după doar 16 etape dintr-un total de 30 din cauza pandemiei, 90 față de 80, însă sunt zvonuri că ar putea forma șase serii de câte 16 echipe, deci ar primi în total în această competiție un număr de 96 de cluburi, cu 16 mai mult decât a fost în ediția 2019/2020. Asta cu toate că multe dintre aceste cluburi nu-și permit să respecte protocolul medical și nu vor putea duce la final campionatul.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-liga-3-e-in-stand-by-pana-la-stabilirea-unui-nou-protocol-medical-apel-catre-autoritati-sportul-a-ajuns-sa-fie-oaia-neagra-a-tarii-nu-se-poate-asa-ceva-cele-patru-club-19144186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-vrea-satelit-in-liga-3-dumitru-mihu-despre-demersul-facut-catre-frf-ar-cam-trebui-sa-avem-raspunsul-pentru-ca-trebuie-sa-ne-facem-lotul-19143396

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-cele-21-de-echipe-care-promoveaza-in-liga-3-frf-a-anuntat-ocupantele-locurilor-2-care-primesc-invitatie-sa-urce-pe-pozitiile-vacante-19143689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-pandurii-nu-va-juca-in-noul-sezon-de-liga-2-fiindca-nu-a-primit-certificarea-verdictul-dat-de-comisia-de-disciplina-si-etica-19144461

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 11:17 Liga 3
Pe aceeași temă