CSM Deva și-a prezentat primele patru achiziții și plecările. Ștefan Nanu a vorbit despre cedarea lui Kayondo la Steaua și despre promovare

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 13:34 Liga 3

CSM Deva și-a prezentat primele achiziții realizate în această iarnă pentru partea a doua a sezonului de Liga 3. Totodată, conducătorii clubului din reședința de județ a Hunedoarei au vorbit despre promovarea în Liga 2, modernizarea în continuare a stadionului Cetate, cât și despre implicarea financiară din partea Consiliului Local.

Patru achiziții și șase plecări de la CSM Deva în această iarnă

Liderul detașat din Seria a 7-a a Ligii 3 a bifat prima achiziție încă de la finalul anului trecut. Golgheterul Jiului Petroșani, atacantul George Dănăilă (24 de ani), a semnat cu Deva la scurt timp după ce s-a despărțit de echipa din Valea Jiului.

Ulterior, cu CSM Deva au mai semnat portarul Vlad Frumuzache (17 ani), împrumutat de la Campionii FC Argeș, fundașul Richard Aszalos (22 de ani), fost la FK Miercurea Ciuc sau Olimpic Cetate Râșnov, dar ultima dată a activat la Nagykanizsa, echipă din liga a treia din Ungaria, și atacantul Ionuț Filipaș, venit de la Aurul Brad.

La capitolul despărțiri, principala pierdere este cea a atacantului Kayondo Mahadi, cedat sub formă de împrumut la Steaua, liderul Ligii 2. Clubul a mai reziliat contractele cu portarul Octavian Ivan, fundașul George Pătulea și atacantul Brian Lemac, în timp ce portarul Eduard Lazar și mijlocașul Adrian Marinca au fost împrumutați la Retezatul Hațeg.

Kayondo Mahadi are contract cu Deva până în vara anului 2024

Antrenorul Ștefan Nanu s-a declarat mulțumit de achizițiile făcute până acum și a vorbit despre situația lui Kayondo, care înainte să plece la Steaua și-a prelungit contractul cu CSM Deva.

”Kayondo este împrumutat pe șase luni la Steaua. A avut un campionat foarte bun și multe echipe au pus ochii pe el. A fost propus și la Liga 1, dar Daniel Oprița l-a vrut la Steaua. Așa că l-am lăsat să înceapă pregătirea cu ei și, după zece zile, au vrut transferul lui. Kayondo este vârf de Liga 1, iar acum are o șansă imensă, să prindă naționala Ugandei prin acest pas înainte, și, de-acum înainte, totul depinde el. Înainte de acest împrumut, Kayondo și-a prelungit contractul cu noi pe încă șase luni și este jucătorul nostru pînă în vara lui 2024”, a declarat Ștefan Nanu.

Promovarea, un obiectiv dificil. CL Deva vrea ca echipa ”să nu ducă lipsă de nimic”

CSM Deva este una dintre cele doar 10 echipe calificate matematic în play-off-ul Ligii 3, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regular, este favorită în seria sa să meargă din nou la baraj de promovare în Liga 2, cum a făcut-o și în vara trecută, dar antrenorul Ștefan Nanu crede că va fi greu. Deva va întâlni la barajul de promovare adversare din Seria a 8-a, acolo unde lupta pentru accederea în eșalonul superior se dă între CSM Reșița, Șoimii Lipova și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

”Sper ca în baraj să facem o figură frumoasă și poate vom promova, iar eu îmi doresc acest lucru, dar găsim echipe peste noi din punct de vedere valoric. Am încredere în băieți și sunt sigur că vom fi acolo sus, pe primul loc, la intrarea în baraj. Sezonul viitor vom vedea dacă vom fi în Liga a 2-a sau tot în a 3-a. Dacă vom fi tot în Liga a 3-a, vom avea același obiectiv, adică locurile 1-4, crearea unei echipe competitive, care să practice un joc frumos”, crede Ștefan Nanu.

CSM Deva va fi sprijinită în continuare de Consiliul Local Deva, principalul finanțator al clubului. ”Primăria este principalul sponsor și, pe această cale, vreau să mulțumesc primarului Florin Oancea și Consiliului Local pentru că au avut grijă ca la club să fie fondurile necesare. Noi am avut cheltuieli mai mici decât alte cluburi, cum ar fi Corvinul, care are un buget mult mai mare ca al nostru. Nu trebuie să uităm că avem 14 grupe de copii și juniori, care au condiții de pregătire, au echipamente. Avem și terenul sintetic cu nocturnă, care permite desfășurarea antrenamentelor și seara pentru aceste grupe. Am promisiunea domnului primar că va fi lângă noi și că va asigura finanțarea în așa fel încât echipa să nu ducă lipsă de nimic”, a declarat Nelu Ardelean, președintele secției de fotbal a CSM Deva.

Modernizarea stadionului Cetate va continua

Totodată, Ardelean a transmis și faptul că vor continua lucrările de modernizare a stadionului Cetate, acolo unde echipa a revenit la finalul anului trecut după o pauză de trei ani, perioadă în care a jucat la Simeria și Orăștie.

”Investițiile la stadion continuă. Știți că, în urmă cu două luni am jucat, după mult timp, pe teren propriu, iar gazonul a ținut, drenajul s-a rezolvat, iar meciurile se pot disputa în bune condiții. Sunt în curs de execuție, sau vor începe, investiții la vestiare, vor fi și alte dotări și să sperăm că, până în vară, la începerea viitorului campionat, să fim cu stadionul bine pus la punct”, a spus Nelu Ardelean.

Cantonament la Herculane și șase amicale pentru CSM Deva

În ceea ce privește echipa, aceasta va merge într-un cantonament la Herculane și are programate și o serie de meciuri amicale.

Sâmbătă, 28 ianuarie, CSM Deva va juca primul meci amical al anului, în deplasare la OFK Vrsac, echipă din liga secundă din Serbia.

În perioada 31 ianuarie – 8 februarie, Ștefan Nanu își va duce jucătorii într-un cantonament la Herculane, unde nu se va juca niciun amical.

Ulterior, după revenirea acasă, vor mai fi disputate alte cinci jocuri test, cu Unirea Sântana (Liga 4 Arad, 11 februarie), CSM Unirea Alba Iulia (18 februarie), FC Bihor Oradea (22 februarie), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (24 februarie) și Phoenix Buziaș (3 martie).

CSM Deva are 39 de puncte acumulate în 15 meciuri în acest sezon de Liga 3 și ocupă locul 1 în Seria a 7-a.

Foto și video: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-costea-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-si-spera-sa-joace-din-nou-alaturi-de-fratele-sau-florin-daca-nu-promovam-nu-mai-joc-in-romania-19258782

https://liga2.prosport.ro/liga-4/din-prima-liga-la-judet-cum-a-ajuns-cristian-cherchez-la-roberto-ziduri-echipa-unui-sat-de-langa-titu-dupa-11-ani-petrecuti-la-chindia-ultimii-trei-ani-si-jumatate-pe-prima-scen-19258720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-surprinzatoare-a-lui-simon-mazarache-dupa-despartirea-de-petrolul-atacantul-a-ajuns-in-liga-4-e-datoria-mea-sa-readuc-aici-speranta-ca-o-sa-fie-iar-fotbalul-care-a-fost-odata-19258471

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-aprobat-regulamentul-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-editia-2023-2024-cand-se-stabilesc-meciurile-si-datele-in-care-vor-avea-loc-19257055

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stefan-nanu-surprins-si-el-de-parcursul-avut-de-csm-deva-19256630

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-incheie-anul-cu-o-prima-achizitie-golgheterul-jiului-petrosani-trupa-lui-stefan-nanu-nu-suferea-deloc-in-atac-fiindca-are-cele-mai-multe-goluri-inscrise-din-toata-liga-3-19256429

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 13:34 Liga 3
Pe aceeași temă