CS Hunedoara are cel mai bun atac din toate cele zece serii din Liga 3. Echipa lui Florin Maxim continuă la nivel maxim și după meciul cu Gloria Bistrița Năsăud: ”E cea mai importantă victorie a sezonului, până acum”

Călin MNERIE 27 Sep. 2021, 14:19 Liga 3

Încă sub impresia ecourilor de după jocul de Cupa României cu FCSB (scor 3-5, după prelungiri), CS Hunedoara a avut de transpirat pentru a-şi menţine parcursul imaculat din campionat. Gloria Bistriţa Năsăud le-a dat o replică solidă ”alb-albaştrilor” pe arena ”Michael Klein”, mai ales în prima repriză, când au şi marcat, apoi s-au aşezat bine în defensivă.

În actul secund însă, ”gaşca nebună” a lui Florin Maxim a marcat de patru ori şi şi-a asigurat al cincilea succes la rând în Seria a 9-a a Ligii 3 (scor 4-1), practic având un parcurs fără greșeală în acest sezon și fiind una dintre cele trei echipe cu punctaj maxim după cinci etape, alături de Farul Constanța 2 (Seria 3) și CSM Reșița (Seria 7).

Ex utistul Curtuiuș a ”lovit” primul, pentru Bistrița

Duelul de pe arena ”Michael Klein” a început abrupt, însă cu gazdele presate uşor în jumătatea lor, bistriţenii având o primă ocazie prin Joca, blocat bine, în scurt, de tânărul Lefter (12). După 20 de minute mai greoaie, Lefter l-a copiat pe adversarul din linia mediană a Bistriţei şi a sutat în Ivan, care apoi a mai intervenit o dată salvator în faţa aceluiaşi experimentat atacant, de fiecare dată, după reluări din careu.

Şi pe când se părea că Hunedoara se aşezase confortabil la timonă, Enescu a executat bine un corner în colţul scurt, de unde Marius Curtuiuş a înscris cu o lovitură de cap sub transversală (27). La faza imediat următoare, Potra a fost aproape de 2-0, însă reluarea sa din careul mic a trecut peste, ”glonţ” pe lângă urechea defensivei alb-albastre. Şi cu rol de trezire, care a venit în actul secund.

”Norma” hunedoreană, reactualizată

Iar gazdele au recepţionat clar şi răspicat mesajul: la prima fază periculoasă din actul secund, Sergiu Arnăutu a făcut 1-1, din careu şi Hunedoara s-a năpustit spre poarta adversă.

Pe rând, Hergheligiu şi Da Motta au ratat şanse bune, până când celălalt brazilian, Raffael Garutti (69), a urcat bine la o fază de atac, a pus capul la o centrare perfectă a nou-intratului Robert Cristian şi pulsul a revenit la normal. A urmat un joc într-o singură direcţie, iar hunedorenii au mai punctat de alte două ori, prin Mattheus Da Motta (86) şi Andrei Hergheligiu (90+3), de fiecare dată după centrări venite de la Simon, omul cu golul trei din meciul cu FCSB, de la mijlocul săptămânii trecute.

S-a încheiat 4-1, Hunedoara ajunge la 20 de goluri şi are cel mai bun atac din toate cele zece serii ale Ligii 3, următoarele în acest clasament fiind SC Oțelul Galați, Metalul Buzău (ambele din Seria 2), cu câte 16 goluri marcate, și Unirea Ungheni (Seria 9), Minaur Baia Mare și SCM Zalău (ambele din Seria 10), toate trei cu câte 15 goluri înscrise.

Florin Maxim: ”Cea mai importantă victorie a sezonului!”

La final, antrenorul Hunedoarei, Florin Maxim, a lăudat efortul elevilor săi, care au avut o săptămână plină, în care au ţinut piept şi FCSB-ului, în Cupa României.

”Cred că e cea mai importantă victorie a sezonului, până acum. Am jucat 120 de minute cu FCSB şi nu a fost simplu să îi recuperăm pe băieţi, dar mă bucură enorm modul în care au reacţionat. Am urmărit îndeaproape adversarul, le-am spus băieţilor că formează o echipă compactă, care stă bine în defensivă, cu jucători experimentaţi, mai ales de la mijloc în sus… dar e bine că am avut răbdare şi nu ne-am panicat. Mă bucur şi pentru jucătorii care au intrat pe parcurs, i-am simţit montaţi la antrenamentul de dinainte şi au dovedit că oricând pot fi soluţii”, a spus Florin Maxim.

  • 6-1 la Viitorul Cluj, 3-2 la Sticla Arieșul Turda, 2-0 acasă cu Sănătatea Cluj, 5-0 la Unirea Alba Iulia și 4-1 acasă cu Gloria Bistrița Năsăud sunt rezultatele înregistrate de CS Hunedoara în acest sezon de Liga 3.

Brazilieni pe lista marcatorilor

Tehnicianul hunedorenilor s-a referit şi la evoluţia celor doi brazilieni, Raffael Garutti şi Mattheus Da Motta, ajunşi pe lista marcatorilor: ”Rafa e un copil inteligent, devine deja certitudine, în momentul în care îi ceri ceva pune repede în practică, îi prevăd un viitor strălucit în fotbalul nostru. Pe Da Motta l-am simţit că o să dea gol, a avut cam mult ghinion când a jucat şi mă bucur că a spart gheaţa. Să fie doar începutul!”

Dan Matei a prevăzut dezastrul: ”Avem probleme mari în defensivă”

Deși echipa sa le-a marcat hunedorenilor primul gol pe teren propriu din acest an, prin Marius Curtuiuș (aflat și el la prima reușită în campionat după cea de cupă, cu Dejul), Dan Matei recunoaște că avea slabe speranțe într-un rezultat pozitiv.

”În special echipele peste nivelul nostru profită de problemele mari pe care le avem în apărare și era de crezut că vom scăpa tocmai la Hunedoara, echipa de pe primul loc, cu, probabil, cel mai bun lot din Liga 3-a. E totuși păcat că am avut 1-0 la pauză și apoi…Dar asta se întâmplă când îți lipsesc jucători cu experiență în centrul defensivei. Din păcate, l-am pierdut pe Bălan acolo, în vară s-a întors la CFR Cluj și nu am reușit să-l înlocuim, deși am avea nevoie de doi fundași centrali buni, nu unul. Avem luate 16 goluri în 5 meciuri, prea multe pentru ceea ce ne propunem noi. Sunt greșeli mari de marcaj și asta ne costă etapă de etapă. Suntem în continuă căutare de fundași centrali, însă e greu de crezut că vom găsi ceva bun până la pauza din iarnă. O să facem tot posibilul să ne clasăm cât mai sus, în apropierea zonei de play-off și din retur să ne rezolvaăm aceste probleme defensive. Seria e foarte grea, cu Hunedoara, Ungheni sau Cugir, echipe cu bugete importante, dar vrem să ne batem și noi acolo sus”, spune antrenorul Bistriței.

Gloria a strâns 6 puncte din 15 posibile în Seria 9 și este pe locul 6, la trei lungimi de undă de Avântul Reghin, ultima formație clasată în zona play-off, pe locul 4. CS Hunedoara e pe locul 1, cu 15 puncte, la trei peste Unirea Ungheni.

CS HUNEDOARA – GLORIA BISTRIȚA NĂSĂUD  4-1

Sergiu Arnăutu 47′, Raffael Garutti 69′, Mattheus Da Motta 86′, Andrei Hergheligiu 90+3′ / Marius Curtuiuș 27′

CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, A. Vlad, Trăşcan – Mogoş (Bradu 56′), Giura (Simon 65′) – Da Motta, Hergheligiu, Buş (cpt.)(R. Cristian 65′) – Arnăutu (A. Dumitru 80′)
Antrenor: Florin Maxim

Gloria Bistriţa Năsăud: Ivan – Milandru, Patca, Potra, Runcan – Enescu (Pop 62′), Dicu, Nalaţi (cpt.), Joca – Curtuiuş, Stoianof (Vărărean 59′)
Antrenor: Dănuţ Matei

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoaa); Arbitru: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca); Asistenți: Adrian Drăgan (Sibiu) și Vasile Duță (Avrig); Observatori: Mihai Jivan (Arad) și Dorin Micșa (Timişoara).

Foto: Sebastian Popescu

Călin MNERIE 27 Sep. 2021, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă