Sărbătoare în ploaie, sub furnale! FCSB a trecut cu ceva emoții de CS Hunedoara, după prelungiri, pe un stadion arhiplin și o atmosferă incendiară

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 23:49 Cupa României

FCSB s-a impus cu 5-3 în șaisprezecimile Cupei României, pe terenul celor de la CS Hunedoara, după un meci trimis de gazde, echipă de Liga 3, în prelungiri.

A fost un adevărat spectacol pentru localnici, care au umplut în număr mare stadionul ”Michael Klein”, cu aproape 13.000 de suflet însetate de fotbal.

Nici vremea de toamnă, nici ora târzie nu i-a ținut pe ardeleni în fotoliu, la, de altfel, primul meci din istorie jucat în nocturnă pe arena pe care altădată au scris istorie nume importante ale fotbalului românesc, sub titulatura brandului legendar al Corvinului.

FCSB a tremurat serios pentru calificare, iar tânărul Musi și Valentin Gheorghe au marcat golurile calificării pentru formația bucureșteană.

FCSB părea că și-a ușurat misiunea din prima repriză la Hunedoara

Deși FCSB nu a dominat atât de categoric din primele minute, elevii lui Edward Iordănescu au reușit să marcheze relativ repede, suficient încât să aibă liniștea într-un meci eliminatoriu. În minutul 19, Ianis Stoica a reușit să marcheze printre picioarele portarului, după o fază creată de Andrei Dumiter.

După un șut bun al lui Giura, care s-a dus puțin peste transversală, oaspeții au marcat din nou în minutul 31. Oaida a marcat dintre doi adversari. Deși hunedorenii nu au avut mari ocazii, acest lucru nu a tăiat deloc din entuziasmul publicului, care a creat o atmosferă frumoasă tot meciul.

Hunedoara a visat frumos după golul lui Hergeligiu

În repriza a doua, spre deliciul spectatorilor, golurile au continuat să vină. În minutul 50, tot Ianis Stoica a marcat cu capul, cu pământul.

Meciul părea rezolvat, dar nu a fost nici pe departe așa. Peste opt minute, și Hunedoara a reușit să-l învingă pe Straton, la golul cu capul marcat de Antonio Vlad, aproape de rădăcina barei.

În minutul 70, după ce FCSB a lăsat ”motoarele” la turație mai redusă, Andrei Hergheligiu a marcat frumos, cu latul, din 6 metri, spre bucuria unui stadion întreg.

Hunedorenii au continuat să joace tot mai ambițios, și au ratat alte două ocazii importante, prin Da Motta și Iacob, spre deliciul publicului.

Simon a reaprins furnalele speranței la Hunedoara

Până la urmă, în minutul 83 s-a produs și minunea. Petre Simon a prins poate execuția carierei, cu o reușită sub transversală, și golul de 3-3 care a făcut să ”explodeze” tot stadionul, mai ceva ca pe o arenă din Argentina.

Cu plumb parcă turnat în ghete, FCSB a reușit să fie periculoasă prin Valentin Gheorghe, dar portarul Lefter a scos senzațional și a dus meciul în prelungiri.

În prima repriză de timp suplimentar însă, FCSB a tranșat calificarea, iar Alexandru Musi și Valentin Gheorghe au marcat și au ferit echipa lui Iordănescu de o înfrângere rușinoasă în fața unei echipe, chiar dacă ambițioasă, totuși de Liga 3.

În ultimele minute, Buș a ratat incredibil singur cu Straton, pentru un gol care ar mai reaprins atmosfera incendiară la Hunedoara.

CS HUNEDOARA – FCSB 3-5

Antonio Vlad 58′, Andrei Hergheligiu 70′, Petre Simon 83′ / Ianis Stoica 19′, 50′, Răzvan Oaidă 31′, Alexandru Musi 95′, Valentin Gheorghe 98′

CS Hunedoara: Șt. Lefter – Fl. Iacob, Garutti, Ant. Vlad, Trășcan – P. Simon (Ant. Dumitru 97′), Bradu (Mogoș 53′, Lupușor 112′), Giura (Rob. Cristian 91′), Laur. Buș (cpt.) – Hergheligiu, Arnăutu (Da Motta 53′)
Rezerve neutilizate: D. Moldovan, Cobliș – Bortaș, Jairo
Antrenor: Florin Maxim

FCSB: Straton – Haruț, Iul. Cristea, Andr. Miron (cpt.), Radunovic – Șut (Ov. Popescu 69′), Oaidă (Val. Crețu 106′), Dumiter (Val. Gheorghe 86′), Budescu – D. Olaru (Cordea 56′), I. Stoica (Musi 69′)
Rezerve neutilizate: Andr. Vlad – Perianu
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova); Rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Mihai Țîra (Alba Iulia).

Pentru CS Hunedoara rămân de acum înainte doar meciurile din campionatul Ligii 3, unde după primele patru etape este lider invincibil în Seria a 9-a, cu 12 puncte. Următorul meci îl are sâmbătă, acasă, de la ora 17:00, cu Gloria Bistrița Năsăud (locul 6, 6 puncte).

FCSB, clasată abia pe locul 6 în Liga 1 după nouă etape, cu 15 puncte, la 9 puncte în spatele liderului CFR Cluj, are următorul meci pe teren propriu, cu ultima clasată Academica Clinceni (2 puncte).

Foto: Lucian Danciu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1630-intra-la-joc-sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19202088

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-spala-rusinea-din-campionat-cu-un-succes-in-cupa-romaniei-dorin-toma-mandru-de-elevii-sai-toti-baietii-au-facut-un-joc-foarte-bun-19202207

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cristian-pustai-darnic-cu-laudele-dupa-victoria-buzaului-din-cupa-romaniei-cu-academica-clinceni-am-fost-puternici-nu-am-cedat-am-crezut-in-noi-si-am-castigat-ce-adversar-isi-d-19202172

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adrian-mihalcea-pe-punctul-sa-paraseasca-unirea-slobozia-tensiunile-au-iesit-la-suprafata-fratilor-e-greu-daca-nu-inteleg-sa-continue-cu-altcineva-interventie-publica-a-antren-19202152

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ciprian-danciu-a-evidentiat-secretul-succesului-echipei-sale-in-fata-politehnicii-iasi-fotbalul-e-imprevizibil-cum-a-reusit-minaur-baia-mare-sa-i-invinga-pe-moldoveni-in-cupa-roma-19202130

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 23:49 Cupa României
Pe aceeași temă