Cât mai costă lupta la promovare în Liga 3? Bugetul de care dispune CS Hunedoara, una dintre favoritele certe la accederea în Liga 2

Andrei PASCU 14 Dec. 2021, 13:44 Liga 3
Cât mai costă lupta la promovare în Liga 3? Bugetul de care dispune CS Hunedoara, una dintre favoritele certe la accederea în Liga 2

CS Hunedoara are șanse mari să promoveze în Liga 2 la finalul campionatului Ligii a 3-a, ținând cont de rezultatele înregistrate până acum în Seria 9, unde după 15 etape are 43 de puncte (14 victorii și un rezultat de egalitate). Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a vorbit depre secretul succesului.

CS Hunedoara are jucători importanți în lot, cu nume, cunoscuți cel puțin în Liga 2, dar cu toate acestea edilul se laudă că bugetul echipei mari nu e unul atât de consistent. Chiar dacă hunedorenii și-au permis să aducă fotbaliști precum Sergiu Arnăutu, Laurențiu Buș, Andrei Hergheligiu, Adrian Bedea sau Rafael Garutti, CS Hunedoara nu a plătit sume de transfer.

CS Hunedoara atacă promovarea în Liga 2 cu un buget de aproximativ 300.000 de euro

Mult sau puțin, bugetul clubului CS Hunedoara este de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru echipa mare este asigurată mai bine de jumătate din sumă, de cel puțin 300.000 de euro.

Ca o comparație, relevantă sau nu, Concordia Chiajna a avut stagiunea trecută, când și-a dorit promovarea din Liga 2 în Liga 1, dar nu a jucat nici în play-off, un buget de 750.000 de euro.

”Toți jucătorii aduși au fost aduși liberi de contracte. Nu am plătit bani, iar bugetul nu este mare, trebuie să o recunosc. Mi se mai dau câteodată argumente că alte echipe au bugete mai mari la Liga 3, dar, de ce nu, și cu bani mai puțini, nu foarte puțini, dar mai puțini decât alții, poți să faci treabă foarte bună.

Eu cred că dacă cei din proiect nu erau hunedoreni, nu se implicau la fel de mult. Bugetul clubului e împărțit în două, bugetul echipei mari, bugetul echipei de juniori. Ambele ajung undeva la 500.000 de euro. Este un buget important pentru noi. La echipa mare, bugetul probabil se va închide undeva la 300.000-300.000 și ceva de mii de euro”, a spus primarul Dan Bobouțanu, citat de Radio Timișoara.

CS Hunedoara își va schimba numele în Covinul Hunedoara

Dorința promovării este evidentă la CS Hunedoara și prin prisma mai multor aspecte evidențiate pe durata acestui sezon. Clubul a achiziționat marca ”FC Covinul Hunedoara”, investește în imagine, dar are și o comunicare constantă cu fanii, pe care îi ține la curent cu tot ce se întâmplă.

Pagina de Facebook a clubului este permanent întreținută cu informații, ceea ce se întâmplă la un număr limitat de echipe chiar și din Liga 2.

”Ce ne-am propus, să terminăm anul pe primul loc, s-a îndeplinit, dar echipa a arătat o creștere în ultimele trei etape. Nu am realizat încă nimic, suntem conștienți, dar, cum am promis, după perioada de iarnă vom arăta și mai bine.

Echipa are reacție, prin antrenamente și prin discuții vrem să inducem jucătorilor că trebuie să reacționeze. Ușor-ușor, de la etapă la etapă, echipa arată mai bine”, a spus antrenorul Florin Maxim după ultimul meci din 2021, din etapa a 15-a a Ligii a 3-a. CS Hunedoara a învins CS Ocna Mureş cu 4-1.

În cele 10 serii din Liga 3, doar două echipe mai au 43 de puncte 

CS Hunedoara, pe lângă bilanțul foarte bun al raportului meciuri-rezultate pozitive, are și un golaveraj excelent, de plus 41, 55 de goluri marcate și numai 14 primite. Referitor la cele 43 de puncte adunate până acum, performanța mai este înregistrată de doar două echipe din Liga 3, Progresul Spartac (liderul Seriei 4) și CSM Reșița (liderul  Seriei 7).

În această perioadă, CS Hunedoara cere suporterilor să nominalizeze cel mai bun jucător al echipei în 2021:

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trialuri-fara-vreo-mare-descoperire-la-poli-timisoara-concluziile-lui-nicolae-croitoru-dupa-ce-a-testat-peste-30-de-jucatori-19214151

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-sinescu-si-a-incheiat-mandatul-la-unirea-alba-iulia-cu-cele-mai-modeste-rezultate-din-ultimii-6-ani-de-cand-echipa-a-revenit-in-liga-3-s-a-saturat-19214136

https://liga2.prosport.ro/liga-3/banel-nicolita-se-tine-de-cuvant-cs-faurei-se-transforma-drastic-in-aceasta-iarna-se-fac-zeci-de-transferuri-si-au-inceput-negocierile-pentru-atragerea-unui-sponsor-19214126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/somesul-dej-anul-trecut-la-retrogradare-acum-la-promovare-ataca-accederea-in-liga-2-iar-sergiu-costin-e-pregatit-de-intalnirea-cu-dorinel-munteanu-mi-as-dori-sa-ajunga-si-el-in-divizia-a-19214116

Andrei PASCU 14 Dec. 2021, 13:44 Liga 3
Pe aceeași temă