EXCLUSIV | Președintele Concordiei Chiajna ripostează după ce impresarul lui Alexandru Albu i-a anunțat transferul definitiv la Rapid: ”Nu e adevărat. Am rămas surprins de ce s-a întâmplat.” Ce clauze sunt trecute în contract

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2022, 10:04 Liga 2
EXCLUSIV | Președintele Concordiei Chiajna ripostează după ce impresarul lui Alexandru Albu i-a anunțat transferul definitiv la Rapid: ”Nu e adevărat. Am rămas surprins de ce s-a întâmplat.” Ce clauze sunt trecute în contract

Răsturnare de situație în cazul transferului lui Alexandru Albu (28 de ani) la Rapid! Deși agentul fotbalistului a declarat că trecerea în Giulești s-a făcut definitiv, lucrurile nu stau nici pe departe așa, fiind, în ansamblu, puțin alambicate.

Președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, a explicat pentru Liga2.ro cum se prezintă situția în momentul de față.

Alexandru Albu nu a fost transferat definitiv de Rapid! 

Concret, în prezent, Alexandru Albu este în continuare jucătorul ilfovenilor, fiind oferit cu titlu de împrumut către Rapid.

Situația nu e nici măcar apropiată de cea expusă de agentul jucătorului, întrucât giuleștenii nu au plătit nici întreg acordul de cedare pe perioadă determinată de timp a lui Albu, până în vară.

La începutul campionatului, când versatilul fotbalist a fost împrumutat la Rapid, cluburile au convenit asupra unei sume de bani, care nu a fost, deocamdată, plătită în totalitate. Conducerea echipei din Liga 1, potrivit contractului, trebuie să mai achite o tranșă către Concordia Chiajna în această lună ianuarie, iar Cristian Tănase e sigur că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Concordia Chiajna păstrează 40 la sută din drepturile lui Alexandru Albu, dacă Rapid îl transferă 

Abia ulterior Rapid poate activa clauza de transfer, dar, atenție, nu îl poate lua pe Alexandru Albu sută la sută, ci doar 60 la sută din drepturile acestuia, urmând ca echipa Concordia Chiajna să păstreze în continuare procente din drepturile jucătorului, de 40 la sută.

Rapid mai are de plătit o sumă din împrumut. A plătit o sumă, dar mai are de achitat alta. Albu este împrumutat pentru o sumă de bani, iar acum, în ianuarie, Rapid trebuie să facă dovada plății din tranșa a doua a împrumutului. Apoi, până la o anumită dată, în primăvară, Rapid are opțiunea unui transfer definitiv, dar pentru 60 la sută din drepturile jucătorului. Noi păstrăm 40 la sută.

Nu s-a făcut transferul definitiv, și eu am rămas surprins de ce s-a întâmplat (n.r. – referitor la declarațiile impresarului lui Albu). Rapid trebuie să mai achite o sumă pentru împrumut, iar apoi poate să activeze și opțiunea pentru transferul definitiv, repet, pentru 60 din drepturile federative.

Chiajna păstrează 40 la sută din drepturi, dar nu mai puțin de o sumă. La un eventual transfer al lui Albu de la Rapid, noi avem 40 la sută, dar nu mai puțin de o anumită sumă trecută în contract”, a spus Cristian Tănase pentru Liga2.ro.

Multe clauze între Rapid și Concordia Chiajna

Contractul dintre Rapid și Concordia Chiajna este plin de clauze, iar un detaliu interesant prevede cazul în care giuleștenii vor plăti suma de bani aferentă transferului lui Albu. Astfel, dacă din diverse motive fotbalistul are probleme la Rapid, se poate întoarce în orice moment la Concordia Chiajna.

Potrivit celor spuse de conducătorul clubului din Ilfov, sunt demontate astfel afirmațiile agentului jucătorului.

Nu că nu l-a vrut Balint pe Albu, cine dădea 200 de mii de euro pe Albu? Deci, Rapidul a plătit 50 de mii de euro împrumutul și încă 150 de mii de euro suma de transfer pe care a activat-o”, afirma impresarul lui Albu în privința motivului pentru care UTA nu l-a transferat definitiv sezonul trecut, când l-a luat tot sub formă de împrumut cu opțiune de cumpărare, și cum Rapid nu l-ar fi ratat și l-ar fi transferat.

Alexandru Albu a impresionat la Rapid 

Alexandru Albu a prins 19 meciuri în Liga 1 în acest sezon, din totalul celor 21 de etape desfășurate. În toate a început ca titular și nu a fost schimbat, reușind să înscrie și cinci goluri.

Albu este un jucător interesant prin prisma faptului că poate ocupa mai multe poziții pe teren, fundaș central, fundaș stânga, dar și mijlocaș la închidere. Pentru Rapid a jucat mai mult mijlocaș.

  • Contractul dintre Alexandru Albu și Concordia Chiajna este scadent în vara anului 2023.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-clasic-pentru-concordia-chiajna-atacantul-nemanja-sokovic-a-semnat-cu-ilfovenii-si-e-pregatit-pentru-lupta-la-promovare-19215689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-si-explica-motivele-plecarii-le-doresc-tot-binele-din-lume-19215131

https://liga2.prosport.ro/liga-3/concordia-chiajna-va-avea-la-reunire-unul-dintre-golgheterii-fruntaselor-din-liga-3-suma-pe-care-si-o-doreste-metalurgistul-cugir-in-schimbul-atacantului-sau-19215038

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2022, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă