Cornel Țălnar deplânge situația în care a ajuns Unirea Alba Iulia, comparând-o cu cea a lui Dinamo! “Este rușinos ce se întâmplă”

Dan HENEGAR 21 Nov. 2021, 15:42 Liga 3
Cornel Țălnar deplânge situația în care a ajuns Unirea Alba Iulia, comparând-o cu cea a lui Dinamo! “Este rușinos ce se întâmplă”

Cornel Țălnar (64 de ani), cel mai titrat antrenor al județului Alba, deplânge momentele grele prin care trec în prezent echipele sale de suflet, Dinamo București și Unirea Alba Iulia.

Implicat la formația din Capitală din postura de director tehnic, ”Țânțarul” și-a spus, apăsat, punctul de vedere referitor la situația formației din Cetatea Marii Uniri, codașă în Liga 3, după ce a predat ”lanterna roșie”, la golaveraj, runda trecută. Discursul lui Țălnar se alătură mesajelor transmise săptămânile trecute de Dan Găldean și Ovidiu Maier, fostele glorii ale ”alb-negrilor”, ambii amendând ceea ce se petrece în prezent la gruparea albaiuliană.

Este rușinos ce se întâmplă la Alba Iulia, E o prăbușire deloc firească ținând cont de tradiția acestul club și forța economică a municipiului. Văd în clasament că doar o echipă, Sănătatea Cluj, e mai slabă ca noi”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Țălnar, ce a făcut o comparație între Dinamo și Unirea Alba Iulia. ”Nu știu exact care este situația reală la Unirea, cine se ocupă de fotbal și la ce mod. Practic, la Alba Iulia e la fel de rău ca Dinamo, ambele sunt penultimele în ierarhie. M-am obișnuit de 2-3 ani cu așa ceva în «Ștefan cel Mare», să fie un colaps. Când situația financiară lasă de dorit și te chinui, ajungi să trăiești asemenea momente dureroase, a mai transmis Cornel Țălnar, unchiul internaționalului român Gicu Grozav, implicat anii trecuți financiar, alături de Mihai Oancea, la clubul unirist.

Cornel Țălnar: ”Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici!”

La Unirea Alba Iulia, Cornel Țălnar şi-a încheiat activitatea ca jucător şi a debutat în meseria de antrenor, cu două campanii de promovare în Divizia A şi celebra semifinală de Cupa României din 1991, dublă cu Universitatea Craiova, viitoarea câştigătoare a eventului naţional (0-4 şi 3-0 pe ”Cetate”, cu un senzaţional hattrick al regretatului Neluţu Popa în poarta lui Florin Prunea), mandatul său fiind între 1988 și 1995.

”Am atâtea exemple de echipe susținute de primării, la Brașov, Voluntari sau Buzău. La Alba Iulia de ce nu se poate??? Dincolo de aportul autorităților locale și județene, nu înțeleg ce oprește factorul politic să pună piciorul în prag în privința atragerii susținătorilor din mediul privat. Și vorbim de firme formidabil de puternice pentru care 100.000 de euro pe an e mizilic. Trebuie să se intervină, să fie capacitați, să fie atrași către echipă, către fotbal. Bineînțeles că în condiții de transparență, pe un proiect serios, girat de cineva”, a mai adăugat ”Săgeata” din Bărăbanț.

”E trist ce se întâmplă la nivel național cu fotbalul, plecând de la prima reprezentativă și până la CFR Cluj, campioana ce se pregătește de insolvență. Îmi amintesc că îi spuneam lui Borcea acum un deceniu: «Cristi, avem echipe și nu există infrastructură, iar peste 10 ani vom avea stadioane dar nu va fi fotbal». Ar fi nevoie și în România de un premier ca Viktor Orban în Ungaria, ca să revitalizăm sportul ajuns în paragină”, a încheiat antrenorul albaiulian, pentru Ziarul Unirea.

Legitimat prima dată la echipa liceului metalurgic din Alba Iulia, Țălnar a jucat în perioada 1972-1976 la Unirea Alba Iulia în Liga a 3-a, iar următorii 8 ani, până în 1985, a evoluat în ”alb-roșu”. Cu Dinamo a câștigat trei titluri, trei Cupe ale României și a trăit în 1984 celebra semifinală din Cupa Campionilor Europeni cu Liverpool. Ca antrenor a mai avut un mandat scurt, de câteva luni, în 2005, la Unirea Alba Iulia, după prima retrogradare a Unirii din elită, când iarăși fotbalul local a trecut prin momente de cumpănă.

  • În etapa a 13-a a Ligii 3, Unirea Alba Iulia a pierdut ieri, cu 0-2, meciul din deplasare de la CS Hunedoara, liderul Seriei a 9-a. Trupa prezidată de Mihai Dăscălescu are doar 5 puncte acumulate în acest sezon și se află pe locul 9 din 10, la egalitate cu ultima clasată Sănătatea Cluj, căreia îi ia fața pentru că are un golaveraj mai bun: 7-28 față de 15-39.

Foto: Sport Pictures

Dan HENEGAR 21 Nov. 2021, 15:42 Liga 3
Pe aceeași temă