Președintele Luceafărului consideră că Țălnar „aruncă cu noroi în jucători, echipă și Oradea” prin dezvăluirile făcute. Lucia Vladimirescu are încredere în fotbaliștii acuzați

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 11:35 Campionat

Dezvăluirile făcute de Cornel Țălnar despre Luceafărul Oradea, în interviul acordat pentru Liga2.ro, nu au rămas fără reacție din partea actualei conduceri a formației bihorene. Fosta extremă a lui Dinamo încă este antrenor principal la Luceafărul, cu toate că a plecat de la echipă de o lună de zile.

Cuvintele dure adresate de Țălnar foștilor săi jucători, gen „escroci de vagabonzi de fotbaliști”, pe care îi suspectează că nu și-ar fi apărat corect șansele, declarând că în Singapore s-a pariat pe meciurile echipei, dar și declarațiile reproduse ale lui Ioan Blidaru au determinat-o pe Lucia Vladimirescu, președintele clubului Luceafărul Oradea, să își spună punctul de vedere. Contactată de reporterul Liga2.ro, noua conducătoare a echipei consideră că dezvăluirile făcute de fostul dinamovist pun presiune pe jucători și dau cu noroi în club și în orașul Oradea.

Lucia Vladimirescu recunoaște că a vorbit pentru prima dată cu antrenorul din acte al echipei abia în ziua apariției interviului dat de Țălnar, spune că are încredere maximă în jucătorii Luceafărului, nu își face griji în privința pariurilor și a meciurilor aranjate și se așteaptă la o surpriză cu AFC Hermannstadt, sâmbătă, în meciul de la Oradea. „Avem un singur țel. Vrem să ajungem în Liga 1 și nu îmi este frică de pariuri sau de blaturi. Consider că sunt niște băieți buni, niște băieți extraordinari și am încredere în ei”, ar fi una dintre concluziile președintelui Luceafărului spuse în interviul de mai jos.

Nu a vorbit despre reziliere, ci a stabilit o întâlnire

Ați rezolvat problema cu antrenorul Cornel Țălnar?
Am luat legătura cu domnul Țălnar. Am înțeles că dumnealui nu a mai fost la Alba, că i-a murit soția și pentru asta suntem alături de el, pentru pierderea aceasta. Astăzi am auzit și eu, nu știam. Am vrut să iau și eu legătura cu dumnealui și să aflu un punct de vedere vizavi de acest contract pe care încă îl are în picioare la noi, la club, și să găsim o soluție pe cale amiabilă să o rezolvăm.

Solicitarea dumnealui, spusă în interviu, a fost foarte clară. Vrea două salarii pe lângă restanțele pe care le are de primit de la Luceafărul.
Am văzut. Nu am discutat despre pretențiile financiare. Am vrut doar să stabilim o întâlnire și să vedem ce pretenții are dumnealui atunci.

Deci nu ați rezolvat încă această problemă. Conform declarațiilor sale, în scurt timp expiră perioada în care Luceafărul trebuie să aibă un antrenor activ la meciurile din Liga 2. Ce veți face?
Expiră cele 30 de zile în care noi suntem obligați să avem un antrenor principal activ, da. Dacă e să ne luăm după contractul lui, el este activ în momentul ăsta, numai că nu s-a prezentat. Spune că nu a primit, așa cum vă spuneți și dumneavoastră, nicio înștiințare, convocare la echipă, dar ele au fost trimise, avem inclusiv confirmare de primire. O să vedem ce părere are când ne întâlnim sau ce pretenții are.


Cornel Țălnar a susținut într-un interviu acordat pentru Liga2.ro că Luceafărul a fost părăsit de finanțatorul Ioan Blidaru deoarece i-a suspectat pe jucători că nu și-au apărat corect șansele în meciuri. Și antrenorul a remarcat acest lucru, în special contra Daciei Unirea Brăila, în etapa 4. Foto: bihon.ro

„Se pune foarte mare presiune pe jucători și se aruncă cu noroi”

Dânsul spunea că nu a auzit de dumneavoastă, nu vă știe și nici nu a vorbit cu dumneavoastră în privința contractului lui cu Luceafărul.
Da, într-adevăr, astăzi am luat legătura, eu cu dumnealui. Eu, personal, cu dumnealui nu am discutat. Astăzi am luat legătura. Bineînțeles, din presă sau din ceea ce i-ați spus dumneavoastră, știa cine sunt, când m-am prezentat. Eu l-am sunat fără să știu că dumnealui a dat un interviu. Ulterior am citit interviul și s-a arătat deschis în a rezolva situația pe cale amiabilă. Ce nu îmi place și ce nu mi-a plăcut în interviu este că se pune foarte mare presiune pe jucători și se aruncă cu noroi în ei, atât în ei, cât și în echipă. Dacă se aruncă în echipă, în jucători, atunci, automat, se aruncă cu noroi în municipiul Oradea, pentru că este singura echipă din Oradea în Liga 2 și nu îmi place…

La ce vă referiți când spuneți că aruncă cu noroi, că s-a pariat prin Singapore?
Da, vizavi de pariuri, vizavi de, mă rog, că sunt nenorociți sau… ce spune dumnealui acolo. Știți foarte bine, că i-ați luat interviul. Este foarte urât că se face lucrul ăsta. Nu neapărat dumnealui, ci toată lumea vorbește urât la adresa lor.

Fiind acolo, poate a simțit lucrurile acestea. Nu mi-a spun jucători anume.
Nu avea cum să vă dea pentru că nu le poate proba. Da, discuții sunt, vizavi, la toate echipele, probabil sau, mă rog, la nivel național se discută despre aceste pariuri, nu neapărat despre jucători de la Luceafărul. Știți foarte bine câte probleme sunt cu pariurile sportive. Dar trebuie și probate. Eu așa văd veridicitatea lor.


Luceafărul a fost la un pas de desființare după ce a jucat meciul din etapa a 4-a. În runda 5, la Pitești, nu s-a prezentat, iar apoi a fost preluat de actualii conducători, cu Lucia Vladimirescu președinte. Foto: bihon.ro

„Nu avem niciun contract cu Eugen Pîrvulescu. Nu știam că a vorbit cu Țălnar”

Ce rol are Eugen Pîrvulescu în cadrul clubului Luceafărul Oradea? A fost și la negocierile de preluare a clubului și a purtat discuții de reziliere a contractului cu Țălnar.
În cadrul clubului nu are niciun rol. Nu avem niciun contract cu Eugen Pîrvulescu.

Atunci în ce calitate l-a contactat pe Cornel Țălnar să-i propună rezilierea contractului cu Luceafărul?
Sincer, nici nu știam că a vorbit cu el. Singurele persoane cu care am discutat vizavi de domnul Țălnar au fost domnii Ghilea (n.r. – Gabrilă și Dumitru Ghilea, fondatorii clubului și persoanele de la care a fost preluat Luceafărul de noii conducători), fondatorii clubului, cu dumnealor am ținut legătura și i-am rugat să încerce să găsească o soluție și să rezolve această problemă. Și au promis că o duc până la capăt. Dar nu știam că altcineva a luat legătura cu el și nicidecum că domnul Pîrvulescu. Nu are nicio calitate în club. Numărul de telefon al domnului Țălnar îl am tot de la domnul Ghilea (n.r. – Dumitru Ghilea a fost prețedintele clubului). Dumnealui mi l-a dat ieri. Domnul Ghilea spune că l-a sunat în nenumărate rânduri și nu i-a răspuns. Nu a avut niciun fel de discuție cu dumnealui. Probabil nu a vrut să-i răspundă. Mi-a spus că nu avea ce să discute cu vechea conducere, pentru că singura înțelegere pe care a avut-o, a avut-o cu domnul Blidaru (n.r. – Ioan Blidaru este fostul finanțator al clubului). Și de asta nu voia să discute cu domnul Ghilea, deși contractul este pe Luceafărul și președinte și fondator al clubului erau frații Ghilea.

Domnul Țălnar a spus în interviu că are nu contract cu nimeni, are contract cu Luceafărul Oradea, nu cu foștii sau actualii conducători ai clubului.
Acum poate vrea cu actualii, dar până acum nu a vrut. Pentru că domnii Ghilea încercau să discute cu dumnealui și să îi spună că echipa a fost preluată și trebuie să vorbească cu actualii conducători. Eu nu aveam o legătură cu domnul Țălnar, ei aveau (n.r. – frații Ghilea). Nu îl cunoșteam, nu puteam să iau eu legătura. Da, am făcut-o, până la urmă, și pe asta, ca să nu rămână nerezolvată situația, având în vedere că a trecut o lună de zile și nu s-a întâmplat nimic. Deși promisiuni am avut de când am preluat clubul, că se va rezolva această problemă.


Lucia Vladimirescu (foto, în stânga) este la prima ei experiență în fotbal. La finalul lunii august a devenit președinte al clubului Luceafărul Oradea

„Consider că sunt niște băieți buni, niște băieți extraordinari și am încredere în ei”

Ca președinte al clubului Luceafărul Oradea, nu vă e teamă cu unii dintre jucătorii despre care Cornel Țălnar a spus că sunt „niște escroci de vagabonzi de fotbaliști” încă se află la club și poate vor repeta ceea ce au făcut, dacă, într-adevăr, au făcut ceva?
Foarte urât că s-a aruncat cu noroi în ei. Nu îmi este teamă, îi consider niște băieți minunați și am încredere în ei. Până la proba contrarie, eu consider că sunt niște băieți buni, niște băieți extraordinari și am încredere în ei.

Dumneavoastră ați auzit de blaturi, meciuri jucate la pariuri, aranjamente?
Nu. Nu.

De exemplu, cum vi s-a părut desfășurarea meciului cu CS Mioveni? (n.r. – Luceafărul a condus de două ori în deplasarea de la Mioveni, dar a fost învinsă cu 3-2 după ce a primit golul decisiv în minutul 90)
Nu am fost la meci.

Presupun că v-ați interest de ce s-a întâmplat acolo?
Da, m-am interesat, dar nu am fost prezentă ca să pot să îmi spun părerea exact așa cum a fost sau cum aș fi văzut-o eu. Au condus de două ori după care, într-adevăr, au pierdut. Și aș putea spune că au jucat cu o echipă mai slabă, dar (n.r. – ridicând vocea și fiind încrezătoare) poate avem surprize sâmbătă (n.r. – sâmbătă, de la ora 11:00, Luceafărul joacă pe teren propriu cu liderul AFC Hermannstadt).


De când clubul a fost preluat de noii conducători, Cristian Dulca a fost numit antrenor principal la Luceafărul, însă în acte este doar secund, deoarece Cornel Țălnar încă este principal. Foto: bihon.ro

„Avem un singur țel. Vrem să ajungem în Liga 1 și nu îmi este frică de pariuri sau de blaturi”

Observând toate lucrurile acestea despre care se vorbește în fotbal, nu e vorba numai de Luceafărul Oradea și de ce a spus Cornel Țălnar, dumneavoastră nu vă temeți să faceți parte din conducerea unui club și să puteți ajunge în situația unui scandal despre implicarea în meciuri aranjate, pariuri?
Nu îmi este frică. Noi avem un singur țel, vrem să ajungem în Liga 1 și nu îmi este frică de pariuri sau de blaturi. Am încredere în oamenii cu care lucrez. E mai greu începutul, dar, cu siguranță, vom ajunge acolo unde ne-am propus.

Revin cu o întrebare pe care dumneavoastră ați considerat-o, la precedenta convorbire telefonică pe care am avut-o, că nu-și are rostul. După ultimul meci jucat la Oradea, cu Clinceniul, mi-ați spus: „Repet și vreau să înțelegeți, încă o dată, că nu ne vom muta și vom juca în continuare la Oradea”. Până când intenționați să jucați la Oradea, există un termen sau e definitivă decizia?
Nu am un termen. Atâta timp cât totul se desfășoară în regulă și nu avem niciun fel de alte presiuni, nu ne vom muta de la Oradea.

Ce fel de presiuni?
Mă rog… să nu avem susținere din partea autorităților locale.

Asta în privința stadionul. Primiți și ajutor financiar?
Nu. Dar nu e vorba numai de stadion. Sunt mai multe lucruri care implică să ai alături autoritățile locale.

Nu intenționați să faceți un proiect prin care să luați bani pentru echipă de la Consiliul Local sau cel Județean?
Ba da, intenționăm. Sigur că da. Există și o lege prin care ei pot să aloce 5% pentru susținerea echipelor sportive.

  • Lucia Vladimirescu (41 de ani) este singura femeie conducător de club din primele trei ligi ale fotbalului românesc. Originară din Târgu Jiu, președintele clubului Luceafărul Oradea a preluat, alături de alte două persoane, echipa de la frații Ghilea, Gabrilă și Dumitru, după ce gruparea din Liga 2 își pierduse finanțatorul, pe Ioan Blidaru, și fusese lăsată să fie exclusă din campionat din cauza neprezentărilor la meciuri.
  • Despre președintele clubului Luceafărul se crede că este o asociată a omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, cel care ar fi, de fapt, finanțatorul din umbră al echipei din județul Bihor. În prezent, Lucia Vladimirescu apare acționar sau administrator în alte cinci companii din județul Gorj, unde, de-a lungul timpului, printre acționari s-au mai numărat și membri ai familiei Sarcină. Pe profilul Luciei Vladimirescu de pe Linkedin, în dreptul experienței profesionale scrie: Director general GTPD SRL (martie 2015 – Prezent) și Director Aprovizionare SUCCES (decembrie 2003 – martie 2015), aceasta din urmă fiind chiar firma lui Nicolae Sarcină.
  • Conducere clubului Luceafărul Oradea este compusă din două femei și un bărbat. În acte, președinte este Lucia Vladimirescu, vicepreședinte e Andrei Romulus Diaconescu, iar secretar este Ana Elena Buzatu. Aceste trei persoane au purtat negocierile de preluare a clubului de la președintele Dumitru Ghilea, unul dintre fondatorii Luceafărului. La discuțiile finale au apărut la întâlnire și oamenii de fotbal Eugen Pîrvulescu și Cristian Dulca, aceștia doi din postura de cunoștințe ale lui Nicolae Sarcină. Între timp, Dulca, fost selecționer al naționalei de tineret a României, a devenit antrenorul echipei Luceafărul, „secund” însă până la rezolvarea situației contractuale cu Cornel Țălnar.
  • După preluarea clubului de noii conducători, Consiliile Locale ale orașelor Petroșani și Motru au aprobat proiecte de hotărâre de primire a clubului Luceafărul Oradea pe stadioanele locale, însă Lucia Vladimirescu a infirmat că echipa vrea să se mute de la Oradea.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 11:35 Campionat
Pe aceeași temă