CSM Unirea Alba Iulia încheie un parteneriat cu un club concitadin și își propune să urce în primele 20 de academii din țară. Țintește promovarea în Liga 2, e în negocieri cu un nou antrenor și îl așteaptă și pe Cornel Țălnar

Dan HENEGAR 24 May. 2023, 14:41 Liga 3
CSM Unirea Alba Iulia încheie un parteneriat cu un club concitadin și își propune să urce în primele 20 de academii din țară. Țintește promovarea în Liga 2, e în negocieri cu un nou antrenor și îl așteaptă și pe Cornel Țălnar

Scăpată numai FRF știe cum de o penalizare de 20 de puncte în vara trecută, când clubul a trecut sub aripa primăriei și a devenit CSM, Unirea Alba Iulia a putut, astfel, să aibă un drum fără probleme în Liga 3, iar la finalul sezonului regular a urcat în play-off, unde, când s-a tras linie, s-a clasat pe locul 3 din 4, doar deasupra celor de la Cugir, astfel că a ratat accederea în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Acum, CSM Unirea Alba Iulia se pregătește de noi schimbări înaintea sezonului în care trebuie să impresioneze și mai mult, fiindcă fotbalul albaiulian aniversează 100 de ani, însă nu este neglijat nici anul electoral.

CSM Unirea Alba Iulia face un parteneriat cu GT Sport Alba Iulia, iar Cornel Țălnar e așteptat să se implice!

În această vară, CSM Unirea Alba Iulia preia, parțial, GT Sport Alba Iulia (club din Liga a 4-a Alba), iar antrenorul George Țălnar va fi instalat șef al Centrului de copii și juniori al ”alb-negrilor”, în speranța că în timp, vor fi descoperite noi talente care să calce pe urmele internaționalilor Nicolae Stanciu sau Gheorghe Grozav, scrie Ziarul Unirea.

În plus, Cornel Țălnar (65 de ani), tatăl lui George, este foarte aproape să fie instalat director tehnic la CSM Unirea, discuțiile pentru revenirea acasă a ”Țânțarului” fiind extrem de avansate!

În 3 ani, CSM Unirea Alba Iulia își propune să ajungă în primele 20 de academii de fotbal din România!

”În strategia de dezvoltare a fotbalului albaiuilian vrem să facem o academie puternică de copii și juniori. Avem și un obiectiv îndrăzneț în acest sens, ca în 3 ani să ajungem între primele 20 de academii din țară. Trebuie să adunăm toate forțele din Alba Iulia, am discutat cu GT Sport, iar George Țălnar va veni șeful Centrului de copii și juniori. Vom face selecție din grupul lor și al nostru, vom aduce antrenori, va fi o altă emulație. Ne vom înscrie la Under 17, Under 19, Liga Elitelor, și cu echipa secundă în Liga 4”, a declarat Radu Mircea Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, citat de Ziarul Unirea.

În 3 ani, CSM Unirea vrea să fie în primele 20 de academii din țară

La CSM Unirea Alba Iulia se vrea o revitalizare serioasă a compartimentului juvenil, cu echipe înscrise, după ani de absență, în campionatele organizate de FRF (Liga Elitelor, Under 17, Under 19), dar și cu o formație secundă, care va activa în Liga 4 Alba, acolo unde, acum, pe locul 10 din 14 se află GT Sport.

”Este onorantă pentru mine această colaborare, un sprijin reciproc, un pas în față pentru fotbalul albaiulian. Înseamnă că am muncit bine, de 4 ani, la GT Sport Alba Iulia. Ne interesează să facem performanță, să muncim, să creștem, să producem fotbaliști. Eu am venit cu ce avea CSM Unirea nevoie, respectiv copiii și juniori, iar clubul deține baza de pregătire, de care am GT Sport are nevoie. Pe lângă jucători o să merg  și cu un grup competitiv de antrenori, împreună cu care am demonstrat la GT Sport că se poate face performanță, spune George Țălnar.

Nu se poate vorbi despre o fuziune propriu-zisă, întrucât GT Sport Alba Iulia va continua să activeze la faza de inițiere, cu grupele de până la 10 ani.

CSM Unirea Alba Iulia are proiecte serioase pe toate palierele în următorul sezon competițional, întrucât în 2024 se va aniversa împlinirea unui secol de la înființarea formației din Cetatea Marii Uniri.

La seniori se vrea promovarea în Liga 2, iar la sectorul juvenil se dorește o spectaculoasă revigorare prin colaborarea cu GT Sport Alba Iulia, club privat înființat în urmă cu 4 ani, care impresionează în județul Alba și nu numai. Anul trecut, echipa Under 17 s-a calificat în ”careul de ași” la nivel național, iar, recent, ”piticiii” lui Adrian Roman au câștigat puternicul turneu internațional de la Belgrad, organizat de UEFA și au ajuns să joace în finala de la Viena la Under 9!

Avantaje reciproce pentru CSM Unirea și GT Sport

Discuțiile între cele două cluburi au fost demarate încă de la începutul acestui an, am ajuns în linie dreaptă și în luna iunie se vor concretiza.

CSM Unirea Alba Iulia are nevoie de infuzie de tineri fotbaliști pentru a-și reconstrui Centrul de copii și juniori, iar GT Sport Alba Iulia are avantaj prin această colaborare faptul că va beneficia de terenuri de antrenament și alte condiții de pregătire.

Ca informare, cheltuielile GT Sport în anul 2022, pentru cele 12 grupe (cei mai mici, din anul 2017), au fost de 118.000 euro, bani veniți de la părinți, prin cotizații lunare, cât și de la sponsori.

Marius Popescu, favorit să fie numit ca antrenor la CSM Unirea. Clubul își dorește schimbări majore în lot

În ceea ce o privește strict echipa de seniori a CSM Unirea Alba Iulia, aceasta are ca obiectiv promovarea în Liga 2 în 2024, ceea ce aduce după sine motificări masive în efectiv, asta pe lângă instalarea unui nou antrenor principal.

Dacă în privința băncii tehnice sunt negocieri avansate cu Marius Popescu (53 ani, Viitorul Cluj), este cert că în privința lotului vor fi în această pauză minumum nouă plecări, scrie Ziarul Unirea.

În același timp, strategia de achiziții se dorește una impozantă, cu înregimentarea unor jucători cu experiență în eșaloanele superioare. ”Trebuie să aducem jucători cu experiență, care au mai dus bătălii pentru promova, fotbaliști care au evoluat în Liga 2. Cu aceste achiziții, alături de tinerii din lot, ne propunem să facem o echipă competitivă. Vor fi modificări substanțiale în efectiv, în ideea de a ataca promovarea, însă așpetăm părerea noului antrenor, alături de care vom gândi strategia de transferuri”, a precizat Radu Urcan.

Anunțul oficial al despărțirilor încă nu s-a făcut. Unii jucători se află la final de contract și nu li s-a oferit noi înțelegeri. Este vorba despre portarul Iovicin (un singur meci în 2023, vrea să ajungă în Liga 2), fundașul Banienschi (a plecat deja), atacantul Lupea, mijlocașii F. Morar și V. Domșa (aparține de FC Argeș), alături de trei ”stranieri”. Veniți în iarnă ”spaniolii” Bordonado (mijlocaș) și Madangi (atacant) nu au impresionat, nu au reușit să înscrie, considerându-se încheiate colaborările. În cazul lui Harangozo, încă nu sunt clare lucrurile, așteptându-se noi negocieri și verdictul viitorului antrenor principal.

Atacantul nigerian Oluwaseun Agbomoniyi nu va mai continua în ”alb-negru”, vehiculându-se ideea că a parafat deja o înțelegere cu concitadina CSU Alba Iulia.

Vor continua, cu siguranță, printre alții, Raț, Bârdea, E. Codrea, Mâlnă, Roșu, Fetița, Indrei, P. Codrea sau Dehelean, ca să pomenim doar câteva nume, alături de tineri precum Sebaș, Oneț sau Borza. Încă mai sunt tratative cu I. Grozav, Benkirat, C. Cristea și Circov, cărora li s-au propus renegocieri contractuale.

Foto: CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR 24 May. 2023, 14:41 Liga 3
Pe aceeași temă