Ovidiu Maier este revoltat: ”Este inadmisibil ce se întâmplă la Unirea! A ajuns Ocna Mureș mai tare ca Alba Iulia”

Dan HENEGAR 11 Nov. 2021, 16:32 Liga 3
Ovidiu Maier este revoltat: ”Este inadmisibil ce se întâmplă la Unirea! A ajuns Ocna Mureș mai tare ca Alba Iulia”

Ovidiu Maier, unul dintre cei mai iubiți jucători ai Unirii Alba Iulia din toate timpurile, este profund dezamăgit de prezentul fotbalistic din Cetatea Marii Uniri, fosta sa echipă fiind ”lanternă roșie” în Liga a 3-a, apăsată de probleme financiare acute și amenințată cu o rușinoasă retrogradare în Liga a 4-a.

Ajuns la 50 de ani, ”Super Maier”, fotbalistul de legendă ce a încântat mereu tribunele, suferă evident din pricina degradării fotbalului albaiulian, scrie Ziarul Unirea. Din postura jucătorului de geniu, Ovidiu Maier, cel ce a contribuit în 2003 la prima promovare în Divizia A a Unirii Alba Iulia, fiind ”creierul” echipei conduse de Aurel Șunda, și-a spus apăsat punctul de vedere despre situația actuală a clubului condus de Mihai Dăscălescu.

”Așa ceva este inadmisibil, mi se rupe sufletul! Niciodată nu mi-am putut închipui că o să ajung să trăiesc asemenea vremuri. Este unul dintre cele mai grele momente de când sunt în fotbal. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă la Unirea”, a spus Ovidiu Maier, actualmente antrenor la Inter Unirea în Liga a 4-a, după ce în 2018 a promovat pe a treia scenă cu CS Ocna Mureș.

Ovidiu Maier: ”Mă doare inima”

Maier crede că e rușinos nivelul la care a ajuns fotbalului din Alba Iulia.

”Și eu am trecut prin momente grele ca jucător, au mai fost probleme cu banii, dar așa ceva… E vai de capul nostru! Alba Iulia trebuia să aibă o echipă de Liga a 2-a și uite unde este, la retrogradare din Liga a 3-a!!! Efectiv mă doare inima când mă gândesc. Și spun asta din postura jucătorului ce a făcut performanță, am promovat în elită și jucam cu 10-12.000 de oameni în tribune în Divizia A. E rușinos ce se întâmplă, a precizat pentru Ziarul Unirea fostul jucător originar din Ocna Mureș, unde s-a și stabilit după ce a agățat ghetele-n cui.

”Motanul” a evoluat pentru gruparea din municipiul reședință de județ al Albei în perioada 2002-2006, în Divizia B și Divizia A, răstimp în care Unirea a acces pe prima scenă a fotbalului autohton și a terminat pe poziția a 6-a în elită în sezonul de debut.

”Nu se poate continua la infinit așa”

După 11 etape desfășurate în acest sezon, Unirea Alba Iulia ocupă ultimul loc în Seria a 9-a a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate.

”Nu se poate continua la infinit așa, trebuie luate măsuri, să se rezolve cât se poate pentru a ieși din această criză. Unirea nu are voie să fie într-o asemenea situație deranjantă, Așa nu mai merge! A ajuns în prezent Ocna Mureș (n.r. – CS Octa Mureș e pe locul 7 în aceeași serie, cu 13 puncte), cu jucători ce au salariile la zi, să fie mai tare ca Alba Iulia, și nici nu se poate face comparație între forța economică a celor două orașe! Sincer, ceva nu este în regulă, nu-mi permit să dau sfaturi celor ce se ocupă acum de echipă, să arăt vinovații cu degetul, însă nu e normal să stai cu jucători neplătiți de atâta vreme, să forțezi tinerii, să te chinui în asemenea mod, să te lase toată lumea de izbeliște. Noi ne-am dat sufletul, ne-am rupt picioarele pentru Unirea, am promovat în Divizia A și acum ne uităm cum ne bate toată lumea, cum fac scor cu noi”, a tras un apăsat semnal de alarmă legenda fotbalului din Ardeal.

În tot acest timp, Primăria Municipiului Alba Iulia stă cu mâine în sân și susține prin reprezentantul ei, Gabriel Pleșa, că s-ar putea implica la anul, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.

”Te obligă tradiția, trecutul, istoria!”

După ce a refuzat în nenumărate rânduri pe Steaua, pe când evolua la “U” Cluj, ASA Târgu Mureș sau Inter Sibiu, în cele din urmă, în 1998, Ovidiu Maier a fost convins de ”Il Luce” să joace în Capitală, pentru Rapid, în perioada 1998-2000, când a cucerit singurele trofee din carieră, campionat, cupă și supercupă.

”Uite, și Rapid București a luat-o de jos, din eșaloanele inferioare și acum e în Liga 1. Tocmai de aceea e deranjant ce se petrece în orașul fanion al județului. La Alba Iulia trebuie să fie o echipă bună de Liga a 2-a, în niciun caz să se zbată în mediocritatea Ligii a 3-a, să trăiască asemenea vremuri. Te obligă tradiția, trecutul, istoria! Ca să nu mai zic că prin Liga 1 sunt echipe precum Academica Clinceni sau FC Voluntari”, a încheiat Ovidiu Maier, citat de Ziarul Unirea.

După plecarea din ”Giulești”, Maier s-a întors acasă, alături de familie, în județul Alba, ca să joace pentru CS Ocna Mureș în Divizia C și Minaur Zlatna, în Divizia B. În 2002 a ajuns la Unirea Alba Iulia, unde alături de Găldean, Paleacu, Tibor Moldovan, Iurișniți, Jercălău sau Himcinschi, a pus umărul la acea perioadă de vis în care Unirea a promovat, în premieră, în Divizia A, terminând pe locul 6 în primul an petrecut în protipendadă, după un sezon de excepție.

Cariera sa este impresionantă, cu 288 de meciuri și 42 de goluri în Divizia A (ultimul său joc pe prima scenă a fost pe ”Cetate”, în 13 martie 2005, Unirea – Sportul Studențesc 0-4), respectiv 100 de prezențe și 66 de reușite în Divizia B, în ”alb-negru” adunând 71 de jocuri (36 pe prima scenă) și 17 goluri (două în elită).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/metalurgistul-cugir-gest-superb-de-fair-play-fata-de-rivala-va-rugam-nu-lasati-unirea-alba-iulia-sa-moara-primaria-din-cetatea-marii-uniri-priveste-nepasatoare-si-sustine-ca-s-ar-19209144

https://liga2.prosport.ro/liga-3/derby-ul-albei-la-un-pas-sa-nu-mai-aiba-loc-jocul-metalurgistul-cugir-unirea-alba-iulia-a-inceput-cu-29-de-minute-intarziere-dintr-un-motiv-incredibil-ce-nu-i-a-convenit-arbitrului-19208996

Dan HENEGAR 11 Nov. 2021, 16:32 Liga 3
Pe aceeași temă