Concordia Chiajna își anunță candidatura la promovare. Ce buget va avea sezonul următor și câți jucători transferă până la sfârșitul săptămânii. Cristian Tănase: ”Sper să învățăm din greșelile trecutului, pentru că avem condiții foarte bune”

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2020, 18:11 Liga 2
Concordia Chiajna își anunță candidatura la promovare. Ce buget va avea sezonul următor și câți jucători transferă până la sfârșitul săptămânii. Cristian Tănase: ”Sper să învățăm din greșelile trecutului, pentru că avem condiții foarte bune”

Concordia Chiajna nu a terminat sezonul 2019-2020 foarte bine, ținând cont de faptul că s-a dorit revenirea în Liga 1, după cum au afirmat conducătorii clubului. S-a clasat în partea inferioară a clasamentului, chiar la retrogradare, dar președintele Cristian Tănase promite că lucrurile vor sta diferit din stagiunea următoare. Concordia se va bate cu șanse reale la primele locuri, chiar dacă mărturisește că bugetul echipei va fi mai mic.

Concordia Chiajna va avea un buget de circa 750.000 de euro 

Într-o discuție cu Liga2.ro, Cristian Tănase a vorbit despre banii pe care se va baza echipa din Chiajna în sezonul care urmează. Dacă în precedentul bugetul a sărit de un milion de euro, de această dată va fi de aproximativ 750.000 de euro. În funcție de performanțele și rezultatele de pe parcursul sezonului, acesta poate să sufere modificări pe plus, existând posibilitatea să crească.

Am avut dificultăți în anii trecuți cu banii, acum nu am mai avut. Toți angajații au primit salariile complete, nu s-a diminuat nimic (n.r. – pe timpul suspendării campionatului). Au fost probleme peste tot. Noi am avut probleme când eram în Liga 1, dar acum suntem bine. Ne-am adaptat la situație. Sezonul acesta a fost peste un milion de euro bugetul, iar în sezonul următor va fi de aproximativ 750.000 de euro. El poate să crească în funcție de anumite bonusuri, dacă avem rezultate bune.

Vrem să ne întoarcem unde ne e locul, în Liga 1. Eu așa consider, avem condiții foarte bune. Sper să învățăm din greșelile trecutului. Împreună cu antrenorii și cu toți colegii mei din club, vom încerca să ne întoarcem, pentru că avem toate condițiile necesare. Argumentul este că am învățat ceva din momentul în care am fost în prima ligă. Nu am făcut ce trebuia și am retrogradat în Liga 2.

Și anul trecut, când am plecat la drum, am pornit cu un obiectiv clar, să ne întoarcem în Liga 1. Mai mult de jumătate din echipă era formată din jucători care au jucat în prima ligă. Ne-am dus după… dacă se relua campionatul ne băteam la retrogradarea în Liga 3. A fost o cădere groaznică, a început Cristian Tănase, care a adus în discuție și planurile din viitorul apropiat ale clubului pe care îl gestionează.

Concordia Chiajna intră în cantonament pe 22 iunie. Cristian Tănase: ”Dacă nu se schimbă nimic din recomandări, așa o să procedăm. Trebuie să respectăm regulamentele și să ne protejăm”

Luni, 22 iunie, jucătorii vor intra în cantonament și vor efectua cele trei teste de COVID-19, pe parcursul celor 14 zile. Se vor antrena în grupuri mici de jucători, iar ulterior vor începe antrenamentele normale.

Cristian Tănase a precizat că nu vor fi prebleme cu respectarea protocolului medical, întrucât baza de pregătire de la Chiajna are condiții bune, care se ridică la nivelul anumitor echipe din Liga 1. Sunt așteptate și câteva transferuri, vor veni trei-patru jucători până la finalul acestei săptămâni.

”Vrem să intrăm în cantonament de luni. În principiu asta vrem, să stăm 14 zile în cantonament. Dacă nu se schimbă nimic din recomandări, așa o să procedăm. Trebuie să respectăm regulamentele și să ne protejăm. Suntem un caz fericit că avem condiții. Avem hotelul lângă teren, avem restaurante care lucrează și putem să ne aprovizionăm de acolo. Avem una dintre cele mai bune baze din Liga 1, nu din Liga 2, deci respectăm fără probleme condițiile. Din păcate nu ne ridicăm la nivelul condițiilor. Avem condiții, dar nu prea am avut rezultate.

Am cumpărat testele de mult timp. De când era discuția cu reluarea campionatului. Deja le-am folosit pentru angajați, dar mai puțin în cazul jucătorilor, că au stat acasă până acum. Am încercat să reluăm activitatea ușor-ușor, dar ne-am uitat și la ce se întâmplă la alte echipe. Săptămâna aceasta o să facem și câteva anunțuri. Vom prelungi cu anumiți jucători, vor mai veni ceva jucători. Până vineri sperăm să semnăm cu trei-patru”, a mai precizat Tănase pentru Liga2.ro.

Concordia ar merge pe variante meciurilor fără spectatori în tribune: ”E riscant”

În ultima perioadă, în România se discută despre posibilitatea ca întrecerile să se reia cu spectatori în tribune, dar Cristian Tănase consideră că e mult prea riscant. Chiar dacă echipa Concordia Chiajna ar fi revenit pe teren în acest sezon, conducătorul s-ar fi opus acestei posibilități, pentru că, pe lângă riscurile mari, existau și pierderi de ordin financiar.

”Din punctul meu de vedere, e riscant. Eu aș mai merge pe prevenție, deocamdată, și să dea Dumnezeu ca apoi să fie stadioanele pline. Înainte nu erau oamenii așa dornici de fotbal, iar acum vrem cu spectatori. Mai erau cazuri când era criticat fotbalul românesc, iar acum toată lumea vrea să se dea drumul, să fie meciuri cu oameni în tribune. Când e bine nu e bine, când e rău iar nu e bine. Am înțeles că oamenii vor intra pe stadion în număr de 10 la sută din capacitatea stadionului, dar trebuie să îi împarți peste tot așa. Iar noi echipele trebuie să plătim paza, să mai plătim nu știu ce… Banii din bilete nu pot acoperi plățile”, a mai declarat președintele Chiajnei.

Concordia Chiajna a încheiat sezonul pe locul 16, cu 24 de puncte, la egalitate cu echipa de deasupra sa, CSM Reșița. În acest sezon a adunat șase victorii, șase egaluri și 10 înfrângeri. În ultimul meci disputat, a câștigat cu 2-1 pe teren propriu împotriva celor de la ASU Politehnica Timișoara, după șapte confruntări în care a acumulat doar două puncte.

Foto: C.S. Concordia Chiajna 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-reluat-antrenamentele-de-zece-zile-fara-ca-jucatorii-sa-fie-testati-impotriva-sars-cov-2-strategia-gandita-de-octavian-benga-exclusiv-19135327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cs-mioveni-efectueaza-antrenamentele-colective-in-trei-locatii-din-arges-concluziile-dupa-cantonamentul-cu-reguli-stricte-si-cei-doi-jucatori-accidentati-din-lotul-lui-claudiu-niculescu-19135306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-isi-ia-toate-masurile-de-siguranta-pentru-inceperea-antrenamentelor-camilian-floroiu-sunt-destul-de-multe-cerinte-dar-cred-ca-fiecare-echipa-ar-trebui-sa-aduca-un-aport-la-respect-19135304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-pregateste-urmatorul-sezon-de-liga-2-unul-in-care-tinteste-promovarea-alexandru-stoica-continua-in-alb-albastru-sincer-am-ceva-emotii-19135291

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2020, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă