Bucovina Rădăuți s-a despărțit de antrenorul președinte de AJF și observator în Liga 2. Cine e noul ”paravan” al ”principalului” din realitate

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 17:17 Liga 3
Bucovina Rădăuți s-a despărțit de antrenorul președinte de AJF și observator în Liga 2. Cine e noul ”paravan” al ”principalului” din realitate

Bucovina Rădăuți a decis, poate și în urma articolului apărut în ProSport, să schimbe antrenorul principal din acte, pe Ciprian Nicolae Anton, care se afla în conflict de interese, pentru că deținea mai multe funcții, fiind și președinte la AJF Suceava și observator la Liga 2 în același timp.

Bucovina Rădăuți s-a despărțit de antrenorul președinte de AJF și observator la Liga 2

Situația ar fi continuat, poate, dacă în presă nu ar fi apărut informațiile, o reacție de-a dreptul uluitoare venind din partea lui Ciprian Nicolae Anton în momentul în care s-a aflat de poziția lui. ”În mare parte nu știu dacă e un conflict, că n-am niciun interes în nicio parte”, a răspuns, incredibil, Anton, în dialogul cu ProSport din acest început de an.

Însă, e posibil ca și Federația Română de Fotbal să fi intervenit ulterior, chiar dacă știa prea bine cum stau lucrurile de la bun început, cu funcțiile pe care le mai ocupa Ciprian Nicolae Anton pe lângă rolul îndeplinit la clubul din Liga 3.

Conducerea clubului Bucovina Rădăuți a hotărât, în cele din urmă, să îl schimbe pe Anton din funcția de antrenor principal din acte, pentru că, în realitate, de echipă se ocupă Ionuț Plămadă. Acesta din urmă nu are licență și nu poate fi trecut în raportul dintre echipă și FRF ca antrenor principal, iar așa s-a ajuns la varianta Anton, numit la începutul sezonului de Liga 3.

Marius Lup, ”paravan” pentru Ionuț Plămadă la Bucovina Rădăuți?!

În această pauză de iarnă, la Bucovina Rădăuți a fost numit antrenor principal în acte Marius Lup. La prima vedere, conform și declarației lui Lup din momentul prezentării clubului din Liga 3, el va continua colaborarea cu întreg stafful tehnic care a condus Bucovina Rădăuți și în prima parte a sezonului din Seria 1 a Ligii 3.

În practică, tot Ionuț Plămadă (foto articol), fost fotbalist la FC Botoșani, Farul sau Sepsi OSK, va conduce echipa din perspectiva antrenorului, el decizând tot ce se întâmplă la nivel sportiv, antrenamente, alcătuirea primului 11 și așa mai departe.

În primul rând aș vrea să mulțumesc conducerii echipei Șomuz Fălticeni și domnului primar Cătălin Coman pentru că m-a înțeles pentru cea mai grea decizie a mea din ultima perioadă.

Am fost onorat să vin și să aduc un plus de experiență la Bucovina Rădăuți. Sunt foarte optimist deoarece eu am mai fost aici timp de patru ani și cunosc foarte bine colectivul. Căpitanul actual al echipei, Florescu Mugur a fost și căpitanul U19 de la Lps Suceava (jumătate din echipă erau rădăuțeni, sportivi crescuți de profesorul Viorel Stoica).

Am fost direct implicat și foarte aproape de cea mai frumoasă realizare de până acum din istoria recentă a clubului: la 30 de minute de liga a II-a, eveniment petrecut sub tutela lui Iulian Ionesi.

Am răspuns afirmativ pentru o echipă în care voi avea alături un staff tânăr și profesionist cu un potențial deosebit: Ionuț Plămadă, Butnariu Cristi și Dumitraș Andrei care au realizat lucruri memorabile cu o echipă atât de tânără. Locul 2 din acest moment  demonstrează clar că stafful tehnic, conducerea, unitatea grupului de jucători dar și relația cu Primăria Rădăuți prin domnul Loghin Bogdan funcționează la unison.

Discutând cu domnul președinte Corneliu Lucescu mi-am dat seama că proiectul și concepțiile dumnealui despre cum trebuie să arate o echipă din Bucovina sunt identice cu ale mele.

Practic se dorește promovarea tinerilor din zona noastră pe lângă câțiva jucători mai experimentați.

Îmi doresc să obținem cât mai mult în următoarea perioadă din toate punctele puse în joc, să aducem cât mai mulți spectatori la stadion și să ne bucurăm împreună de realizările acestor tineri minunați.

Hai Bucovina!”, a spus noul antrenor principal din acte al Bucovinei Rădăuți, echipă clasată pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3.

Bucovina Rădăuți, modificări pe toate planurile

Nu doar la nivelul staffului tehnic a schimbat Bucovina Rădăuți, ci și la nivelul conducerii și a lotului de jucători. Și-a dat demisia președintele Manuel Costache la finalul anului trecut, iar în locul său a fost numit Corneliu Lucescu.

Până în acest moment, clubul care speră la promovarea în Liga 2 a adus doi jucători, pe Andrei Popovici și Gabriel Derevlean, și s-a despărțit de trei dintre fotbaliștii care făceau parte din lot la începutul stagiunii, Ștefan Rusu, Ionuț Străjeriu și Gabriel Ichim.

Bucovina Rădăuți, pe 2 în Seria 1 din Liga 3

Bucovina Rădăuţi ocupă locul 2 la început de an, cu 29 de puncte după 15 meciuri, în care a adunat nouă victorii, două remize și patru eșecuri și un golaveraj de 31 de goluri marcate și 15 primite.

Bucovina Rădăuți, care în ultima rundă din 2022 a învins cu 3-1 Șomuz Fălticeni, e la nouă puncte de primul loc, Foresta Suceava, și este la egalitate de puncte cu locul 3, CSM Bacău.

În prima etapă din 2023, a 16-a a sezonului regular, Bucovina Rădăuți va întâlni CSM Bacău, pe teren propriu. Până atunci, Bucovina Rădăuți se pregătește cu meciuri amicale, iar momentan a avut trei partide, pe care le-a câștigat: 4-2 cu Poli Iași, 3-0 cu FC Botoșani și 6-0 cu Juniorul Suceava,

În aceste zile, formația din Liga 3 organizează un cantonament în zona Bucovinei.

Foto: Bucovina Rădăuți

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-pandurii-2-are-un-nou-antrenor-19260028

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-si-a-luat-antrenor-de-la-sepsi-osk-fost-la-fc-brasov-am-ajuns-la-un-club-puternic-de-liga-3-un-club-foarte-bine-organizat-se-doreste-performanta-19260022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-s-a-impus-la-scor-de-neprezentare-in-arges-insa-adversarul-a-fost-tot-din-liga-3-si-golurile-au-fost-marcate-abia-in-repriza-secunda-19259947

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-revenit-de-la-0-1-in-amicalul-cu-soimii-lipova-dar-a-riscat-sa-fie-egalata-la-ultima-faza-concluziile-lui-abrudean-si-muntean-19259931

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viorel-ferfelea-la-adus-la-agricola-borcea-pe-raul-ciupe-19259879

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-invins-sporting-rosiori-intrun-meci-amical-19259852

 

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 17:17 Liga 3
Pe aceeași temă