Directorul general al CS Comunal Șelimbăr, Cornel Stănilă, se aștepta, încă de la debutul istoric în Liga 2, la un parcurs bun, chiar dacă echipa era nou-promovată. ”Cavalerii roșii” sunt pe locul 9 după primele 16 etape, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, păstrând șanse de a prinde play-off-ul.
Stănilă a declarat, într-un interviu acordat Liga2.ro, cum a ajuns echipa din Șelimbăr să fie ”sperietoarea” formațiilor cu pretenții din Liga 2 pe terenul de la Avrig, unde își dispută pentru moment jocurile de pe teren propriu, și care sunt motivele pentru care încă nu a fost obținut primul succes în deplasare.
Oficialul Șelimbărului a mai precizat că suporterii vor avea câteva surprize plăcute la anunțarea noilor transferuri, dar nu a divulgat încă numele jucătorilor care vor îmbrăca din acest an tricoul roșu cu alb.
Despre revenirea acasă, la Șelimbăr, care ar fi trebuit să aibă loc încă de la intrarea în noul an, Stănilă a spus că depinde de executantul lucrării și de timp, dar speră ca, din primăvară, ”cavalerii roșii” să joace cu adevărat acasă.
Totodată, directorul general al echipei sibiene a explicat încă o dată pentru suporteri cesionarea locului în Liga 2 de către clubul care a promovat, Viitorul Șelimbăr, noului club din localitatea Șelimbăr.
Te așteptai la un parcurs atât de bun în primele 16 etape ale sezonului, la prima participare în Liga 2?
După pregătirea de vară și meciurile amicale disputate în acea perioadă, am văzut o echipă care avea un potențial foarte bun. Aveam un schelet format și un staff tehnic nou care a luat-o de la zero, crescând foarte mult nivelul de pregătire și cerințele pentru jucători. Știam că va fi o muncă de 24 de ore din 24 pentru formarea unui lot nou de jucători, asigurarea condițiilor de pregătire și de recuperare, vitaminizare, antrenori și grupe de copii și juniori, obligații pe care ni le-am asumat din momentul în care am promovat. Cu toate astea, avem niște principii după care ne ghidăm la Șelimbăr, iar unul dintre ele este performanța. De la primele ședințe cu echipa le-am impus ca obiectiv calificarea în play-off-ul competiției. Mulți s-au uitat mirați și poate unii chiar ușor amuzați. Dacă mă așteptam să fim unde suntem astăzi, pe locul 9 cu trei etape înainte de finalul sezonului regular? Da, mă așteptam să fim în primele zece echipe, dar îmi doream să fim în primele șase.
Cum a fost impactul cu Liga 2? Ce echipe v-au impresionat, care ar fi dezamăgirile…
Pot spune că am fost pregătiți pentru Liga 2. A fost însă un efort extraordinar din partea staffului administrativ al clubului, care nu avea experiența organizării unui club de Liga 2, un efort financiar important din partea Consiliului Local Șelimbăr și, nu în ultimul rând, o implicare serioasă a primarului și a oamenilor din cadrul Primăriei Șelimbăr, care ne-au sprijinit foarte mult.
Cea mai plăcută impresie mi-au creat-o fanii Petrolului și atmosfera senzațională din Ghencea. Petrolul, cred că este o forță care merită să revină în Liga 1.
Singura dezamăgire pe care am avut-o a fost la meciul de la Mediaș, împotriva celor de la FC Hermannstadt, unde un grup mic, de câțiva spectatori, a pătat cu niște ”mesaje” scrise pe cearceafuri murdare imaginea unui oraș frumos care se numește Sibiu. Nu vreau să intru în amănunte…
Crezi că ați fi putut avea și mai multe puncte? În ce meciuri considerați că echipa a pierdut puncte pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le aibă?
În viață avem parte atât de bucurii, cât și de regrete. Nu avem timp nici de una, nici de alta în fotbal. Cred că am învățat din fiecare înfrângere și din fiecare victorie câte ceva. Așa cum spuneam, sunt convins și știu că și jucătorii știu că puteam fi mai bine în această iarnă, mai sus în clasament, cu mai multe puncte. Știm cu toții unde am pierdut puncte și unde am câștigat.
Ați obținut victorii cu mai multe echipe din zona superioară a clasamentului, cu FC Hermannstadt ați pierdut în prelungiri, însă cu echipe cu mai puține pretenții ați cedat puncte importante. Se motivează mai mult jucătorii înaintea unor partide cu un adversar de calibru?
Cred că avem o echipă care a fost motivată de la început până la sfârșit. Au fost momente, mai ales la început, când nu aveam spirit de echipă, când jucătorii se regăseau în situații în care mulți dintre ei nu au fost expuși și nu aveau încredere în ei ca și grup. Am avut multe discuții cu ei și cred că, odată cu apariția rezultatelor pozitive, s-au montat și au demonstrat că suntem în stare să batem pe oricine. Din păcate, la fel de bine, mi-au arătat și cealaltă parte… Sunt lucruri pe care le vom rezolva în timp însă.
Să nu uităm că suntem, conform statisticilor, echipa cu cele mai multe meciuri câștigate după ce a fost condusă, în acest sezon din Liga 2, până în momentul de față, ceea ce înseamnă ceva, mai ales la o nou-promovată.
Pe teren propriu ați avut un parcurs foarte bun, însă în deplasare n-ați prea rupt gura târgului, cum se spune. Există vreo explicație pentru asta?
Am analizat și acest subiect în pauza de iarnă și, dacă luăm în considerare cele șapte meciuri din deplasare, de unde am adus doar trei puncte, veți vedea că am pierdut la primele două clasate, Petrolul (n.a. – 0-3) și FC Hermannstadt (n.a. – 2-3), cu echipa din Sibiu am primit gol în ultimele secunde, am făcut egal la Steaua (n.a. – 0-0) și Poli Timișoara (n.a. – 1-1), alte două echipe foarte puternice, și într-adevăr am pierdut puncte importante la Slobozia (n.a. – 0-2), la Dej (n.a. – 0-3) și mai ales pe terenul celor de la Unirea Constanța (n.a. – 1-1). Fiecare meci are însă istoria lui, iar motivele pentru care nu am reușit încă prima victorie în deplasare țin de momentele în care ne-am aflat la meciurile respective și de abordarea noastră. Va veni momentul când vom câștiga și în deplasare, dar importante sunt punctele, indiferent unde le obținem.
Ce jucători au ieșit în evidență, în primele 16 etape, care sunt remarcații tăi?
Nu obișnuiesc și nu vreau să laud pe cineva anume. Pentru mine, singurul element care contează este grupul. Aș remarca doar faptul că au debutat la Liga 2 foarte mulți jucători tineri, cum ar fi Rareș Gal, Alexandru Luca, Ruben Vecerdea, Alexandru Badea și Nicolas Antone. Am mai avut, de asemenea, satisfacția selecționării și participării la meciurile echipelor naționale pentru tinerii noștri jucători Toni Suciu, Antone, Vecerdea și Alex Luca, obiectiv pe care personal mi l-am dorit foarte mult să îl atingem. Ei vor fi exemplele de urmat pentru copiii noștri de la Academia de Copii și Juniori a CSC 1599 Șelimbăr.
În afara lui Messie Biatoumoussoka, Neacșa și Goh, jucători de care ați anunțat în mod oficial despărțirea, mai pleacă cineva în această iarnă?
Obiectivul nostru este să îmbunătățim constant calitatea și valoarea echipei. Pe lângă cei enumerați, cu care am reziliat pe cale amiabilă, Andrei Roșu și-a dorit să plece la Hunedoara și l-am înțeles. Suntem în discuții pentru rezilierea contractului și cu Radu Criștiu, care, din păcate, nu a prea jucat de când a venit la CSC Șelimbăr. În funcție de ce jucători vom aduce, s-ar putea să mai plece unul sau doi.
La capitolul achiziții cum stați? Pe parcursul asezonului ați adus câțiva jucători interesanți. Surprindeți și acum?
În mare parte ne-am înțeles cu jucătorii pe care dorim să îi avem la reunirea lotului, programată luni și cu care urmează să semnăm zilele acestea. Sunt unele surprize plăcute pentru suporterii noștri, dar îi lăsăm să le descopere după data de 10 Ianuarie.
Care este programul echipei, inclusiv amicalele, până la reluarea campionatului?
Programul de pregătire l-am structurat împreună cu stafful tehnic încă din decembrie. Meciurile amicale sunt stabilite și urmează a fi comunicate pe pagina oficială a clubului împreună cu tot programul de pregătire care va cuprinde și un cantonament în Antalya, în perioada 30 ianuarie – 11 februarie.
Luați în calcul o eventuală intrare în play-off?
Nu o să renunțăm la o eventuală calificare în play-off, dar depindem foarte mult și de alte rezultate, iar echipele din fața noastră au o șansă în plus. Mai sunt trei meciuri pe care îmi doresc să le câștigăm (n.a. – acasă cu FK Miercurea Ciuc, iar în deplasare, la Metaloglobus și cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu). Dacă vom fi acolo (n.a. – în primele șase), va fi o performanță frumoasă pentru Șelimbăr.
Unde veți juca meciurile de pe teren propriu din februarie încolo? Știu că baza sportivă de la Șelimbăr ar fi trebuit să fie gata până la 31 decembrie…
Ne dorim foarte mult să jucăm acasă, la Șelimbăr, în primul rând pentru oamenii din Șelimbăr, dar și pentru băieți, care au muncit mult ca această echipa să joace în fața propriilor fani. Deocamdată depindem de executantul lucrării de la stadionul propriu, dar și de vreme, însă sper ca în primăvară să jucăm acasă, pe propriul teren. Până atunci, vom continua să jucăm la Avrig.
Există încă suporteri care n-au prea înțeles transformarea din vară, când Clubul Sportiv Comunal 1599 a cesionat locul în Liga 2 de la vechiul club. Poate n-ar strica o explicație mai pe larg, cum stau lucrurile, ce înseamnă toate astea și cum este susținut și manageriat noul club…
Decizia cesiunii locului de Liga 2 către Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr a aparținut membrilor Adunării Generale a Clubului Sportiv Viitorul Șelimbăr care au solicitat Consiliului Local Șelimbăr preluarea locului obținut în urma promovării, pentru continuarea activității sportive la nivelul comunei Șelimbăr. Consiliul Local Șelimbăr a aprobat printr-o HCL (n.a. – Hotărâre de Consiliu Local) cesiunea și finanțarea ulterioară a CSC 1599 Șelimbăr. În momentul de față, singura secție activă de sport la CSC 1599 Șelimbăr este secția de fotbal, urmând ca în perioada următoare să se înceapă activitatea și pe alte secții sportive cum ar fi ciclism, unde a fost obținut CIS-ul (n.a. – Certificatul de Identitate Sportivă), șah și alte secții în funcție de infrastructura care se va crea pentru acestea. Clubul funcționează în acest moment în subordinea Consiliului Local Șelimbăr, iar secția de fotbal este condusă de către un staff administrativ și unul tehnic, aflate în subordinea directorului general al clubului.
Deși sunteți o echipă încă mică, aveți destui suporteri alături. Ce mesaj ai pentru ei, la începutul noului an?
Tuturor celor peste 5.500 de fani de pe rețelele de socializare ale clubului nostru le transmit că îi așteptăm să vină la stadion, să susțină echipa! Tuturor suporterilor care au fost alături de noi până acum, le mulțumim pentru susținere! De-abia așteptăm să ne vedem acasă, pe propriul teren, și să scandăm împreună ”Hai Șelimbăr!”
Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CS Comunal Șelimbăr
https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222
https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-de-interpretul-de-muzica-hip-hop-din-lot-19214311
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-neacsa-biatoumoussoka-si-goh-cum-si-a-luat-adio-clubul-sibian-de-la-ei-19214093
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556