CS Hunedoara, încă un transfer important în cursa pentru promovarea în Liga 2. Printre noutățile de la reunire, un mijlocaș cu experiențe în primele două divizii

Răzvan STÎNGĂ 15 Jan. 2022, 17:44 Liga 3
CS Hunedoara, încă un transfer important în cursa pentru promovarea în Liga 2. Printre noutățile de la reunire, un mijlocaș cu experiențe în primele două divizii

CS Hunedoara (locul 1 în Seria 9 a Ligii a 3-a) a început pregătirile pentru ultima parte a stagiunii de Liga 3, vineri, 14 ianuarie. La prima ședință de pregătire au fost prezenți și trei noi jucători, dintre care doi care au evoluat în Liga 2 în prima parte a sezonului, la CS Comunal Șelimbăr.

CS Hunedoara i-a transferat pe Alexandru Neacşa și Andrei Roşu, foști la CS Comunal Șelimbăr 

Primul antrenament a fost gestionat de antrenorul Florin Maxim și cu Andrei Roşu (20 de ani) și Alexandru Neacşa (30 de ani) sub comanda sa, care au părăsit formația din Șelimbăr în această perioadă de transferuri. Al treilea nou jucător este portarul de 17 ani Andrei Deac, de la Viitorul Arad.

Neacșa se alătură, astfel, celorlalți fotbaliști cu multă experiență de care dispune CS Hunedoara. La CS Comunal Șelimbăr, din cele 16 etape din sezonul regular scurse până acum, a bifat 11 prezențe (548 de minute), fiind utilizat în primul 11 în șase rânduri.

Neacșa s-a remarcat în fotbalul românesc cu experiențele de la CS Turnu Severin, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș sau FC Hermannstadt. În total, are peste 60 de meciuri în Liga 1 și peste 80 în Liga 2.

Alexandru Neacşa și Andrei Roşu, utilizați destul de des de CS Comunal Șelimbăr 

Referitor la Andrei Roșu, și el a prins un număr important de meciuri în Liga 2, 10 (340 de minute), și chiar a marcat un gol, în partida cu Dacia Unirea Brăila, câștigată de CS Comunal Șelimbăr, pe teren propriu, cu 3-1.

La reunirea formației din Hunedoara au fost prezenți, în total, 21 de jucători.

Corvinul Hunedoara s-a reunit astăzi pentru abordarea părţii secunde a stagiunii 2021-22. 21 de jucători a avut la dispoziție la primul antrenament al noului an Florin Maxim. Alb-albaştrii s-au pregătit pe terenul II din Complexul Sportiv Michael Klein.

Despre noutăţile din lot:

Ionuţ Alexandru Neacşa (30 de ani) – mijlocaş dreapta care a evoluat în ultimul sezon la CSC Şelimbăr 1599, în liga secundă. De altfel jucătorul de bandă a fost în lotul sibienilor şi în sezonul de liga a treia, fiind antrenat de Florin Maxim. În actuala stagiune, Neacşa a bifat 11 partide, 6 ca titular. Fotbalistul mai are în CV formaţii ca Gaz Metan Severin, Corona Braşov, CSU Craiova, Viitorul Constanţa, Dinamo Minsk, Gaz Metan Mediaş, FC Hermannstadt sau Luceafărul Oradea.

Andrei Roşu (20 de ani) – mijlocaşul provine tot de la divizionara secundă CSC Şelimbăr 1599, cu care a promovat în acest eşalon, după ce a fost unul dintre principalii marcatori ai echipei. În actuala stagiune a fost folosit în 10 meciuri, timp în care a bifat şi un gol. Roșu a început fotbalul la vârsta de 8 ani, la Unirea Juniors Alba Iulia. A trecut apoi pe la Viitorul Sântimbru, CS Zlatna, FCSB, FC Micești, CS Universitatea Alba Iulia și din iarna anului 2020 a ajuns la echipa din Șelimbăr.

Lotul prezent la reunire: Ștefan Lefter, Andrei Cobliș, Andrei Deac (junior, ex-Viitorul Arad) (portari), Flavius Iacob, Ovidiu Trășcan, Antonio Vlad, Sebastian Ignat, (fundași), Robert Cristian, Petre Simon, Antonio Bradu, Răzvan Mogoș, Claudiu Giura, Adrian Bedea, Laurențiu Buș, Sebastian Lupușor, Antonio Dumitru, Vlad Hlubik, Alexandru Neacşu (ex-CSC Şelimbăr 1599) Andrei Roșu (ex-CSC Şelimbăr 1599) (mijlocași), Sergiu Arnăutu, Andrei Hergheligiu, Kevin Fara (atacanți).

Au absentat: Jairo Rodrigues, Rafael Garutti şi Matheus Da Motta, care se întorc din Brazilia de abia luni”, a anunțat CS Hunedoara pe site-ul oficial.

Florin Maxim: ”Vrem ca anul 2022 să ne aducă promovarea în liga secundă!” 

Primele impresii ale lui Florin Maxim din 2022, despre veniri, plecări, dar și despre pregătiri în sine, la reunirea lotului:

Suntem cu aproapte tot efectivul complet, cu excepţia celor trei jucători brazilieni care ajung la Hunedoara la începutul săptămânii viitoare şi a lui Denis Moldovan, care ne-a anunţat că nu mai vrea să rămână la noi. La capitolul noutăţi sunt Andrei Ştefan Deac, un portar tânăr de la Viitorul Arad, respectiv Alexandru Neacşa şi Andrei Roşu, doi jucători care vin la echipa noastră de la CSC Şelimbăr, acolo unde am şi lucrat, de altfel, împreună, înainte de promovarea lor în liga secundă.

Sunt doi fotbalişti de linie mediană, dar care pot juca pe mai multe posturi, lucru pentru care i-am şi dorit, de altfel. Mi-aş mai dori un mijlocaş central defensiv, să vedem dacă putem să ne întărim şi în această direcţie şi, în mare, acestea vor fi noutăţile. Am mai spus-o, sunt convins că cu o pregătire bună în această iarnă vom arăta şi mai bine pentru că vrem ca anul 2022 să ne aducă promovarea în liga secundă!”.

CS Hunedoara a programat și primele meciuri amicale din această perioadă de pregătire. Le va întâlni pe CS Hunedoara 2 (21 ianuarie), Progresul Ezeriș (29 ianuarie), Șoimul Băița (4 februarie), Retezatul Hațeg (11 februarie), Aurul Brad (26 februarie și 5 martie).

CS Hunedoara, locul 1 în Seria 9 a Ligii a 3-a

CS Hunedoara are șanse mari să promoveze în Liga 2 la finalul campionatului Ligii a 3-a, ținând cont de rezultatele înregistrate până acum în Seria 9, unde după 15 etape are 43 de puncte (14 victorii și un rezultat de egalitate). Pe lângă bilanțul foarte bun al raportului meciuri-rezultate pozitive, are și un golaveraj excelent, de plus 41, 55 de goluri marcate și numai 14 primite.

Referitor la cele 43 de puncte adunate până acum, performanța mai este înregistrată de doar două echipe din Liga 3, Progresul Spartac (liderul Seriei 4) și CSM Reșița (liderul  Seriei 7).

În ierarhia Seriei 9, hunedorenii sunt urmați de Metalurgistul Cugir, 36 de puncte, și de Unirea Ungheni, 29 de puncte. Pe locul 4 se află Viitorul Cluj, cu 24 de puncte.

Foto: CS Hunedoara

i

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jan. 2022, 17:44 Liga 3
Pe aceeași temă