VIDEO | Farul a terminat cantonamentul și amicalele, iar acum se pregătește de meciul cu Chindia. Analizele lui Liviu Mihai și Ionuț Ursu, înaintea duelului din 8-imile Cupei României

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2021, 17:53 Cupa României

Farul mai are puțin până la primul meci oficial din 2021. Este calificată în optimile Cupei României, unde va juca împotriva unei formații din Liga 1, Chindia Târgoviște. Partida este programată miercuri, 10 februarie de la 14:30 la Constanța, iar mijlocașul Liviu Mihai și fundașul Ionuț Ursu au vorbit despre confruntare, dar și despre alte aspecte din cadrul echipei.

Pe lângă duelul atât de important din Cupa României, cei doi au oferit câteva declarații pentru FC Farul Constanța și despre perioada cantonamentului finalizată nu în urmă cu mult timp. A fost una bună, după cum au afirmat, și se așteaptă ca asta să se vadă în partida cu Chindia Târgoviște, dar și când se va relua Liga 2.

Liviu Mihai: ”Și cu Chindia vor aborda meciul la victorie, este o șansă pentru noi să mergem în sferturi” 

De departe, principalul obiectiv al Farului este în acest sezon calificarea în play-off-ul Ligii 2, după care promovarea în Liga 1.

Liviu Mihai: ”A fost o perioadă extrem de încărcată pentru noi, având în vedere că am făcut antrenamente numai pe sintetic, dar ne bucurăm că am ieșit sănătoși și putem să abordăm meciul din Cupa României cu încredere. Nu avem nimic de pierdut și sperăm să ne calificăm. Este bine că am avut ocazia să jucăm amicalul cu FC Viitorul 2 pe iarbă.

 Este diferență între sintetic și iarbă și cred că ne-a prins bine acest test. Suntem optimiști, victoriile aduc victorii și este important să nu pierdem. Și cu Chindia vor aborda meciul la victorie, este o șansă pentru noi să mergem în sferturi. Chiar nu avem nimic de pierdut și ne prinde bine acest meci înaintea reluării campionatului. O să avem un meci oficial în plus față de celelalte echipe și putem să ne punem ideile în practică.

 Se anunță un miniretur extrem de încărcat, toate lumea s-a întărit, și-au adus jucători de valoare. Toate echipele au șanse, orice victorie te poate propulsa în față și orice înfrângere te poate duce aproape de zona retrogradări”.

Ionuț Ursu: ”Trebuie să dăm tot ce este mai bun pe teren și să fim mai buni decât Chindia” 

Ionuț Ursu: ” Venim după o perioadă de pregătire în care ne-am antrenat foarte bine. Am avut o serie de amicale în care am pus la punct ultimele detalii tehnice și suntem pregătiți sută la sută pentru ceea ce urmează. Meciul de Cupă este foarte important pentru noi, vrem să trecem de această etapă.

Întâlnim o echipă bună din Liga 1, o echipă de mijlocul clasamentului, care se bate la un loc în play-off, o echipă cu jucători experimentați. Trebuie să dăm tot ce este mai bun pe teren și să fim mai buni decât ei. În privința luptei pentru play-off, sincer, nu mă interesează ce mișcări au fost la celelalte echipe. Important este ce se întâmplă la noi, cum ne pregătim. Lupta va fi, cu siguranță, foarte strânsă, diferențele de puncte sunt mici.

Ar fi super să revină spectatorii pe stadion. S-a văzut când au fost alături de noi, am avut un joc parcă mai spectaculos, mai entuziasmant. Îmi doresc să revină alături de noi, să ne încurajeze și să fie lângă noi până la capăt”.


În ultima confruntare directă dintre cele două, din 30 martie 2019, formația antrenată acum de Ianis Zicu s-a impus cu 1-0. Partida a făcut parte dintr-o etapă din Liga 2, iar la finalul campionatului respectiv Chindia Târgoviște a promovat în Liga 1.

Farul a jucat șase amicale în această iarnă 

Farul a organizat cantonamentul din această iarnă în București și l-a finalizat pe 28 ianuarie. În acest moment, constănțenii nu mai au nici partidă de verificare programată. Se va antrena normal până la meciul de pe 10 februarie, cu Chindia Târgoviște.

Farul a înregistrat în această perioadă de pregătire patru victorii și două egaluri în cele șase partide amicale. A învins Farul U19 (scor 9-0), FC Voluntari 2 (scor 5-0), Unirea Slobozia (scor 3-0) și Dinamo 2 (scor 6-0) și a remizat cu FC Voluntari 2 (scor 0-0) și FC Viitorul 2 (scor 1-1).

Foto și video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-continua-rezultatele-rusinoase-din-amicale-astazi-se-judeca-litigiul-cu-farul-19167936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-evitat-pe-final-o-infrangere-in-testul-cu-fc-viitorul-2-marinarii-n-au-scapat-fara-gol-in-fata-unei-echipe-furioase-in-atac-in-amicalele-precedente-19167968

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2021, 17:53 Cupa României
Pe aceeași temă