Ripensia va odihni o parte dintre titulari pentru primul joc din Cupa României, cu Șoimii Lipova. Petruescu: ”Suntem, totuși, o echipă de liga a doua și trebuie să ne respectăm blazonul”

Ripensia va odihni o parte dintre titulari pentru primul joc din Cupa României, cu Șoimii Lipova. Petruescu: ”Suntem, totuși, o echipă de liga a doua și trebuie să ne respectăm blazonul”

Ripensia intră în Cupa României în turul 4, iar primul meci îl va juca în cartierul arădean Sînnicolau Mic, unde joacă acum Șoimii Lipova. Ambele formații vor odihni o parte dintre titulari. Cosmin Petruescu a mai pierdut un jucător din primul ”11”, dar este încrezător că poate învinge formația aflat pe locul 1 în Seria 8 a Ligii 3.

Chiar dacă vor fi odihniți jucăatori, deoarece Ripensia nu se simte confortabil în campionatul Ligii 2, Cosmin Petruescu știe că ar fi rușinos să fie eliminați de un club de ligă inferioară, chiar dacă Șoimii sunt una dintre cele mai bune formații din Seria 8 din eșalonul al treilea.

”Cu siguranță, ne va aștepta o partidă dificilă. Și noi, și Lipova, ne dorim să mergem mai departe. Avem nevoie și pentru moralul nostru de o victorie, pe care sper să o obținem marți. Suntem, totuși, o echipă de liga a doua și trebuie să ne respectăm blazonul. Trebuie să ne respectăm ca imagine și ca și club. Cu siguranță, vom aborda partida la victorie”, spune ”Conferențiarul” înaintea partidei de marți, de la ora 14:30.

Lalic a debutat la Ripensia și e deja suspendat

În actualul regulament, la orice eliminare, și la cea din cumul de cartonașe galbene, se stă în următorul meci, indiferent că e vorba de altă competiție. Fundașul Nenad Lalic nu va merge, astfel, în județul Arad, după ce la meciul său de debut pentru Ripensia, cel cu Metaloglobus, din weekend. De asemenea, Petruescu spune că va odihni o parte dintre titulari.

„Vor fi și modificări în echipă. Este un joc disputat la un timp foarte scurt față de jocul cu Metaloglobus. Astfel, vom miza mult pe fotbaliștii cu o prospețime fizică mai bună. Dar, și ei fac parte din lotul nostru, unii vin după accidentări. Am încredere că ne vom putea califica pentru a aborda meciul de la Târgu Jiu din campionat cu altă încredere și cu un alt moral”, a mai spus Cosmin Petruescu.

Flavius Sabău: ”Cel mai important este că ne putem măsura forțele cu o echipă de Liga a 2-a”

Vicecampioni ai Seriei a 4-a două sezoane la rând, lipovanii ar dori să atace promovarea și pentru asta au nevoie de un parcurs constant în noul campionat, de zece formații. Patru puncte au fost lăsate deja pe drum, iar sâmbătă se deplasează pe terenul conjudețenei Crișul Chișineu Criș, care e și ea pe podium și, deci, foarte periculoasă pentru Codoban și colegii săi.

„Încercăm să facem un joc cât se poate de bun în cupă, ne interesează și această competiție. Cel mai important este, însă, că ne putem măsura forțele cu o echipă de Liga a 2-a, fără a uita că sâmbătă avem un examen greu la Chișineu Criș și trebuie să ținem cont de aspectul fizic. În cunoaștem pe cei de la Ripensia, am jucat amicale în vară cu ei, au jucători interesanți și un antrenor profesionist. Îi respectăm și știm că vin să-și facă treaba și să câștige pentru moral. Au mare nevoie de așa ceva, mai ales după înfrângerea de acasă, de sâmbăta trecută”, a spus antrenorul „șoimilor”, Flavius Sabău, care nu-l are încă la dispoziți pe Petre Simon, ieșit pozitiv la COVID-19 în urmă cu aproape două săptămâni. Totodată, Gherasim este suspendat, iar Simion accidentat. În schimb revine fostul utist, Norbert Polgar, după etapa de suspendare.

Ripensia e pe locul 18 în Liga 2, cu 6 puncte acumulate în șapte meciuri disputate în opt etape. Șoimii Lipova e lider în Seria 8 de Liga 3, cu 14 puncte obținute în șase etape. Meciul dintre Șoimii Lipova și Ripensia, din turul 4 al Cupei României, are loc marți, de la 14:30.

Pentru a ajunge în această fază a Cupei României, Şoimii Lipova a trecut în turul 2 de Crișul Chișineu Criș, cu 2-0, iar în turul 3 a câștigat la ”masa verde”, cu 3-0, partida cu Gloria Lunca Teuz Cermei, după ce aceasta din urmă nu a putut juca din cauza cazurilor de COVID-19 pe care le-a avut în lot la momentul respectiv.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sport Arad

Pe aceeași temă