Metaloglobus a urcat pe loc direct promovabil după ce a câștigat în fața unei Ripensii neajutorate. Ce a spus Gabriel Manu după acest nou succes al bucureștenilor

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 16:30 Liga 2

Metaloglobus București se simte excelent în acest început de campionat, în care răm\ne neînvinsă de opt etape. Formația din cartierul Pantelimon s-a impus cu 2-0 în fața Ripensiei, după golurile marcate de principalii ei oameni de gol, frații Ovidiu și Claudiu Herea. Timișorenii au terminat meciul în inferioritate, după ce, chiar la debut, Nenad Lalic s-a ales cu eliminare.

Jocul a început cum nu se putea mai bine pentru oaspeți, cu gol marcat din minutul 1 de Ovidiu Herea, la o pătrundere în careu a atacantului. Presiunea Metaloglobusului a continuat, dar Dobre a fost pe fază la un șut al lui Mino Sota. S-a jucat deschis, iar Ripensia a reușit primul șut pe poartă în minutul 14, când Tudorache nu l-a putut învinge pe Gavrilaș. Presiunea gazdelor s-a accentuat, iar Neagu a avut și el o fază la care a fost aproape de gol, dar a trimis peste buturi.

Multe ocazii pentru ambele formații în prima repriză

Nici insistențele lui Popovici la o altă fază de atac nu au dat roade. Ripensia a pus presiune și la fazele fixe, executate toate de Tudorache cât timp a fost pe teren. Nici Metaloglobus nu s-a mulțumit doar să se apere, și nici nu avea cum doar la adăpostul unui gol. Japonezul Sota a prins un șut de la distanță excelent în minutul 43, dar Dobre s-a întins și a respins bine, iar, ulterior, o reluare a lui Claudiu Herea nu a prins spațiul porții.

Metaloglobus nu a mai fost așa insistentă după trecerea pe la vestiare

În repriza a doua, Metaloglobus nu a mai presta așa de mult ofensiv. Ripensia a avut mai mult inițiativă în atac, dar fără rezultat. Un șut de la distanță asemănător cu cel a lui Sota expediat de Tudorache nu a avut rezultatul scontat. Timișorenii au avut o ocazie mare în minutul 60, când Valerii Macrițchii nu a putut nici el să-l învingă pe Gavrilaș. Tudor Călin a amenințat și el poarta oaspeților cu un șut în forță, dar care s-a dus peste buturi.

Jumătate de oră în inferioritate pentru Ripensia

Din minutul 66, Ripensia a jucat fără un om, deoarece Nenad Lalic a văzut al doilea galben, acordat pentru un fault din spate la Claudiu Herea.

Cu om în plus, firește, Metaloglobus a putut contrabalansa situația. De altfel, până la urmă, Claudiu Herea a adus liniștea pe final de joc, după o acțiune personală finalizată cu un șut plasat, din fața careului, pentru un rezultat ce duce trupa sa pe loc promovabil direct, pe 2, la un punct în spatele liderului U Craiova 1948 SA, care a stat în această rundă.

Gabriel Manu nu vorbește, deocamdată, despre dorința de a promova

Antrenorul oaspeților a fost destul de amabil cu adversarul. Gabriel Manu a lăudat jocul ripensiștilor, dar a punctat că starea terenului de pe Electrica a fost una foarte proastă.

”Un meci disputat, pe un teren incredibil de prost. Felicit adversarii, au echipă foarte bună, o echipă de viitor, cu copii foarte buni. Nu pot decât să-l felicit pe profesorul lor. Am reușit să câștigăm cele trei puncte prin experiență, prin foarte buna organizarea defensivă și prin calitatea jucătorilor mei”, a spus Gabriel Manu.

Deși echipa e neînvinsă în primele opt runde și a urcat pe locul 2 în Liga 2, cea mai bună clasare din istoria clubului, antrenorul nu a vorbit despre tentativa de a promova. ”Obiectivul este play-off-ul, 1-6. Încercăm meci cu meci să ne îndeplinim acest obiectiv”, a mai adăugat Manu.

Metaloglobus e cu 16 puncte pe locul 2 și runda viitoare va primi vizita formației din Miercurea Ciuc, FK Csikszereda. Cu 6 puncte, Ripensia este pe locul 18 și etapa viitoare va juca pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu, care tocmai au obținut primele puncte în acest sezon și au produs demisia lui Alexandru Pelici la CSM Reșița.

RIPENSIA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 0-2

Ovidiu Herea 1′, Claudiu Herea 88′

Ripensia: Șt. Dobre – Val. Macrițchii, Burdeț, Lalic, Andr. Macrițchii – Stoi (C. Sîrbu 86′), T. Călin, Al. Neagu (Urvanțev 77′) – Vasluian (Maric 86′), Al. Popovici (cpt.)(Mih. Ene 77′), Vl. Tudorache (Golda 66′)
Rezerve neutilizate: Mociu, Păduraru – Sturzu, Țieranu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Metaloglobus: Gavrilaș – Al. Coman (R. Chiriac 89′), Iul. Ciubotaru, L. Cazan, Andr. Sava – Mino Sota, Andr. Lungu – Ciocâlteu (Colvaciuc 77′), Cl. Herea, Kassabji (Andr. Florescu 62′) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Ed. Vraciu, Gab. Matache, Gafaru, Mih. Șandru, Găvârliță
Antrenor: Gabriel Manu

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: Sebastian Tătaru (Sport PicturesșiMediafax Foto) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă