Ripensia a bifat un prim succes lejer în Cupa României, la Periam, ”patria” utiștilor din Banat! Emmanuel Ernest a reușit un hattrick

Anda DELIU 26 Aug. 2021, 17:08 Cupa României
Ripensia a bifat un prim succes lejer în Cupa României, la Periam, ”patria” utiștilor din Banat! Emmanuel Ernest a reușit un hattrick

Ripensia s-a impus cu 4-1 în meciul din Faza a III-a a Cupei României, jucat pe terenul divizionarei terțe Avântul Periam, aproape de malurile Mureșului din nord-vestul Banatului. De altfel, la Periam, mulți săteni sunt mai degrabă utiști decât poliști, dată fiind apropiere geografică de Arad.

Adversarul divizionarei secunde, antrenat de fostul ripensist Cosmin Mînecan, nu a putut pune mari probleme echipei lui Cosmin Petruescu.

Meci perfect pentru a băga în ritm atacanții mai puțin folosiți ai Ripensiei

La joc, tribuna arenei din Periam a fost neîncăpătoare pentru sătenii și ripensiștii veniți la meci. De altfel, la Avântul evoluează și Răzvan Trandu, fostul jucător al lui ACS Poli, care, la un moment dat, era cel mai bun pasator din Liga 1!

Din minutul 1, Ripensia a făcut legea, prin apărarea mai visătoare a Periamului. A fost golul lui Mihai Ion, de altfel reușita de debut a atacantului venit mai târziu la echipă și care a ratat mare parte a pregătirii. Ripensia a avut și o bară prin Vasluian și a intrat la pauză cu avantajul de 1-0.

În repriza a a doua, a fost momentul lui Emmanuel Ernest, atacant adus de la Rapid care nu a putut fi utilizat în toate meciurile din cauza unei probleme cu viza medicală.

Ernest a marcat la câteva secunde după ce a intrat

Iar dacă Ion a înscris după niciun minut de joc, Ernest a marcat la câteva secunde după ce a intrat. Africanul, care are probleme cu jocul la ofsaid și nu se va strecura așa ușor prin defensivele echipelor de Liga 2 cum a făcut-o la Periam, a pornit glonț spre poartă și a înscris în minutul 64.

Peste trei minute, Ernest, luat de Rapid de la Sporting Roșiori, a fost din nou de neoprit. Luat de val poate, atacantul a fost surprins ulterior de mai mutle faze important afară din joc.

Până la urmă, Raul Gălățan a dat golul de onoare pentru Periam, pe micuța arena de la marginea unei linii ferate încă foarte utilizate, cu reușita din minutul 83.

Peste un minut, același Ernest a fost imbatabil în fața portarului Holca.

  • Au marcat în Avântul Periam – Ripensia Timișoara 1-4: Raul Gălățan (84), respectiv Mihai Ion (1), Emmanuel Ernest (66, 68, 85).

Avântul Periam: Holcea – Toma, Artimon, Petric, Ciobănică, Viasu, Olteanu, Gașpar, Dan, Buzdugan, Periat
Au mai intrat: Mager, Trandu, Gălățan, Dan, Siminiceanu
Antrenor: Cosmin Mînecan

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Morariu, Rogac, Fridrich, Gladun, Stoi, Taras, Vasluian, Rotea, Ion, Pădurariu
Au mai intrat: Vidrăsan, Mih. Ene, Mitrov, Ernest, Ciurel
Antrenor: Cosmin Petruescu

Bucuria fotbalului, importantă la Periam

Cosmin Mînecan (29 de ani), fost ripensist, a recunoscut că roș-galbenii au fost superiori echipei sale și a vorbit și despre bucuria resimțită în jocul de fotbal, parcă tot mai absentă de pe dreptunghiurile verzi românești.

”Practic, un meci fără istoric, dacă ne luăm după rezultat. Dar ținând cont că am jucat cu o echipă de nivel superior, am încercat să ținem pasul cât am putut cu cei de la Ripensia, O echipă foarte bună din punctul meu de vedere. Noi i-am învins când încă erau în perioade de acumulare. Nu pot să spun că meciul de azi a fost ca un antrenament. A fost un meci oficial. Încercăm să ne bucurăm de fiecare meci. Am încercat să scoatem maximul din ce am putut, din păcate, au fost superior nouă. S-a văzut clar diferența de valoare. Dar noi trebuie să ne urmăm scopul nostru, de a ne clasa în prima jumătate a clasamentului și să ne menținem poziția în Liga 3”, a spus Mînecan după meciul cu Ripensia.

În Faza a II-a a Cupei României, Avântul Periam învinsese pe teren propriu echipa arădeană Progresul Pecica, cu 2-1. În Faza I a obținut calificarea la ”masa verde”, după ce FRF i-a dat ca adversar Fortuna Becicherecu Mic, echipă care s-a desființat.

Avântul Periam va debutat sâmbătă, de la ora 18:00, în noul sezon de Liga 3, acasă cu CSC Dumbrăvița.

Ucenicul nu și-a învins maestrul. Petruescu: ”Aș vrea să-l felicit pe Cosmin Mînecan”

Cosmin Petruescu (43 de ani) l-a avut elev pe Mînecan, dar nu la Ripensia, ci la CSM Lugoj.

”Din punctul meu de vedere, diferența un pic cam mare față de realitatea din teren. A fost un meci echilibrat în mare parte. Mă bucur pentru calificare, mă bucur pentru rezultat, pentru golurile pe care le-am marcat. Aș vrea să-l felicit pe Cosmin Mînecan, la început de carieră, fostul meu elev. A îmbrățișat meseria de antrenor. Sper să aibă rezultate pe măsura aspirațiilor lui. În același timp, aș vrea să-i felicit pe cei de la Periam pentru ce au realizat aici. O bază frumoasă micuță, cochetă, o echipă bună pentru Liga 3. Merită toate felicitările. Calificarea noastră a fost așteptată, dacă ne raportăm la diferența de eșalon. Mă bucur pentru atitudinea arătată pe tot parcursul jocului și mă bucur că cei care au evoluat mai puțin au prins minute bune”, a spus Cosmin Petruescu.

Ripensia se califică, astfel, în Faza a IV-a a Cupei României, unde FRF i-ar putea da ca adversar chiar Politehnica Timișoara. Roș-galbenii au fost la primul meci în acest sezon al competiției KO, în timp ce alb-violeții vor intra din turul următor, fiindcă în sezonul trecut a fost între primele șase clasate din Liga 2.

Duminică, Ripensia nu va mai juca lângă o linie de tren personal, ci tocmai în Ghencea, la București. Partida din etapa a 5-a a Ligii 2 e programată duminică, de la ora 14:00.

Foto: Anda Deliu

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-11-meciuri-se-disputa-astazi-in-care-vor-evolua-si-sapte-cluburi-din-liga-2-primele-13-echipe-calificate-19197575

Anda DELIU 26 Aug. 2021, 17:08 Cupa României
Pe aceeași temă