CSC Dumbrăvița a fost din nou în rol de David în fața lui Goliat, tot de la 11 metri! Cosmin Stan a pus în aplicare în fața Politehnicii Iași o lecție învățată acum zece ani

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 22:06 Cupa României

CSC Dumbrăvița s-a calificat mai departe în Cupa României, în faza grupelor, după succesul la scorul de 7-6 obținut la loviturile de departajare în fața Politehnicii Iași, formație mult mai bine cotată și mai bine clasată în Liga 2.

Moldovenii au venit fără antrenorul Claudiu Niculescu în Banat, dar și fără o serie de jucători importanți. Dumbrăvițenii au reușit să ”împingă” jocul la ”loteria penalty-urilor”, acolo unde au triumfat din nou, la fel ca la barajul de promovare în Liga 2, tot în fața unei echipe mai bine cotată, CSM Reșița.

Meci jucat în orezărie la Dumbrăvița!

Partida nu a fost deloc o propagandă bună pentru fotbal, în contextul în care terenul a fost îmbibat de apă, iar condiția ca mingea să sară a fost îndeplinită ”așa și așa”, mai degrabă spre nu.

Poli Iași a avut momente de dominare în prima repriză. În minutul 20, Lică putea da lovitura, dar un fundaș a scos mingea, cu capul, de pe linia porții. În repriza a doua, după multe minute de joc de uzură, Dumbrăvița a avut ocaziie sale, prin Simon, dar și Amariei. S-a ajuns în prelungiri, unde jocul a fost unul mai multe de uzură.

Loviturile de departajare la care Dumbrăvița a avut nervii mai tari

Astfel, s-a ajuns la loviturile de la punctul cu var. Francisc Cristea a fost primul executant, și a avut o lovitură parabilă, scoasă de Trifon. S-a ajuns la câte opt executanți de echipă, deoarece în seria de cinci a ratat pentru Dumbrăvița și Andrei Olaru. Până la urmă, Kouadio a trimis incredibil de slab, pe lângă poartă, și Dumbrăvița a prins biletele pentru următoarele faze din Cupa României.

Pe tot parcursul loviturilor de departajare, când nu era între buturi, portarul Cătălin Trifon era în genunchi și se ruga.

Cosmin Stan, și cu gândul mai degrabă la derby-ul local din campionat cu Ripensia

Săptămâna aceasta, Dumbrăvița are două partide, căci sâmbătă e gazdă în derby-ul local din campionat cu Ripensia, care, având în vedere prognoza, se va juca, cel mai probabil, pe un teren foarte prost.

Cosmin Stan a spus că Dumbrăvița a dorit să se califice mai departe și că vrea să aibă meciuri cu echipe foarte tari. ”Am trecut de primul meci din săptămâna aceasta. Am trecut cu bine. Am vrut să ne calificăm. Ne-am calificat în faza grupelor, așteptăm să vedem ce adversari vom avea. Sper să fie cei mai puternici adversari posibili. De asta am ajuns până aici, să putem să avem meciuri cu adversari foarte tari”, a declarat antrenorul echipei de lângă Timișoara.

”Am ajuns până aici ca să câștigăm, să nu văd pe unu că râde!”

Profesor în viața de zi cu zi în alt sat din Timiș, Cosmin Stan a avut o abordare ”didactică” înainte de loviturile de departajare. Le-a spus jucătorilor să nu râdă, căci a mai trăit o asemenea situație în faza județeană a Cupei României.

”Erau bucuroși. Exact același lucru l-am mai trăit o dată, acum zece ani, tot în Cupa României. Antrenam Juventus Pișchia cu Poli 2. În semifinale era egal, la final toată lumea râdea. N-am intervenit, am pierdut meciul acela. Am învățat din acel meci, a venit meciul de la Reșița. Se îmbrățișau iar, de parcă câștigasem barajul, înainte de penalty-uri. I-am muștruluit un pic. Au fost foarte concentrați, am câștigat. Exact același lucru s-a întâmplat și la meciul acesta. Dacă voi mai trece prin așa ceva, tot același lucru o să-l fac, clar”, a explicat antrenorul Dumbrăviței.

Terenul de pe ”Ștefan Dobay” s-a prezentat execrabil

Așa cum am spus, terenul a fost execrabil, îmbibat de apă, semn că sistemul de drenaj de la Dumbrăvița e, probabil, inexistent. De altfel, arena din bogata comună timișeană nu are tabelă de scor, asta deși politicul vine meci de meci. De altfel, în loc să doteze mai bine arena, primarul și un consilier local se postează spectatori la toate interviurile luate de presă, deși nu ar avea ce să caute acolo.

Astfel, sub ochii ”șefului”, întrebat de teren, Cosmin Stan a spus că așa este peste tot în România. ”Avem teren, dar a plouat de două zile. E greu să reziste terenul. La nivelul întregii țării se întâmplă lucrurile acestea. Pe stadioanele acestea noi, care s-au făcut acum în ultimul timp cu gazon destul de prost, care se rupe… Aceasta e starea nației”, a spus Stan.

Următorul meci al echipei CSC Dumbrăvița are loc sâmbătă dimineața, de la ora 11:00, cu Ripensia, pe teren propriu, în etapa a 8-a a Ligii 2. Trupa din Timiș, spre deosebire de Ripensia, care a avut și un adversar mult mai greu, merge mai departe și în Cupa României, în faza grupelor, unde va întâlni un adversar din prima ligă.

CSC DUMBRĂVIȚA – POLITEHNICA IAȘI 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare

Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Gîsă, Bain, P. Simon – I. Tănase, Blickling (Grancea 90+1′), Ad. Ungureanu (T. Bodri 60′), Ghinescu (cpt.) – Dav. Popa (Andr. Olaru 113′), Paulevici (Martinov 49′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – C. Toma, Tismonar, Curea, Grigoriu
Antrenor: Cosmin Stan

Poli Iași: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche
Antrenor secund: Mugurel Cornățeanu

Stadion: ”Ștefan Dobay” (Dumbrăvița – Timiș). Arbitru central: Răzvan Lădar (Zalău). Arbitri asistenți: Zsolt Kopriva și Biro Tamaș Kopriva (ambii din Carei). Arbitru de rezervă: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Daniel Miodrag Mihai (1 Decembrie – Ilfov).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 22:06 Cupa României
Pe aceeași temă