N-a fost loc de surpriză în derby-ul ieșean din Cupa României! Poli Iași, victorie facilă pe terenul Științei Miroslava, în Turul 3

Narcis POHOAȚĂ 15 Sep. 2022, 00:13 Cupa României

Politehnica Iași a obținut, miercuri, o calificare facilă în Play-off-ul Cupei României, după ce s-a impus fără probleme în derby-ul județean cu Știința Miroslava, scor 3-1 (2-0), într-un meci desfășurat la Uricani, contând pentru Turul 3 al competiției.

Ambii antrenori au trimis pe teren echipe din care au lipsit mai mulți titulari. Forțat de probleme medicale, Tibor Selymes, suspendat, a aliniat o formulă cu mai mulți tineri, șase dintre titulari aparținând de Poli Iași sau fiind cedați de echipa din Copou. De cealaltă parte, așa cum a anunțat înainte de meci, Claudiu Niculescu și-a menajat titularii pentru meciul de duminică, cu liderul Ligii a 2-a, Unirea Slobozia.

În ciuda schimbărilor făcute, Poli a aliniat totuși o formulă cu mulți jucători experimentați, iar asta s-a văzut și pe teren. Fără să forțeze, elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus la pas, cu scorul de 3-1 (2-0), calificându-se în play-off.

Goluri trase la indigo în primul sfert de oră, între Miroslava și Poli Iași

Poli și-a făcut meciul ușor prin două goluri marcate din faxe fixe, trase la indigo, în primul sfert de oră.

În minutul 10, Ștefanovici a bătut un corner de pe partea dreaptă, iar argentinianul Del Priore, aflat la al doilea meci în alb-albastru, a marcat din cinci metri, cu o lovitură de cap. Cinci minute mai târziu, Poli și-a mărit avantajul, după o fază identică: centrare Ștefanovici din corner de pe dreapta, cap Plămadă de această dată din careu, pentru 2-0.

Eroul negativ al primei părți a fost polonezul Tomczyk, care a irosit cu prea multă ușurință două șanse bune de gol, singur cu portarul, în minutele 9 și 45. De cealaltă parte, Știința a avut un prim șut bun prin Corobuță (7), respins de Jankov, iar în minutul 34 Bordeianu l-a găsit și el la post pe portarul Iașiului, cu un șut de la 16 metri.

Plokhotnyuk, gol la scurt timp după ce a intrat pe teren

Introdus la pauză în locul lui Tomczyk, ucraineanul Plokhotnyuk a dovedit încă o dată că este un vârf pe care Poli se poate baza și a marcat la prima sa ocazie. Bine găsit de Ciaun la limita careului, vârful lui Poli l-a lobat elegant pe portarul Ciofu, în minutul 64, ducând scorul la 3-0.

Miroslava, care a avut o bară la 0-2, prin Viorică (cap din 6 metri, în minutul 59), a marcat golul pe care îl merita în minutul 81, prin Abraham Ayemantey, acesta punctând cu poarta goală, după ce șutase în prealabil în două rânduri în blocaj.

3-1 scor final pentru Poli Iași și calificare fără emoții în Play-off-ul Cupei României. Gândul ieșenilor zboară însă spre noul meci din campionat, de duminică (ora 11:00), cu Unirea Slobozia.

Claudiu Niculescu: ”E un sistem interesant în Cupă. Ne dorim să ajungem cât mai departe”

La final, antrenorul Politehnicii, Claudiu Niculescu, a declarat că acest sistem nou din Cupa României i se pare interesant și speră ca echipa sa să ajungă cât mai departe în competiție.

”Mă bucur că mergem mai departe, am spus că tratăm meciul serios. Puteam să marcăm mai multe goluri, dar important este că mergem mai departe și de mâine ne întoarcem la treabă, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu la Slobozia. Jucătorii au fost foarte concentrați. Aveau și ei nevoie de minute, erau câțiva jucători care nu au mai evoluat din cantonamentul din Bulgaria și le va prinde bine acest joc. Nu sunt mulțumit că am ieșit cu câțiva jucători cu ușoare probleme medicale, dar să sperăm că nu e nimic grav. Sistemul pare interesant în Cupă. Există șansa ca, dacă vom ajunge în grupe, să aducem două echipe puternice de Liga I la Iași, ceea ce ar fi un lucru extraordinar pentru noi. Să vedem cum va fi la final, dar acum, la prima vedere chiar pare interesant sistemul. Noi vrem să ajungem cât de departe se poate. Nu știm când va fi următorul tur, sper să fim bine atunci, dar vedem pe parcurs”, a declarat Claudiu Niculescu.

Denis Ciaun, fost jucător la Miroslava: ”Vreau să demonstrez că merit să fiu titular”

Denis Ciaun, fundașul stânga venit la Poli Iași chiar de la Știința Miroslava, a declarat la final că a vrut să demonstreze în acest joc că merită să joace titular la noua sa echipă.

”A fost un meci de orgoliu, pentru că am întâlnit fosta mea echipă. Trebuia să le demonstrez băieților că merit să fiu la următorul nivel. A fost un meci în care am încercat să-mi ajut cât mai mult colegii, să fac un joc bun și să demonstrez că merit să fiu titular. Obiectivul meu personal este să-mi ajut echipa să promoveze, să joc cât mai bine și să arăt că merit să fiu titular la Politehnica Iași”, a declarat Denis Ciaun, servantul lui Plokhotnyuk la golul 3 al Politehnicii.

Tibor Selymes: ”Am avut opt juniori în teren”

La rândul său, antrenorul Științei Miroslava, Tibor Selymes, a declarat: ”Am jucat cu opt juniori în teren în acest meci, pentru ei este o experiență bună, care le va fi de folos în campionat. Am avut câțiva jucători accidentați, pe care nu m-am putut baza, așa că am ales să joc cu jucătorii tineri. Un meci în care Poli a jucat mai bine, se vede că este o echipă cu experiență, cu un buget de 2 milioane și ceva, față de noi, cu un buget de 200.000 de euro. Câțiva copii de la mine au salariul de 300 sau 400 de lei pe lună, așa că, în mare, eu zic că ne-am făcut treaba. E foarte important pentru copiii aceștia experiența și să simtă cum este să joci contra unei echipe de top din Liga a 2-a. În campionat, obiectivul este play-off-ul.”

Până să ajungă în această fază, Știința Miroslava a trecut de CSM Pașcani, scor 2-1 în Turul 1, și de Sporting Juniorul Vaslui, cu 5-0 în Turul 2.

Știiința Miroslava ocupă locul 5 din 10 în Seria 1 a Ligii 3 după primele trei etape, iar sâmbătă, în runda a 4-a, va întâlni pe teren propriu CSM Bacău (locul 6, 4 puncte).

ŞTIINŢA MIROSLAVA – POLITEHNICA IAȘI 1-3

Ayemantey Abraham 89′ / Nicolas Del Priore 10′, Florin Plămadă 15′, Mykhailo Plokhotnyuk 64′

Știința Miroslava: Ciofu – Axoiței, Alima, Iurașcu, Nazare, Tchassem, Corobuță, C. Verdeș, Ad. Viorică, Gab. Bordeianu (cpt.), Saizu
Rezerve: Acatrinei – Cazacu, Leo. Alexandru, Sonea, Ntamack, D. Botezatu, Ayemantey, Ir. Popescu, Petrișor
Antrenor: Tibor Selymeș (suspendat)

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Fosu-Mensah, Fl. Plămadă (cpt.), Cioaun, Cracea, Del Priore, Bujor, Fr. Cristea, Ștefanovici, Tomczyk
Rezerve: Brînză – Martac, Tincu, Marchioni, Hunte, Al. Anton, Andr. Dumitru, Hrib, Plokhotnyuk
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Uricani (Uricani – Iaşi). Arbitru central: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Arbitri asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Ionuț Melinte (Iaşi). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Aurel Daicu (Suceava).

Foto: Știința Miroslava și Dan Ignat (Politehnica Iași)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sr-brasov-s-a-oprit-in-turul-3-al-cupei-romaniei-si-acuza-arbitrajul-penalty-acordat-pe-nedrept-eugen-beza-merge-in-play-off-cu-cs-comunal-selimbar-ne-interesa-sa-facem-u-19245431

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-3-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-din-cele-programate-astazi-incep-de-la-ora-1500-la-resita-si-la-moreni-unde-evolueaza-poli-timisoara-si-steaua-19245301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

Narcis POHOAȚĂ 15 Sep. 2022, 00:13 Cupa României
Pe aceeași temă