Oltenii n-au avut chef de vorbă nici după succesul categoric cu Ripensia! Fostul jurnalist Eduard Zelgin, acum team-manager la ”FC U” Craiova, a vorbit urât presei

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 23:12 Cupa României

”FC U” Craiova a trecut mai departe în Cupa României,, în faza grupelor, după succesul cu scorul de 4-0 obținut la Timișoara, cu Ripensia.

Deși a fost un rezultat fără emoții, antrenorul de facto, ”secundul” Marius Croitoru nu a dorit să dea declarații, iar team-managerul echipei lui Adrian Mititelu, fostul ziarist Eduard Zelgin, s-a adresat pe un ton de dispreț total față de presa timișorenă.

Victoria la scor cu Ripensia nu aduce destulă veselie pentru ”secundul” Croitoru&compania

Marius Croitoru, antrenorul fără licență de primă ligă al echipei lui Mititelu, nu a dorit să dea declarații celor doi ziariști prezenți la meciul din play-off-ul Cupei României disputat pe arena Electrica din Timișoara.

Probabil nesilit de regula obligativității de a vorbi cu deținătorii de drepturi tv, Croitoru nu a dorit să mai vorbească, mai ales că nu are licența PRO încă, el fiind cursant în Republica Moldova, unde nu se cere examenul de Bacalaureat, pe care antrenorul nu l-a promovat niciodată. Ori poate este supărat fiindcă va fi judecat din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce a fost pârât de Școala Federală de Antrenori, la fel ca alți antrenori fără licență din prima ligă, fiindcă dă indicații în timpul meciurilor fără să aibă acest drept.

Nu este, însă, prima dată când ”FC U” Craiova refuză să vorbească în fața presei, suporterilor. A făcut-o de mai multe ori în acest sezon chiar în prima ligă.

Eduard Zelgin s-a dat în stambă la Timișoara în fața reprezentanților presei

Altfel, team-managerul adus vara aceasta la U Craiova 1948 SA, Eduard Zelgin, a oferit o scenă de prost-gust total după meci.

Oficialii Ripensiei pregătiseră panoul de Cupa României pentru declarații, iar ofițerul de presă a vorbit cu omoloaga sa de la Craiova și cu Zelgin, pentru a aduce un reprezentant al clubului la declarații. Zelgin, până de curând reporter, a privit disprețuitor spre cei doi ziariști timișoreni care așteptau la panou și a întrebat, ironic, dacă sunt deținători de drepturi TV.

Corespodentul Liga2.ro i-a transmis că vede bine că nu sunt camere de filmat, moment la care Zelgin a început să se laude că are 20 de ani de presă și s-a adresat disprețuitor: ”Faci interviul cu telefonul?”, de parcă nu ar ști că telefoanele mobile sunt utilizate ca reportofoane. Ulterior, el a insistat: ”Puteți lua interviu oriunde, nu e nevoie de panou”.

Zelgin a fost ziarist până când Adrian Mititelu i-a făcut în vară o ofertă pe care nu a putut să o refuze, vorba unui film celebru.

Lorenzo Paramatti, idol al galeriei oltene

În ciuda atitudinii afișate de conducere, Lorenzo Paramatti, fost jucător pe arena Electrica la defuncta ACS Poli, a oferit declarații despre meci.

Italianul a avut cuvinte de laudă pentru adversar. ”A fost un meci greu, la fel ca toate. Am intrat cum trebuie pe teren, cu atitudine bună, cu agresivitate. Am făcut un meci, cred, foarte bun, cu agresivitate și atitudine bună. Cupa ne-a demonstrat că sunt multe posibilități și că nu e mereu sigur că echipa de eșalon superior va câștiga. Ripensia e o echipă bună. Normal că puțin s-a simțit diferența de categorie, dar băieții au avut atitudine bună, au avut și cocazii. Cred că au jucat bine. A fost un meci frumos pentru ambele echipe”, a punctat Paramatti.

Jucătorul italian a spus că echipa sa vrea să ajungă cât mai sus în orice competiții. ”Obiectivul nostru e să merge și în play-off și cât mai departe posibil. Cupa e o competiție aparte, în care nu contează numele, liga, doar atitudinea și cum te pregătiți pentru meci”, a mai adăugat Paramatti.

U Craiova 1948 SA a câștigat cu Ripensia prin golurile marcate de Vlad Achim (9′), Sekou Sidibe (73′), Ionuț Zanfir (76′) și Radu Negru (89′).

Dacă în Cupa României s-a calificat momentan în faza grupelor, în campionat, în SuperLigă, ”FC U” Craiova e în partea inferioară a clasamentului, pe locul 9, cu doar 14 puncte acumulate în 11 meciuri, iar în etapa a 12-a va evolua sâmbătă, de la ora 19:00, în deplasare la CS Mioveni (locul 15, 6 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-executata-scurt-de-fc-u-craiova-in-play-off-ul-cupei-romaniei-iulian-muntean-atata-s-a-putut-19246798

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 23:12 Cupa României
Pe aceeași temă