Corvinul și CFR Cluj deschid sferturile Cupei României cu un meci cu tribunele pline. Mircea Lucescu va fi prezent la joc și va da lovitura de start

Corvinul și CFR Cluj deschid sferturile Cupei României cu un meci cu tribunele pline. Mircea Lucescu va fi prezent la joc și va da lovitura de start

Corvinul Hunedoara se pregătește deja pentru super-meciul cu CFR Cluj, din sferturile Cupei României. Este, fără îndoială, evenimentul anului, chiar al ultimilor doi ani și jumătate, pentru municipiul care a dat mari fotbaliști și pentru prima reprezentativă.

Din informațiile ProSport, Mircea Lucescu și Ioan Andone vor da lovitura de start la jocul dintre Corvinul și CFR Cluj, care se va disputa cu circa 10.000 de spectatori în tribunele arenei ”Michael Klein” din Hunedoara.

  • Partida Corvinul – CFR Cluj deschide sferturile de finală ale acestei ediții a Cupei României, jocul fiind programat marți, 2 aprilie 2024, de la ora 19:30.

Mircea Lucescu și Ioan Andone vor da lovitura de start la meciul Corvinul – CFR Cluj

Hunedoara va fi din nou în prim-plan, așa cum s-a întâmplat și în septembrie 2021, atunci când echipa aflată atunci în Liga 3 și care încă se numea CS Hunedoara a fost aproape să o elimine pe FCSB din Cupa României, din faza 16-imilor. A fost 3-0 pentru prim-divizionară încă din minutul 50, apoi echipa lui Florin Maxim egala până în minutul 83, iar trupa bucureșteană antrenată atunci de actualul selecționer Edward Iordănescu marca de alte două ori în reprizele de prelungiri și câștiga cu 5-3.

De această dată, Corvinul, denumire pe care și-a luat-o din vara anului 2022, întâlnește în sferturile Cupei României o altă echipă de top din fotbalul românesc, pe CFR Cluj. O săptămână și jumătate mai este până la acel joc, însă clubul hunedorean se gândește deja la el, mai ales că în play-off-ul Ligii 2 va evolua fără să aibă drept de promovare, deci fără un obiectiv important.

În jur de 10.000 de spectatori sunt așteptați la jocul cu CFR Cluj, dar și multe nume importante ale fotbalului românesc, în frunte cu Mircea Lucescu și Ioan Andone.

Cele două legende ale Corvinului vor da lovitura de start, iar Ioan Andone își dorește ca echipa de Liga 2 să producă marea surpriză, mai ales că din echipa pe care a pregătit-o la CFR Cluj au mai rămas doar doi jucători, veteranii Ciprian Deac și Mario Camora.

După ce a renunțat la cariera de antrenor, Ioan Andone s-a stabilit în Spania, acolo unde asistă la meciurile tari din La Liga și Liga Campionilor. ”Vin special în România pentru acest meci, dar o să stau mai mult, pentru că am fost invitat și la meciul României cu Irlanda de Nord”, ne-a mărturisit Andone, referindu-se la faptul că FRF va organiza un moment special alături de cei care au jucat la EURO 1984 și la Campionatul Mondial din Statele Unite.

Cel mai probabil, Lucescu și Andone vor ajunge la Hunedoara cu o zi înaintea meciului dintre Corvinul și CFR, legendele Corvinului urmând să ia masa împreună.

Corvinul aduce 10.000 de spectatori la meciul de gală cu CFR Cluj: ”O să fie nebunie!”

Cu o medie de aproximativ 3.200 de spectatori la meciurile de acasă din Liga 2, fiind pe primul loc în campionat, Corvinul promite spectacol la duelul cu CFR Cluj, pentru care a închiriat instalație de nocturnă mobilă, ca să îl poată desfășura în fața propriului public.

”O să fie nebunie”, promit conducătorii clubului din Hunedoara. Asta pentru că 10.000 de oameni vor umple arena ”Michael Klein”: se vor tipări în jur de 8.000 de bilete, însă locurile pe scaune sunt puține, doar 3.600.

Pentru a se obișnui cu instalația de nocturnă, Corvinul va juca de la ora 19:00 cu Gloria Buzău, în data de 28 martie, în prima etapă din play-off-ul Ligii 2.

Corvinul va juca până la finalul sezonului la Hunedoara, iar apoi se va muta ori la Călan, ori la Simeria, până când noul stadion ”Mickael Klein” va fi gata.

Echipa din Hunedoara a învins deja o echipă din prima ligă în acest sezon al Cupei României, pe Sepsi OSK

Corvinul este prima echipă dintr-o ligă inferioară, Liga 2, care a reușit să iasă din faza grupelor Cupei României, de când competiția și-a schimbat formatul. Sezonul 2023-2024, adică cel actual, este al doilea de când s-a trecut la formatul cu Faza Regională, apoi patru tururi, grupe și după aceea sferturi, semifinale și finală.

Pentru a ajunge în sferturi, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1) și Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3).

De partea cealaltă, CFR Cluj a jucat doar în faza grupelor, unde a obținut următoarele rezultate: 3-1 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria (Liga 2), 1-1 la ”U” Cluj (Liga 1) și 0-0 la Rapid (Liga 1).

Corvinul – CFR Cluj, meciul care deschide sferturile Cupei României din acest sezon

Meciurile din sferturile de finală ale Cupei României au loc într-o singură manșă, la începutul lunii aprilie, pe terenul echipelor câștigătoare de grupă.

Programul jocurilor este următorul:

marți, 2 aprilie, ora 19:30
Corvinul Hunedoara – CFR Cluj
miercuri, 3 aprilie, ora 18:00
FCU Craiova FC – FC Voluntari
miercuri, 3 aprilie, ora 21:00
Universitatea Cluj – FC Hermannstadt
joi, 4 aprilie, ora 19:30
Universitatea Craiova – SC Oțelul Galați

În data de 15 martie, în ședință de Comitet Executiv, FRF a stabilit ca finala Cupei României din acest sezon să aibă loc pe stadionul Municipal din Sibiu, în data de 15 mai 2024. Tot pe această arenă a avut loc și precedenta finală, între Sepsi OSK și ”U” Cluj, câștigată de covăsneni la lovituri de departajare, cu scorul de 5-4, după ce în urma a 120 de minute de joc rezultatul a fost 0-0.

A fost stabilită și data de disputare a Supercupei României, pentru sâmbătă, 6 iulie, pe terenul campioanei SuperLigii din acest sezon.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-i-a-raspuns-antrenorului-corvinului-19303396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-trei-goluri-in-derby-ul-cu-unirea-slobozia-19303069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-i-a-raspuns-lui-zoltan-szondi-19302799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/corvinul-detalii-despre-stadiul-construirii-noului-stadion-din-hunedoara-19301791

Pe aceeași temă