Corvinul, detalii despre stadiul construirii noului stadion din Hunedoara. Primarul explică întârzierile

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 15:14 Diverse
Corvinul, detalii despre stadiul construirii noului stadion din Hunedoara. Primarul explică întârzierile

Corvinul Hunedoara a oferit în această săptămână noi detalii despre evoluția demersului construirii unui nou stadion în oraș, pe actualul loc al arenei ”Michael Klein”, unde echipa încă își desfășoară meciurile de pe teren propriu.

Șase firme sunt interesate de proiectarea și execuția noului stadion din Hunedoara care va avea puțin peste 10 mii de locuri, iar una dintre ele va fi desemnată câștigătoare în aproximativ trei-patru luni, dacă nu vor exista noi contestații.

Primarul Dan Bobouţanu spunea, la finalul anului trecut, că noua arenă va fi inaugurată în 2026.

Șase firme sunt interesate de proiectarea şi execuţia noului stadion ”Michael Klein”. Începe evaluarea lor

La Hunedoara s-a încheiat, cu întârziere din cauza contestațiilor, înscrierea pentru proiectarea şi execuţia noului stadion care va lua locul actualului ”Michael Klein”, iar marți, 5 martie 2024, primarul municipiului, cât și clubul Corvinul au comunicat că sunt șase firme interesate. Documentele acestora vor fi evoluate în ”aproximativ 3-4 luni”, în cazul în care nu vor fi noi piedici puse, pentru a fi determinată câștigătoarea.

  • Construirea Complexului Sportiv ”Michael Klein” a fost aprobată de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în decembrie 2022, iar atunci se evalua un cost în jurul a 64 de milioane de euro. Stadionul va avea o capacitate de 10.100 locuri și durata de proiectare și execuție era stabilită pentru 28 de luni.

”Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein”
Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă, o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar astăzi să se încheie etapa de depunere a ofertelor.
În aceste condiţii, dacă nu vor exista alte contestații, după evaluarea documentaţiei depuse în susținerea tehnico-financiară a ofertelor (care durează aproximativ 3-4 luni) se va emite raportul procedurii și se va comunica, finalmente, firma câştigătoare.
Vă reamintim, conform studiului de fezabilitate, noua arenă ar urma să aibă 10.100 de locuri – toate pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, un restaurant-cantină, un coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat”, a informat, marți, Corvinul.

Dan Bobouţanu: ”Dacă nu ar fi existat contestațiile și solicitările de clarificări, acum am fi putut discuta despre firma desemnată”

În ultimele zile din 2023, primarul Hunedoarei spunea că la data de 21 ianuarie 2024 se vor deschide plicurile cu ofertele pentru executarea lucrărilor și, apoi, în termen de 60 de zile, se vor analiza aceste oferte, pentru ca la începutul lunii aprilie să se semneze contractul de proiectare și execuție.

Acum suntem în martie, ceea ce înseamnă că datele sunt decalate cu circa o lună și jumătate, față de ceea ce spunea Dan Bobouţanu.

”Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion. Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să prelungească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România.
De astăzi, începe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective. Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult.
Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit, nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări. Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a comentat, acum, primarul din Hunedoara, care uită că și Cluj Arena, din Cluj-Napoca, este construită de CNI, deci nu va fi prima arenă din Transilvania.

Corvinul va juca la Călan din sezonul următor de Liga 2

După începerea demolării actualului stadion ”Michael Klein”, inaugurat în anul 1960, Corvinul va trebui să-și desfășoare meciurile de acasă pe o nouă arenă. Se va merge într-o localitate apropiată, iar Bobouțanu spunea la finalul anului 2023 că s-a ales varianta Călan!

”Echipa va termina campionatul la Hunedoara, dar pentru sezonul următor, cel mai probabil, va juca la Călan. Vor fi necesare ceva investiții la stadionul de acolo, dar vom fi la doar 15 kilometri distanță de Hunedoara. Echipa nu va călători mult, suporterii la fel, cred că vom avea toate condițiile să repetăm rezultatele din acest sezon, poate chiar să le depășim. Bineînțeles, dacă băieții ne vor face bucuria să promoveze în prima ligă va trebui să ne mutăm pe un stadion omologat, așteptând – bineînțeles – ziua în care vom juca acasă cu cele 10 mii și 100 de locuri ocupate până la ultimul”, spunea, pentru Liga2.ro, primarul din Hunedoara.

În această iarnă, Corvinul s-a pregătit în majoritatea timpului petrecut în țară la baza sportivă de la Simeria. La acel moment, edilul din Simeria comunica public, eronat, faptul că echipa condusă de Florin Maxim își va disputa jocurile oficiale din Liga 2 pe stadionul lor, lucru care a generat o mulțime de reacții în spațiul public, Corvinul venind apoi cu o clarificare. Era vorba, de fapt, doar de jocuri amicale.

Corvinul este în acest moment pe locul 2 în Liga 2, cu două etape rămase de jucat din sezonul regular, este calificată matematic în play-off și va juca în acest turneu fără să aibă drept de promovare, din cauza actualei sale forme juridice, una de drept public. La Hunedoara s-au făcut deja pași pentru ca din vară se se cesioneze activitatea actualului club de drept public către o asociație privată (Asociaţiei Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921), în care acționari sunt Consiliul Local al Municipiului Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și privatul Ecoserv SRL Hunedoara, o ”societate subordonată Primăriei”, după cum anunța chiar instituția condusă de Dan Bobouţanu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-transformarea-corvinului-in-club-de-drept-privat-19298470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-stie-unde-va-juca-acasa-pe-durata-constructiei-noii-arene-din-hunedoara-19296673

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 15:14 Diverse
Pe aceeași temă