Minaur Baia Mare, nevoită să închirieze nocturnă pentru a juca acasă cu U Craiova, în Cupa României. Suma reprezintă un procent important din bugetul anual

Andrei PASCU 11 Oct. 2021, 14:28 Cupa României
Minaur Baia Mare, nevoită să închirieze nocturnă pentru a juca acasă cu U Craiova, în Cupa României. Suma reprezintă un procent important din bugetul anual

Minaur Baia Mare va juca în optimile Cupei României cu Universitatea Craiova. Partida a fost deja programată pentru data de 27 octombrie, de la ora 18:00, dar echipa din Liga 3 ar putea să nu se bucure total de acest moment, unul important pentru club, în ultimii ani.

Minaur Baia Mare trebuie să facă un efort financiar important, pentru a juca meciul cu U. Craiova acasă 

Confruntarea va fi televizată și, din cauza / datorită orei la care a fost programată, e nevoie de nocturnă.

Stadionul din Baia Mare nu este prevăzut cu nocturnă, iar dacă oficialii clubului hotărăsc să dispute partida acasă, așa cum s-a stabilit în urma tragerii la sorți, pentru că Minaur Baia Mare este echipă din Liga 3, față de Liga 1 cum este cea din Craiova, trebuie să închirieze una.

Problema e că închirierea costă destul de mult. Potrivit Arena Maramureș, costurile se ridică la aproximativ 65.000 de euro. O sumă foarte mare, care reprezintă o parte bună din bugetul anual al clubului, iar din acest motiv conducerea va decide dacă va merita acest efort financiar.

În caz contrar, dacă Minaur Baia Mare va anunța că nu poate asigura desfășurarea partidei cu Universitatea Craiova, atunci aceasta va avea loc pe terenul formației de Liga 1, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, ori pe unul mai apropiat de Baia Mare, ca de exemplu cele din Cluj-Napoca.

  • În 2015, Minaur a ajuns tot până în optimile Cupei României, când a picat să joace cu FCSB. Atunci, clubul din Baia Mare a închiriat nocturnă mobilă, iar aceasta a fost instalată la stadionul ”Viore Mateianu” și meciul cu FCSB s-a putut desfășura acasă la echipa din Liga 3. Partida de atunci a ajuns până la lovituri de departajare, unde bucureștenii s-au impus cu 4-1. A fost 1-1 după 90 și 120 de minute.

Runda trecută de Liga 3, Minaur Baia Mare a folosit terenul de la Recea 

Arena din Baia Mare are și alte probleme, întrucât Minaur nu a putut evolua runda trecută de Liga 3, a 7-a, pe teren propriu. Acolo au loc anumite lucrări de îmbunătățire a stadionului, unul destul de vechi, iar meciul cu Lotus Băile Felix a avut loc pe stadionul fostei echipe de Liga 2, Fotbal Comuna Recea (foto articol).

Schimbarea a fost cu ghinion pentru Minaur Baia Mare, care a cedat cu scorul de 1-3, pierzând astfel și locul 1 în Seria 10 și făcând rocada chiar cu Lotus Băile Felix. Între cele două e o diferență de două puncte, 18 la 16.

Minaur Baia Mare a scos Poli Iași în 16-imile Cupei României 

Runda trecută de Cupa României, Minaur Baia Mare a făcut o adevărată surpriză, pe teren propriu. A eliminat formația de Liga 2, Politehnica Iași, cu scorul de 3-1. Omul meciului a fost Alin Văsălie, autorul golurilor din minutele 13 și 65, dar pe lista marcatorilor echipei gazdă și-a trecut numele și Mircea Donca, autorul reușitei din minutul 61. Pentru moldoveni, a marcat Alezandru Iulian Zaharia, în minutul 39.

Reacția antrenorului Ciprian Danciu, după victoria cu Poli Iași:

Fotbalul e imprevizibil, meciul începe de la scorul de 0-0, mingea e rotundă. Eu mi-aș dori ca mai multe echipe de Liga 3 să ajungă cât mai departe, pentru că sunt echipe care își doresc la 10, 20, 30 de ani să aibă un meci de această manieră. Mi-aș dori din suflet ca și alte echipe să facă ce am făcut noi. Cupa României e imprevizibilă. Dacă noi suntem unica echipă calificată, felicit băieții noștri, felicit orașul.

Nu am preferințe pentru runda următoare. Știu că suporterii vor Steaua (n.r. – FCSB), Dinamo, Rapid, dar până la urmă e o competiție în care pornești de la 0-0 cu orice echipă. Până la urmă, dacă valoarea unui lot e mai bună decât a noastră, se va vedea pe teren. Noi vrem să jucăm cu un adversar pe care putem să îl batem. Eu nu sunt suporter, sunt antrenor și vreau un adversar pe care pot să îl bat”.

Iată că dorința lui Danciu, ca Minaur Baia Mare să joace cu o echipă cât mai apropiată de nivelul ei, nu s-a îndeplinit. Va da peste Universitatea Craiova, campioana în exercițiu a competiției.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-primul-meci-are-loc-la-filiasi-ultimul-e-derby-ul-rundei-poli-timisoara-rapid-19204630

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/surpriza-acso-filiasi-nu-se-teme-de-fc-hermannstadt-si-o-ameninta-cu-eliminarea-din-cupa-romaniei-antrenorul-mario-gaman-speram-sa-sarbatorim-o-noua-calificare-a-19204349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-nicolae-croitoru-pe-banca-poli-timisoara-a-fost-invinsa-de-ghiroda-intr-un-amical-jucat-la-covaci-lucian-dobre-se-pare-ca-nu-au-fost-probleme-fizice-19204810

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-a-intrat-oficial-in-procedura-de-faliment-clubul-mutat-de-la-recas-la-timisoara-e-istorie-cele-mai-mari-performante-avute-19204621

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinu-todoran-s-a-intors-acasa-a-fost-numit-pentru-a-treia-oara-antrenor-principal-la-fc-voluntari-2-19204533

Andrei PASCU 11 Oct. 2021, 14:28 Cupa României
Pe aceeași temă