Văsălie mare la Baia Mare! Minaur câștigă clar cu Poli Iași și poate aduce în Maramureș o echipă de primă ligă, în optimile Cupei României

Narcis POHOAȚĂ 21 Sep. 2021, 18:56 Cupa României
Văsălie mare la Baia Mare! Minaur câștigă clar cu Poli Iași și poate aduce în Maramureș o echipă de primă ligă, în optimile Cupei României

Poli Iași a ieșit rușinos din Cupa României, după ce a fost învinsă cu 3-1 (1-1) de Minaur Baia Mare, liderul Seriei a 10-a a Ligii 3, cu punctaj maxim după patru etape. Cu mai mult de jumătate dintre titulari lăsați acasă de Costel Enache, menajați pentru campionat, trupa din Copou a arătat extrem de modest în teren și a fost depășită mai clar decât o arată scorul de o formație băimăreană mult mai determinată și cu un atacant Alin Văsălie în mare formă.

Repriză dominată de Minaur, remiză pe tabelă

Băimărenii au dominat prima repriză și au deschis scorul încă din minutul 16, prin Alin Văsălie, care avea să devină omul meciului. Chinde a șutat puternic, din careu, în bara din stânga a porții lui Brînză, balonul a ajuns la Văsălie, care de la 16 metri a înscris cu latul, profitând de apărarea visătoare a oaspeților.

Iașiul s-a trezit în finalul primei reprize și a restabilit egalitatea prin Alexandru Iulian Zaharia, după o acțiune bună a lui Aftanache, în poziție centrală. Acesta din urmă a driblat mai mulți adversari, dar a fost blocat în momentul șutului, mingea a ajuns cu șansă la Zaharia, care a înscris din câțiva metri, la prima acțiune mai periculoasă a oaspeților.

Două minute mai târziu, același Zaharia a fost blocat în careu, balonul a ajuns la Torres, care l-a găsit la post pe portarul băimărean Gudea, cu un șut de la 11 metri, lateral stânga.

Alin Văsălie, omul meciului

Iașiul a început mai bine repriza a doua, a ratat două bune ocazii prin Aftanache (48, șut din poziție bună, respins în corner) și Onea (55, șut din lovitură liberă de la 35 de metri, respins de portar), după care s-a tăiat definitiv.

Baia Mare a pus din nou stăpânire pe joc și în doar zece minute s-a desprins decisiv pe tabelă, având și alte ocazii.

Bine găsit cu o centrare de pe dreapta de Chinde, la bara a doua, Mircea Donca și-a adus echipa în avantaj, în minutul 61, după care a intrat din nou în scenă Văsălie. Atacantul lui Minaur a zguduit mai întâi cu un șut de la 30 de metri bara porții lui Axinte, intrat la pauză în locul lui Brînză (65), după care a închis tabela în minutul 66, profitând de o bâlbâială în careul ieșenilor.

Victorie absolut meritată a gazdelor, cu 3-1, la capătul unui meci pe care l-au controlat aproape în totalitate, iar băimărenii așteaptă acum un adversar de primă ligă pe ”Viorel Mateianu”. De cealaltă parte, Poli a scăpat de o corvoadă și se poate concentra doar pe campionat în continuare. Tânăra echipă aliniată de Costel Enache ar fi putut totuși să facă mai mult în fața unei formații de Liga a 3-a, dar ieșenii au părut cu gândul mai mult la meciul viitor, de la Călărași.

MINAUR BAIA MARE – POLITEHNICA IAȘI 3-1 (1-1)

Alin Văsălie 13′, 65′, Mircea Donca 61′ / Alezandru Iulian Zaharia 39′

Minaur Baia Mare: Gudea (cpt.) – Ant. Lung, Oiță, Mih. Lazăr, Dav. Simion – Micaș (V. Giurgiu 81′), Donca (Cip. Stanciu 62′), D. Matei – Chinde (Ciocan 62′), Teuț (Batchabi 62′), Văsălie (Jucan 84′)
Rezerve neutilizate: Băilă – Bura, Potcoavă, Urs
Antrenor: Ciprian Danciu

Poli Iași: I. Brînză (T. Axinte 46′) – Defta (Iurașcu 63′), Cană, Ungurenașu, Onea – F. Cristea (cpt.), Asăvoaei (Corobuță 84′), Târșa – Aftanache (Mărieș 79′), Al. Iul. Zaharia (Deretti 79′), Torres
Rezerve neutilizate: – Tib. Serediuc, Pelivan, Andr. Istrate
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Baia Mare – Maramureş); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Leontin Moga (Zalău).

Pentru Poli Iași (locul 11, 9 puncte) urmează meciul în campionatul Ligii 2, din etapa a 8-a, cu Dunărea Călărași (locul 17, 3 puncte), programat marți, 28 septembrie, de la ora 17:00, în deplasare.

Minaur Baia Mare (locul 1, 12 puncte, Seria 10) joacă în Liga 3 sâmbătă, de la ora 17:00, în etapa a 5-a, în deplasare la Sportul Șimleu Silvaniei (locul 4, 8 puncte).

Următoarea fază a Cupei României, optimile de finală, e programată în jurul datei de 27 octombrie. Acolo s-au mai calificat, momentan, pe lângă Minaur Baia Mare, și FC Voluntari.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

Narcis POHOAȚĂ 21 Sep. 2021, 18:56 Cupa României
Pe aceeași temă