Meciul Minaur – U Craiova, din optimile Cupei României, se dispută la Baia Mare. Maramureșenii închiriază nocturnă mobilă. De ce nu s-ar fi putut juca în Bănie | EXCLUSIV

Cosmin STAICU 13 Oct. 2021, 14:06 Cupa României
Meciul Minaur - U Craiova, din optimile Cupei României, se dispută la Baia Mare. Maramureșenii închiriază nocturnă mobilă. De ce nu s-ar fi putut juca în Bănie | EXCLUSIV

Partida din optimile Cupei României dintre Minaur Baia Mare şi Universitatea Craiova, programată miercuri, 27 octombrie, de la ora 18:00, se va disputa pe arena ”Viorel Mateianu” din Baia Mare.

Gazdele partidei au decis să închirieze o nocturnă mobilă pentru acest meci, în ciuda costurilor destul de mari (circa 60.000 de euro), care afectează bugetul clubului, dar au ţinut să organizeze pe propriul teren partida contra deţinătoarei trofeului.

Minaur Baia Mare inchiriază nocturnă mobilă pentru a juca acasă cu Universitatea Craiova

O parte din încasări va fi acoperită de gazde din preţul biletelor la meci, unul destul de mare – 50 de lei. Stadionul va fi deschis în proporţie de 50 la sută, respectiv se mizează pe o asistenţă de 4.000 de spectatori, iar pentru fanii oaspeţilor sunt rezervate 200 de locuri.

Minaur Baia Mare a disputat ultimul meci considerat pe teren propriu în campionatul Ligii 3, cel cu Lotus Băile Felix (pierdut surprinzător cu 1-3), la Recea, deoarece la fosta arenă ”Dealul Florilor” s-au efectuat anumite reparaţii.

În 2015, Minerul Baia Mare a jucat tot în optimile Cupei României cu FCSB, iar gazdele au închiriat şi atunci o nocturnă mobilă pentru a putea organiza partida, câştigată de oaspeţi, la lovituri de departajare.

  • În actualul sezon, Minaur Baia Mare a trecut deja patru tururi în competiţia KO, eliminându-le pe: CSM Satu Mare (2-0), Fotbal Comuna Recea (3-0 la ”masa verde”, fără joc), Unirea Dej (1-0) şi Poli Iaşi (3-1, foto jos). De partea cealaltă, Universitatea Craiova a dispus, pe teren propriu, în şaisprezecimi, de CFR Cluj, scor 1-0.

Nu se putea juca la Craiova

Dacă oficialii băimăreni nu apelau la varianta închirierii unei nocturne mobile, meciul dintre Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 în Seria 10, şi Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, ar fi trebuit să se dispute pe un alt stadion. Variante ar fi fost Cluj-Napoca, Bistriţa sau chiar Craiova.

Totuşi, după ce gazonul de pe ”Ion Oblemenco” a fost schimbat în ultima săptămână, Primăria Craiova nu ar fi acceptat disputarea a două meciuri în două zile consecutive, în condiţiile în care ”FC U” Craiova joacă meciul din optimile Cupei României, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, joi, 28 octombrie, de la ora 18:00.

Chiar şi disputarea acestei din urmă partide pe stadionul din Bănie este sub semnul întrebării, deoarece după două zile, sâmbătă, 30 octombrie, este programat un alt meci pe ”Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova – CS Mioveni, în etapa a 14-a a Ligii 1.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-nevoita-sa-inchirieze-nocturna-pentru-a-juca-acasa-cu-u-craiova-in-cupa-romaniei-suma-reprezinta-un-procent-important-din-bugetul-anual-19204905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-7-15-meciuri-se-desfasoara-acum-doar-doua-echipe-mai-au-punctaj-maxim-dupa-sase-runde-19204549

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-primul-meci-are-loc-la-filiasi-ultimul-e-derby-ul-rundei-poli-timisoara-rapid-19204630

Cosmin STAICU 13 Oct. 2021, 14:06 Cupa României
Pe aceeași temă