Mândrie, dar și frustrare la Dunărea Călărași după eliminarea din Cupa României. Alexandru Ciucur: ”Am primit mesaje că am jucat foarte bine în prima repriză. Dacă treceam de Dinamo era un miracol”

Răzvan STÎNGĂ 04 Mar. 2021, 23:44 Cupa României

Dunărea Călărași a fost eliminată din Cupa României, de Dinamo, cu scorul de 3-1, dar jucătorii echipei din Liga 2 au fost mulțumiți de modul în care s-au prezentat pe teren. Alexandru Ciucur și Marius Fotescu au vorbit, la final, despre confruntarea cu ”câinii”.

Ciucur a fost însă puțin dezamăgit de prima repriză, în care, deși Dunărea Călărași a arătat bine, a ratat șansa să marcheze. Asta în timp ce Dinamo a profitat de ocaziile avute și a înscris de două ori, prin Paul Anton. Ciucur a mai afirmat că a primit mesaje de felicitare pentru modul în care el și colegii săi s-au prezentat în fața unei echipe de Liga 1.

Alexandru Ciucur: ”Realitatea din teren a fost alta și toată lumea a zis asta” 

Acum, Dunărea Călărași se va concentra pe accederea în play-off-ul Ligii 2, după care pe lupta la promovare, a accentuat Alexandru Ciucur după partida din sferturile Cupei României.

”Din păcate au venit acele două goluri și ne-au destabilizat puțin, dar per total ne-an uitat pe statistici, în prima repriză, și a fost opt la trei la ocaziile de gol. Știam că Dinamo e o echipă bună, cu calitate. Un moment o lași, marchează și acesta a fost istoricul meciului.

Noi însă ne bucurăm. Bine, scorul a fost 3-1 dar realitatea din teren a fost alta și toată lumea a zis asta. Am primit mesaje că am jucat foarte bine în prima repriză. Au fost greșeli, nu știu dacă de portar, că nu pot să dau vina pe portar, toți am greșit, dar practic acele două șuturi de la distanță au făcut diferența. Noi am fost cu ocaziile, ei cu golurile.

Ținând cont că am jucat cu Dinamo, o echipă de tradiție, iar noi suntem în Liga 2… ne doream să mergem mai departe, dar să fim serioși. Ne gândeam că dacă treceam de ea, era un miracol. Are jucători de calitate, dacă luăm om la om sunt mult peste noi. Dar noi am jucat cum trebuia să jucăm. Eu cred că nu se pune problema (n.r. – să joace barajul de promovare – retrogradare cu Dinamo). Nu mai are șanse la play-off, dar nu se pune problema să joace barajul cu echipa de Liga 2.

Avem meci important duminică și prefer să câștigăm meciul acela, a declarat Alexandru Ciucur, la microfonul DigiSport.

Marius Fotescu: ”Dacă reușeam să marcăm în prima repriză, cred că era un meci care se disputa” 

Marius Fotescu a fost omul care a reaprins într-o oarecare măsură speranțele Dunării Călărași, în minutul 67, cu golul marcat la scorul de 3-0 pentru Dinamo. El a explicat faza, dar și cum s-a văzut din teren confruntarea.

Și Fotescu a evidențiat faptul că Dunărea Călărași a prestat un joc bun, ținând cont de diferența de divizie dintre cele două. A remarcat în special prima jumătate de oră.

”Am făcut primele 30 de minute destul de bune, păcat că nu am reușit să marcăm. Eu cred că dacă reușeam să marcăm înaintea lor, era cu totul altceva în această seară. A fost o lovitură și am încercat să dau centrare la colțul lung, sincer, să atace colegii, să o bage în poartă.

Nu cred că au fost peste noi în seara aceasta, dacă reușeam să marcăm în prima repriză, cred că era un meci care se disputa”, a spus Marius Fotescu la finalul meciului Dunărea Călărași – Dinamo.

Dacă Ciucur a început meciul cu titular și a fost înlocuit în minutul 72 cu Cristian Bud, Marius Fotescu a fost introdus pe teren în minutul 63, în locul lui Bodo Kanda.

Astfel, în urma acestui joc s-au completat toate locurile din semifinalele Cupei României. În competiție, pe lângă Dinamo, continuă, Universitatea CraiovaViitorul Pandurii Târgu Jiu și Astra. Gorjenii sunt singura echipă din Liga 2 rămasă în cursa pentru trofeu.

Dunărea Călărași întâlnește Ripensia în etapa a 18-a din Liga 2 

Dunărea Călărași a rămas doar cu obiectivul din Liga 2, unde în etapa a 18-a a campionatului va juca împotriva celor de la Ripensia. Partida este programată duminică, de la ora 11:00, la Călărași.

Echipa lui Cristian Pustai se află pe locul 4 după 17 etape, cu 27 de puncte, la egalitate cu Petrolul și Rapid. În sezonul regular, pe lângă jocul cu Ripensia, mai are meciuri cu FK Csikszereda (deplasare, 14 martie, ora 11:30), Rapid (deplasare) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă).

Foto: George Flușter / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-dunarea-calarasi-incearca-sa-produca-surpriza-si-sa-elimine-dinamo-meciul-incepe-de-la-ora-2000-19172647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/dunarea-calarasi-a-pierdut-cu-dinamo-dar-si-a-egalat-cea-mai-mare-performanta-din-cupa-romaniei-cristian-pustai-stie-unde-s-a-facut-diferenta-si-explica-de-ce-a-schimbat-portarul-la-pauza-19172746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/ionel-gane-dupa-ce-dinamo-a-eliminat-dunarea-calarasi-si-a-urcat-in-semifinalele-cupei-romaniei-am-inceput-un-pic-mai-ezitant-dar-asta-e-situatia-pana-la-urma-a-iesit-bine-19172764

Răzvan STÎNGĂ 04 Mar. 2021, 23:44 Cupa României
Pe aceeași temă