Ultimatumul dat de șefii clubului UTA, comentat de stafful tehnic: „Dacă va ieși rău, noi, antrenorii, vom fi la mâna conducerii”. Ciucur nu e de acord: „Nu am înțeles comunicatul”

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 18:08 Campionat
Ultimatumul dat de șefii clubului UTA, comentat de stafful tehnic:

Conducerea clubului UTA a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că le oferă jucătorilor o primă dublată pentru a învinge Snagovul, duminică, de la ora 13:00, însă și faptul că, dacă nu o vor face, vor fi „nevoiți să intervenim la nivelul acestui interimat” asigurat de Cristian Păcurar și Dan Țapoș.

Antrenorul secund și cel cu portarii pregătesc echipa în ultimele trei săptămâni, după ce starea de sănătate a lui Ionuț Popa s-a agravat, antrenorul principal intrând în concediu medical după ce ultimul doctor pe care l-a vizitat i-a transmis ca, până îi sosește rezultatul, să nu facă efort, să nu stea în frig și să nu aibă schimbări bruște de stări de spirit, indiferent că sunt emoții pozitive sau negative.

Un ultimatul care pune presiune pe jucători și stafful tehnic înaintea meciului cu liderul Ligii 2, după ce în precedentele două meciuri UTA n-a obținut niciun punct din partidele cu Luceafărul Oradea (0-4, acasă) și Academica Clinceni (0-2, în deplasare).

„Secundul” Cristian Păcurar consideră normală atitudinea șefilor „Bătrânei Doamne”. „E normal ca la un club cu pretenții, cu o istorie bogată în spate și suporteri care-și doresc o performanță ce nu a mai existat demult la nivel de Liga 1, să aibă atitudine. Fiind nemulțumiți mai ales de jocul prost, dar și de rezultate, mă gândesc că cei din conducere au dorit să producă un șoc, în primul rând mental cu bătaie spre rezultat. Am citit și eu comunicatul și vă spun sincer că nu mă gândesc decât la ceea ce urmează duminică. Dacă va fi bine, vom începe să fim pe o pantă ascendentă, iar dacă va fi rău, noi, antrenorii, vom fi la mâna conducerii. Așadar, nu mă deranjează absolut deloc acest comunicat, consider normal să se ia atitudine. Pe mine mă interesează exclusiv ceea ce facem la antrenamente în această săptămână și rezultatul final de duminică. Altfel, nu e o presiune mai mică sau mai mare ca la alte meciuri, știu doar că trebuie să câștigăm. E singura presiune, pe care am simțit-o și la Clinceni și acasă cu Luceafărul”, a comentat, potrivit Sport Arad, Păcurar.

Ciucur: „Nu știu ce vină au antrenorii”

În schimb, mijlocașul Alexandru Ciucur nu crede că vinovații pentru rezultatele slabe trebuie căutați pe banca tehnică, ci printre jucători. „Nu am înțeles comunicatul conducerii, nu știu ce vină au antrenorii, nu ei au fost pe teren. Toată vina e a noastră, ne-o asumăm, iar duminică nu vom juca pentru nea” Popică sau pentru profesorul Păcurar, ci pentru mândria noastră. Noi suntem singurii care ne facem de râs dacă pierdem cum am făcut-o la Clinceni sau cu Luceafărul. Bineînțeles, vrem să câștigăm și pentru suporterii. Suntem puternici și vrem să demonstrăm contra Snagovului că avem valoare și că putem face o echipă bună la Arad. Cred că o schimbare de antrenor ar fi o greșeală”, a spus Ciucur, care nu se gândește la prima dublată de conducere pentru a învinge Snagovul: „Banii contează cel mai puțin la acest meci. Când ni s-a spus în vestiar că s-a mărit prima, nimeni nu a reacționat. În acest moment nu banii contează, ci jocul echipei”.

Păcurar: „Vorbesc de cel puțin trei-patru ori pe zi cu nea” Popică”

Cristian Păcurar a comunicat și modul în care se implică „principalul” Ionuț Popa în activitatea echipei, cu toate că este în concediu medical.

„Vorbesc de cel puțin trei-patru ori pe zi cu nea” Popică, cel mai important om al staffului, care are o situație delicată privind sănătatea. Discutăm despre echipă, forma jucătorilor, despre cum se prezintă ei la antrenamente, pentru a creiona o formulă de start pentru jocurile oficiale. Deciziile le luăm mereu împreună. Luni, dânsul a fost în vestiar după ce a văzut la televizor meciul cu Clinceniul, a stat de vorbă cu jucătorii. În rest, evită – cum este și normal – orice fel de emoții, pozitive sau negative. Așadar, chiar dacă nu e mereu cu noi, echipa are antrenor principal și ne dorim cu cea mai mare sinceritate să rămânem în aceeași formulă”, a transmis antrenorul secund al UTA-ei.

Înaintea etapei a 27-a, UTA se află pe locul 8 în Liga 2, cu 35 de puncte, iar Sportul Snagov e lider, cu 59 de puncte.

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă