În Cupă, Craiova trece de Filiaşi şi intră în careul de aşi, pentru a cincea oară în ultimele şase ediţii

Cosmin STAICU 02 Dec. 2021, 23:48 Cupa României

Duelul doljean din sferturile Cupei României a avut desfăşurarea anticipată şi dorită cumva în judeţ.

Universitatea Craiova a mers mai departe, câștigând cu 3-0, în tentativa de a-şi apăra trofeul, iar Filiaşiul şi-a încununat traseul istoric în competiţie cu o prezenţă onorabilă pe “Ion Oblemenco”.

A lipsit numai un gol al Filiaşiului, pentru ca sărbătoarea doljeană din Cupă să fie completă, inclusiv fanii Universităţii încurajând surata din judeţ să marcheze, după reacţia la raidurile ofensive din final ale băieţilor lui Victor Naicu.

Reghecampf n-a riscat cu formula de start cu Filiași

Deşi a avut în faţă o echipă de liga a treia, ca şi în optimi, Reghecampf n-a riscat cu formula de start, una apropiată de cea ideală. Noutatea a apărut în centrul defensivei, unde Papp şi Bălaşa au refăcut cuplul de stoperi titulari în stagiunea trecută, dar care anul acesta a absentat.

Faţă de partidele anterioare, Filiaşiul n-a mai avut acelaşi aplomb, a fost cumva copleşită de părăsirea arenei proprii şi prezenţa pe „Templul din Bănie”, dar i-au lipsit şi câţiva jucători de bază.

Jocul în sine a fost la discreţia Craiovei, care a forţat cât pentru a se califica, dar nu a defilat neapărat în faţa colegilor din judeţ, ambiţioşi şi demni, într-o seară de gală pentru ei. Nu suntem totuşi în Cupa Franţei, unde s-au consumat destule surprize majore, cu amatori ajunşi în finala competiţiei, dar Filiaşiul a avut şi ghinionul de a întâlni în sferturi cel mai greu adversar dintre cei rămaşi în cursă.

Universitatea şi-a conturat calificarea în semifinale după prima jumătate de oră, marcând de două ori. Koljic şi-a încheiat perioada de ineficacitate cu o reluare imparabilă, la centrarea lui Vătăjelu, iar peste câteva minute l-a lansat pe Ivan, care a finalizat cu un lob peste portarul Şerban. Craiova n-a speculat totuşi cea mai vizibilă diferenţă între cee două echipe, cea de statură, numai două lovituri de cap expediind băieţii lui Reghe, cu care Koljic şi Bălaşa l-au nimerit pe portarul advers.

Universitatea, a cincea semifinală în ultimele şase ediţii

Ca de obicei, Reghe a apelat la schimbări de la pauză, iar în partea secundă a prilejuit şi două debuturi, puştii Benga şi Bană apărând în premieră la prima echipă într-un meci oficial.

Unicul gol al reprizei a doua i-a aparţinut unui alt jucător venit de pe bancă şi ignorat de Reghecampf în ultima perioadă, brazilianul Gustavo, cu o reluare letală din mijlocul careului.

Până la final, Craiova n-a mai forţat, iar Filiaşiul n-a fost suficient de inspirată şi norocoasă pentru a fructifica situaţiile avute.

Universitatea Craiova ajunge pentru a cincea oară în semifinală în ultimele şase ediţii ale Cupei României, în două dintre ele cucerind şi trofeul.

De partea cealaltă, Filiaşiul pune capăt unui parcurs epic în Cupa României, cu şase meciuri disputate în judeţul Dolj. Traseul a început la Cârcea, a continuat fenomenal cu patru victorii în propriul fief şi s-a încheiat cum nu se putea mai frumos, pe „Ion Oblemeco”, în faţa deţinătoarei trofeului.

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A, 16-IMI și OPTIMI

ACSO FILIAȘI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-3

Elvir Koljic 24′, Andrei Ivan 29′, Gustavo Vagenin 63′

ACSO Filiași: Fl. Șerban (Dr. Constantinescu 46′) – Dănescu (Vl. Popa 71′), I. Tătaru, Ed. Dina, C. Calu (cpt.) – I. Crețu (Andr. Militaru 85′), I. Zanfir, Vîlcică, Rogoveanu – Armășelu (Cioablă 77′) – Bubuioc (A. Șerban 46′)
Rezerve neutilizate: – Prunaru, Boldu, Andr. Georgescu, Al. Vulpe
Antrenor: Victor Naicu

U Craiova: Lazar – Mih. Căpățînă, Bălașa (Vînă 46′), P. Papp, Vătăjelu (D. Benga 66′) – Al. Crețu, Nistor – Cîmpanu (Markovic 57′), Lyes Houri, Andr. Ivan (cpt.)(Bană 81′) – Koljic (Gustavo 46′)
Rezerve neutilizate: Pigliacelli – M. Constantin, Șt. Vlădoiu, Baiaram
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca); Rezervă: Robert Avram (Piteşti); Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) și Felix Grigore (Bucureşti). 

Anterior, în acest sezon al Cupei României, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare, acasă).

Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, a învins în tururile trecute CFR Cluj (Liga 1, 1-0, acasă) și Minaur Baia Mare (Liga 3, 4-0, în deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-gazda-buna-in-sufrageria-universitatii-victor-naicu-concluzii-dupa-eliminarea-in-fata-craiovei-in-sferturi-ramanem-cu-amintirea-placuta-cu-placerea-de-a-fi-s-19212805

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-spera-intr-o-minune-pe-ion-oblemenco-surpriza-acestui-sezon-de-cupa-romaniei-joaca-de-la-ora-2030-cu-universitatea-craiova-detinatoarea-trofeului-19212696

 

Cosmin STAICU 02 Dec. 2021, 23:48 Cupa României
Pe aceeași temă