Iasmin Latovlevici, încurcat de terenul catastrofal de pe ”Dan Păltinișanu”: ”De obicei știu o treabă.” Fundașul, despre oportunitatea de a câștiga cu Argeșul Cupa României

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 23:13 Cupa României

Campionii FC Argeș a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Poli Timișoara în sferturile Cupei României (0-0 după 90 și 120 de minute, 4-5 după lovituri de departajare), deși era echipa de eșalon superior.

Iasmin Latovlevici (35 de ani) a revenit ca adversar pe stadionul care l-a lansat în fotbalul mare și s-a plâns că nu a avut crampoanele potrivite pentru terenul ajuns într-o stare destul de rea.

Râul, ramul. Terenul prost, avantaj pentru Poli

Piteștenii au marcat toate cele cinci lovituri de departajare, în timp ce pentru Poli Pamfile a trimis în transversală. Fatai a nimerit și el bara, dar mingea a ricoșat în poartă.

Latovlevici, fost polist în urmă cu un deceniu, spune nu se pune problema de factorul șansă privind calificarea în semifinalele Cupei României.

”Nici nu știu dacă o pot numi șansa. Eu zic că a dat destul de bine Keny. Am și exersat, cred că și ei au exersat cu o zi înainte, pentru că te aștepți la orice în fazele astea. Nu cred că există un favorit”, a spus Iasmin Latovlevici, primul executant al argeșenilor la loviturile de departajare.

Fundașul stânga a spus că terenul de pe ”Dan Păltinișanu”, unul foarte prost, a dezavantajat jocul echipei sale. ”Eu n-am ieșit înainte să văd terenul. De obicei știu o treabă, îmi iau ghetele care consider că-s cele mai bune. Tot timpul joc cu filet. Nu aveam ce să-mi iau pur și simplu, pentru că terenul a fost catastrofal și n-ai ce să faci, decât să te adaptezi. Eu cred că le-a dat lor un plus de calitate”, a explicat ”Lato”.

Cantonamentul prelungit în Banat a afectat concentrarea argeșenilor

Argeșul a rămas de sâmbătă seara în Banat, după ce a bătut-o pe rivala lui Poli, UTA, în campionat. Zilele multe de stat la hotel și-au pus amprenta pe fotbaliști, crede Latovlevici.

”Practic, nu ne-a ajutat eliminarea (n.r. – Octavian Ursu de la Poli a fost eliminat în minutul 90), din moment ce n-am putut să dăm gol. Au fost o grămadă de mingi prin careu pe acolo. Probabil nici n-am fost concentrați. Am avut și vreo patru zile aici. Am venit de la Arad, am mai stat trei zile și nu-i ușor să stai în cantonament și să aștepți să treacă zilele și să vină meciul”, consideră Latovlevici, care e originar din Moldova Nouă (Caraș-Severin) și care a mai jucat pentru CFR Timișoara, Gloria Bistrița, Steaua, Genclerbirligi, Karabukspor, Galatasaray, Bursaspor (toate patru din Turcia), CFR Cluj și Campionii FC Argeș.

Din careul de ași se poate întâmpla orice

Rămași în cursă pentru Cupă României alături de Sepsi OSK, FC Voluntari și învingătoarea dintre ACSO Filiași și Universitatea Craiova, argeșenii au discutat de dinainte de jocul cu Poli despre culoarul bun spre trofeul competiției KO.

”Eu și toți băieții chiar am vorbit înainte că aveam o șansă uriașă. Am avut un parcurs bun, avem și în campionat destul de bun. Important e să continuăm în acest ritm. Nici nu pot să zic de șansă, pentru că la fazele acestea se poate întâmpla orice”, a mai spus Latovlevici.

Campionii FC Argeș ocupă locul 7 în Liga 1 după 17 etape, cu 27 de puncte, iar în runda a 18-a are meci luni, de la ora 17:30, acasă, cu Gaz Metan Mediaș (locul 13, 16 puncte).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 23:13 Cupa României
Pe aceeași temă