Edi Iordănescu a promis sancțiuni jucătorilor săi după meciul de la Hunedoara și și-a ironizat echipa în încercarea de a-i găsi scuze pentru intrarea în prelungiri cu o adversară din Liga 3

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 02:09 Cupa României
Edi Iordănescu a promis sancțiuni jucătorilor săi după meciul de la Hunedoara și și-a ironizat echipa în încercarea de a-i găsi scuze pentru intrarea în prelungiri cu o adversară din Liga 3

Edward Iordănescu a fost cu o falcă în cer și una pe pământ, la finalul meciului din 16-imile Cupei României în care FCSB a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de echipa din Liga 3 CS Hunedoara. Antrenorul vicecampioanei nu și-a putut explica singur situația în care jucătorii săi au fost egalați, deși au avut 3-0.

5-3 s-a terminat jocul de pe arena ”Michael Klein”, desfășurată în fața a mai bine de 10.000 de spectatori, cu golurile decisive marcate în reprizele de prelungiri.

Iordănescu jr. a promis sancțiuni jucătorilor săi după meciul de la Hunedoara: ”Am ieșit la rampă cu o mentalitate pe care eu nu am mai văzut-o, pe care nu pot să o diger și pe care nu pot să o accept. Este impardonabil”

Edi Iordănescu împărțit meciul în două momente și și-a taxat dur jucătorii. Aceștia vor avea de plătit financiar pentru că au adus clubul într-o astfel de situație de a nu putea bate în 90 de minute o echipă din Liga 3.

”E o calificare și rămâne o calificare, însă lucrurile nu s-au desfășurat așa cum mi-aș fi dorit. Și aș împărți jocul în două momente. Până în minutul 60 și după minutul 60. Până în minutul 60 am arătat că putem să fim competitivi, putem să fim concentrați, putem să fim responsabili, am arătat că facem ceea ce trebuie și că putem să fim maturi și eficienți în joc. După minutul 60, am ieșit la rampă cu o mentalitate pe care eu nu am mai văzut-o, pe care nu pot să o diger și pe care nu pot să o accept. Este impardonabil. Chiar dacă, mărturisesc că am văzut cinci meciuri ale adversarului și mi se pare o echipă bună, care va fi în Liga a 2-a, o echipă bună de Liga a 2-a, cu trei-patru jucători care au fost în prima ligă, cu state în prima ligă, dar asta nu scuză cu nimic.

Ce s-a întâmplat azi va costa, pentru că echipa va suporta, vor plăti cu toții. Eu nu accept așa ceva și nu tolerez. Nu am explicații. Când ai 3-0 cu o echipă care este în momentul de față în eșalonul al treilea, în minutul 60 dacă îți pleacă antrenorul de pe bancă trebuie să știi să ai maturitatea și responsabilitatea să securizezi rezultatul. E adevărat că în final au spălat puțin din situație, dar pentru mine lucrurile sunt clare și nu vor rămâne așa. (n.r. – întrebat cum vor plăti jucătorii) Sunt probleme interne despre care nu o să vorbesc. Vor plăti financiar, vor suporta consecințele, pentru că eu am venit și mi-am luat un angajament, eu le țin spatele mereu, sunt cel care îmi asum responsabilitatea și care ia deciziile, iar ei trebuie să demonstreze că joacă, că reprezintă un club cu tradiție enormă, că au în spate o sumedenie de suporteri, ați văzut că au venit și astăzi, au făcut deplasarea alături de echipă, și asta te obligă”, a spus antrenorul FCSB, care a continuat: ”Cine nu poate să ducă presiunea, atunci înseamnă că nu își găsesște locul aici. Sper să fie un accident și sper ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, în sensul în care să le corectăm și să învățăm din ele.”

Iordănescu, explicații ironice față de evoluția echipei sale

Ianis Stoica (19′, 50′), Răzvan Oaidă (31′), Alexandru Musi (95′) și Valentin Gheorghe (98′) au înscris pentru FCSB la Hunedoara.

Edward Iordănescu a spus că e prea supărat pentru a putea face aprecieri pozitive la adresa jucătorilor săi, întrebat dacă după acest meci nu l-ar putea remarca pe Ianis Stoica.

”Au fost multe părți bune până în minutul 60 și după cele două goluri în care au ieșit la rampă doi jucători. Sigur, sunt momente bune pentru jucători tineri, cum a fost Ianis azi, pentru încrederea lui, pentru moralul lui. Dar sunt prea supărat ca să mai fac aprecieri pozitive. Pentru mine e foarte greu să explic. Ca și antrenor tot timpul am avut explicații, și la momentele bune și la momentele rele mi-am asumat lucruri, dar după minutul 60 nu știu, probabil că am o echipă nocturnă, care nu poate să doarmă devreme și a vrut să prelungească un pic agonia. Sau a văzut că a venit un stadion plin și a spus să prelungim un pic, că dacă tot au plătit oamenii biletele să mai stea încă 30 de minute. Nu există scuză, mai ales că noi peste două zile și jumătate jucăm un meci extrem de important în campionat. Per total, echipa nu a arătat maturitate și pentru mine este o provocare să clădesc un spirit corect, o mentalitate competitivă și nu cu scurtcircuite cum a fost astăzi. Și, la fel, este o provocare să reușim să recuperăm din jucătorii cu probleme, pentru că avem deja prea mulți”, a spus Edi Iordănescu la microfonul DigiSport.

  • Antonio Vlad (58′), Andrei Hergheligiu (70′) și Petre Simon (83′) au înscris pentru CS Hunedoara și au trimis meciul în prelungiri.

FCSB în meciul cu CS Hunedoara: Straton – Haruț, Iul. Cristea, Andr. Miron (cpt.), Radunovic – Șut (Ov. Popescu 69′), Oaidă (Val. Crețu 106′), Dumiter (Val. Gheorghe 86′), Budescu – D. Olaru (Cordea 56′), I. Stoica (Musi 69′). Rezerve neutilizate: Andr. Vlad – Perianu.

FCSB, clasată abia pe locul 6 în Liga 1 după nouă etape, cu 15 puncte, la 9 puncte în spatele liderului CFR Cluj, are următorul meci pe teren propriu, cu ultima clasată Academica Clinceni (2 puncte).

Foto: Lucian Danciu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 02:09 Cupa României
Pe aceeași temă