Florin Maxim, entuziasmat că CS Hunedoara a revenit de la 0-3 cu FCSB și a dus meciul în prelungiri: ”M-am așteptat, sincer.” Ce le-a transmis jucătorilor și cum a catalogat pentru oraș jocul cu vicecampioana

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 01:20 Cupa României

CS Hunedoara a scris la data de 23 septembrie 2021 cea mai importantă pagină din istoria sa, una de cinci ani, fiindcă actualul club este înființat în 2016.

A desfășurat primul meci în nocturnă pe stadionul ”Michael Klein” și chiar dacă a pierdut cu FCSB, scor 3-5, a reușit să ducă jocul din 16-imile Cupei României în prelungiri, după ce a egalat de la 0-3 la 3-3 un adversar din Liga 1, și nu orice echipă, ci vicecampioana.

Florin Maxim a crezut în revenirea Hunedoarei în fața FCSB-ului

A fost o atmosferă incredibilă la Hunedoara la meciul cu FCSB, pe stadion înghesuindu-se, la început pe o ploaie deasă, mai mult de 10 mii de spectatori. Cele trei goluri încasate de trupa lui Florin Maxim nu i-a descumpănit pe jucători, care în ultima jumătate de oră a celor 90 de minute au reușit o revenire nesperată. Echipa din Liga 3 a egalat la trei vicecampioana și a trimis meciul în prelungiri, unde n-au mai fost resurse pentru a continua evoluția bună și FCSB a mai înscris de două ori.

După joc, antrenorul Florin Maxim a spus că el a crezut în această revenire și la 3-0 pentru FCSB.

”E frumos ce se întâmplă. Ce pot să zic? Am fost la finalul celor 90 de minute egalii FCSB-ului și am întors un rezultat de la 3-0. Asta le-am spus și jucătorilor: «Să nu-i respectăm mai mult decât trebuie.» Până am intrat în ritm, până au simțit adversarul, era deja cam prea târziu, deja am făcut prea mult efort ca să egalăm. Dar, una peste alta, mă bucur că am făcut un meci bun și ne-am ridicat la nivelul unui adversar de Liga 1.

M-am așteptat și la 0-3, sincer. Tot timpul le spun jucătorilor asta și parcă văd că de la meci la meci, de la antrenament la antrenament răspund mai bine. Să se încurajeze. Cred în lucrurile astea.

În prelungiri, diferența o fac și schimbările. În afară de Robert Cristian, la noi au intrat copii născuți în 2004-2005. Noi așa ne-am orientat. Obiectivul nostru este campionatul și trebuie să avem în componență juniori. Avem juniori foarte buni, le prevăd un viitor bun în fotbalul românesc, dar se vede diferența. Nu au ritmul încă necesar, calități au, dar ritmul se vede. Nu poți să vii de la juniori și să joci contra FCSB-ului”, a spus antrenorul echipei CS Hunedoara la finalul jocului cu FCSB.

  • CS Hunedoara în meciul cu FCSB: Șt. Lefter – Fl. Iacob, Garutti, Ant. Vlad, Trășcan – P. Simon (Ant. Dumitru 97′), Bradu (Mogoș 53′, Lupușor 112′), Giura (Rob. Cristian 91′), Laur. Buș (cpt.) – Hergheligiu, Arnăutu (Da Motta 53′). Rezerve neutilizate: D. Moldovan, Cobliș – Bortaș, Jairo.

”Băieții trebuie să fie mândri de ce au făcut până acum”

La Hunedoara se pregătește revenirea Corvinului în prim-plan. Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființarea mult iubitului club din oraș, autoritățile și foști jucători s-au implicat într-o acțiune de achiziționare a brandului, care în vara viitoare va fi cedat actualei echipe.

Întrebat la finalul partidei din 16-imile Cupei României ce a însemnat acest meci pentru Hunedoara, Maxim l-a numit drept un ”eveniment”.

”Putem să îl catalogăm ca pe un eveniment pentru orașul nostru. Nu mă face decât să mă bucure și asta le spun jucătorilor în fiecare zi. Noi am făcut lucrurile astea, ei, pe teren, domnul primar, care ne-a susținut, Bogdan, Decebal, care sunt alături de noi, și nu îi enumăr pe toți, dar noi am făcut lucrurile să se miște în orașul ăsta și băieții trebuie să fie mândri de ce au făcut până acum”, a spus Florin Maxim la microfonul DigiSport.

  • Antonio Vlad (58′), Andrei Hergheligiu (70′) și Petre Simon (83′) au înscris pentru CS Hunedoara, în timp ce pentru FCSB au marcat Ianis Stoica (19′, 50′), Răzvan Oaidă (31′), Alexandru Musi (95′) și Valentin Gheorghe (98′).

CS Hunedoara se concentrează acum pe promovarea în Liga 2

Pentru a ajunge în 16-imi, CS Hunedoara a trecut de patru tururi, învingând Aurul Brad (Liga 3, 5-4 în deplasare), CSM Deva (Liga 3, 5-3 acasă, după lovituri de departajare), CSM Jiul Petroşani (Liga 3, 5-0 în deplasare) și CS Comunal Şelimbăr (Liga 2, 8-7 acasă, după lovituri de departajare).

Pentru CS Hunedoara rămân de acum înainte doar meciurile din campionatul Ligii 3, unde după primele patru etape este lider invincibil în Seria a 9-a, cu 12 puncte. Următorul meci îl are sâmbătă, acasă, de la ora 17:00, cu Gloria Bistrița Năsăud (locul 6, 6 puncte).

Foto: Lucian Danciu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 01:20 Cupa României
Pe aceeași temă