Reacția serii a venit de la marele Mircea Lucescu: ”Corvinul a arătat ca o echipă de cel puțin Divizia A.” Discursul măgulitor al antrenorului

Andrei PASCU 03 Apr. 2024, 13:06 Cupa României
Reacția serii a venit de la marele Mircea Lucescu: ”Corvinul a arătat ca o echipă de cel puțin Divizia A.” Discursul măgulitor al antrenorului

Mircea Lucescu a fost invitat de onoare la partida dintre Corvinul Hunedoara și CFR Cluj. A dat lovitura de start, în uralele celor peste 15.000 de spectatori aflați în tribune, iar la final a tras concluziile.

Legendă și a fotbalului din Hunedoara, unde a fost și antrenor și jucător, ba chiar a îndeplinit ambele roluri în același timp pentru câteva sezoane, Lucescu nu a declinat propunerea oficialilor clubului din Liga 2 și a văzut de la fața locului un spectacol, în urma căruia Corvinul s-a impus cu 4-0.

Cum a comentat Mircea Lucescu succesul zdrobitor al Corvinului cu CFR Cluj

Marele antrenor, fără contract în acest moment, a avut cuvinte de laudă pentru echipa lui Florin Maxim, despre care a declarat că a lăsat imaginea unei formații de cel puțin prima ligă! Jocul prestat de Corvinul s-a ridicat la cel mai înalt nivel, iar rezultatul de la final nu a fost întâmplător.

Lucescu senior a avut un mesaj și pentru suporterii hunedorenilor, anume că au împins echipa de la spate și au pus și ei umărul la succesul de răsunet. Cu toate acestea, el s-a legat și de faza din minutul 10, care, din punctul său de vedere, a influențat decisiv scorul final, chiar dacă la acel moment era 0-0.

Corvinul, o echipă de cel puțin prima divizie, în opinia lui Mircea Lucescu

Eliminarea lui Panagiotis Tachtsidis a fost un moment foarte important, psihologic, negativ pentru CFR Cluj, dar pozitiv pentru gazdele partidei de marți. De atunci, Corvinul a început să joace și mai bine, chiar dacă și în startul de meci a părut o echipă care se poate lupta de la egal la egal cu elevii lui Adrian Mutu.

Felicitări publicului care a fost extraordinar și care a menținut o atmosferă de victorie. Felicitări jucătorilor care au făcut o demonstrație de forță și de inteligență tactică și mai ales felicitări pentru antrenor. Mi-a plăcut enorm cum a organizat echipa și felul în care echipa a jucat, ca o echipă cel puțin de Divizia A.

Rezultatul e important, dar e important doar dacă aduce un alt rezultat. Dacă nu, va fi considerat o întâmplare. Aș vrea să îi revăd în finală, să joace de aceeași manieră și să văd Hunedoara în Divizia A.

Când un jucător face eroarea pe care a făcut-o Tachtsidis, punând echipa în inferioritate numerică, la nivelul ăsta nu mai există diferență între A și B, mai ales în ceea ce privește Cupa. Cupa este așteptată de toți jucătorii din eșaloanele inferioare pentru a ieși în evidență. Știam că din punct de vedere al disponibilității de joc, jucătorii hunedoreni vor fi superiori.

Ceilalți au intrat puțin blazați în teren, puțin relaxați. Faptul că a făcut un astfel de gest care a pus echipa în inferioritate a compromis și rezultatul, și valoarea antrenorului, și valoarea celorlalți jucători. Un jucător profesionist nu are voie să facă astfel de gesturi”, a spus Mircea Lucescu la finalul meciului.

O altă echipă din SuperLigă, adversara Corvinului în semifinalele Cupei

În acest sezon al Cupei României, Corvinul a pătruns în grupe în urma meciurilor cu Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2).

Apoi, a adunat punctaj maxim în Grupa A, singura formație ce a reușit performanța în acest sezon și s-a calificat în sferturi. A trecut acasă de Chindia Târgoviște (2-0) și Sepsi OSK (1-0), iar apoi a învins, în deplasare, Progresul Pecica (6-0).

În semifinală, Corvinul va întâlni învingătoarea dintre FCU Craiova FC și FC Voluntari.

Foto: Sebastian Popescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-lui-nicolae-pirvulescu-si-marius-coman-dupa-ce-corvinul-a-invins-cfr-cluj-19304958

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-incredibilul-corvinul-cfr-cluj-4-0-19304955

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primarul-hunedoarei-in-al-noualea-cer-dupa-ce-corvinul-a-spulberat-cfr-cluj-19304942

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/impresiile-lui-cristian-balaj-dupa-esecul-cfr-ului-la-hunedoara-19304939

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-cluburilor-corvinul-si-cfr-imediat-dupa-rezultatul-surprinzator-de-la-hunedoara-19304927

Andrei PASCU 03 Apr. 2024, 13:06 Cupa României
Pe aceeași temă