Florin Maxim și-a lăudat jucătorii după ce Corvinul a demolat CFR Cluj și pe unul l-a și propus fostei campioane: ”A ieșit învingător din duelul cu Otele”

Călin MNERIE 03 Apr. 2024, 01:38 Cupa României

Corvinul Hunedoara continuă să surprindă, chiar să șocheze, în prezenta ediție a Cupei României. Legenda ”Michael Klein”, cel care dă numele arenei hunedorene care s-a umplut până la refuz la sfertul de finală cu CFR Cluj, ar fi fost foarte mândră de echipa lui Florin Maxim, care e în liga secundă, dar nu a avut milă de campioana provinciei.

În fața altor nume care au scris istoria corvinistă, Mircea Lucescu sau Ioan Andone, ”corbii” au oprit tabela la un incredibil 4-0, după reușitele semnate de Viorel Lică (43′), Marius Coman (50′), Nicolae Pîrvulescu (67′) și Daniel Pop (90+2′). Clujenii au jucat în zece oameni aproape tot meciul, din moment ce grecul Panagiotis Tachtsidis a fost eliminat încă din minutul 10.

Florin Maxim, după victoria cu CFR Cluj: ”Mă mulțumea și un 1-0, dar abordarea a fost bună, băieții au fost calmi și și-au dat examenul”

La finalul întâlnirii, Adrian Mutu a lăsat să se înțeleagă că-și va înainte demisia, în timp ce Florin Maxim, fostul ”secund” al ”Briliantului” la FC Voluntari, își mai adaugă o performanță pe banca trupei hunedorene, pe care a dus-o din Liga 3 pe locul 3 în Liga 2, cât și în semifinala Cupei României.

”Este un joc de fotbal, noi am încercat să ne pregătim cât mai bine, am știut că vor avea și ei punctele lor mai puțin bune, am încercat să le speculăm. Ne-a ieșit la acea fază fixă, la corner. Până la acel corner am mai avut o lovitură liberă laterală, bătută foarte bine și cumva nu ne-am ținut de plan, Lică nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Dar, per ansamblu, eu zic ca am făcut un meci consistent, un meci bun. Au prins încredere și jucătorii, asta e și menirea noastră ca antrenori, să le insuflăm încrederea noastră, pentru că eu cred în procesul de muncă pe care îl fac. Băieții s-au obișnuit cu mine și muncesc foarte, foarte bine. Nu că muncesc mult, căci tot un antrenament sau două facem pe zi, dar muncesc bine și încerc să le spun că eu cred în ceea ce facem și cumva cred că asta a făcut diferența în meciul de azi. În plus, sunt niște jucători și dau și exemple pe Coman, Neacșa, Iacob și eu cred că aș putea continua cu toți… La 25 de ani, Vardy lucra într-o piață și juca în liga a opta. Sunt jucători care, probabil, nu au avut șansă, dar o spun Iacob, cel puțin, Lupu, Coman sunt jucători cu un potențial fantastic. Eu lucrez cu ei, sunt ai mei și îi laud, dar au potențial și eu cred că deja au atras privirile echipelor mari. În rest, despre meci mă mulțumea și un 1-0, dar abordarea a fost bună, băieții au fost calmi și și-au dat examenul cumva”, a spus antrenorul Corvinului imediat după meci.

”Dacă aș fi antrenor la o echipă de talia CFR-ului, mâine l-aș transfera pe Iacob”

Apoi, acesta a mers mai departe și l-a propus pe fundașul său dreapta, Flavius Iacob (23 de ani), la CFR Cluj.

”Dacă aș fi antrenor la o echipă de talia CFR-ului, mâine l-aș transfera pe Iacob. Otele are ofertă de 3-4 milioane de euro, a jucat contra lui Iacob și eu cred că învingător din acest meci a ieșit Iacob, jucătorul nostru. Doar că e un meci, se poate întâmpla orice, astăzi a fost pentru noi. Important e procesul, să înțeleagă că au potențial, pentru că și parametrii lor fizici o arată. Ei trebuie să fie conștienți, să știe că nu pot fi 90 de minute băgați în priză, trebuie să înțeleagă că trebuie să-și gestioneze și momentele mai puțin bune”, a completat ”principalul” formației hunedorene.

Antrenorul ”corbilor” a lăudat brigada lui Iulian Dima: ”Ca și noi, arbitrii au făcut un meci foarte bun”

Maxim a vorbit și despte eliminarea lui Panagiotis Tachtsidis, din minutul 10. Grecul l-a lovit cu cotul în gură pe Marius Lupu, care a sângerat, iar ”centralul” Iulian Dima și-a schimbat rapid decizia, din ”galben” a dat ”roșu”.

”Cei de la CFR au greșit, pentru că meciul a început prost pentru ei, poate nu se așteptau la presiunea noastră. Am început foarte bine jocul din primul minut, am avut situația aceea de a marca. Poate nu s-au așteptat, după aia greșeala a continuat, pentru că am văzut faza, era exact în fața mea, Tachtsidis a avut intenția de a lovi. L-am văzut și în momentul în care a dat cartonașul galben, chiar m-am dus la margine și i-am spus că e intenție, nu are cum să nu fie cartonaș roșu. Brigada de arbitri a întors decizia, un arbitraj foarte, foarte bun, țin să-i felicit. Astfel de jocuri, până la urma urmei, depind și de arbitri, iar arbitrii au făcut și ei, la fel ca și noi, un joc foarte bun. A fost un joc fluid, bărbătesc, în care noi ne-am ridicat la nivelul adversarului”, mai susține fostul fundaș lateral al celor de la Steaua sau Sportul.

”Cred că multe echipe de liga a doua și nu numai și-ar fi dorit să simtă această atmosferă”

Peste 15 mii de hunedoreni au luat cu asalt bătrâna arenă ”Michael Klein”, iar Maxim a apreciat aportul lor în realizarea marii surprize.

”Cred că multe echipe de liga a doua și nu numai și-ar fi dorit să simtă această atmosferă, un stadion plin. Eu pentru asta m-am apucat și de fotbal și de antrenorat, îmi plac astfel de stadioane. Pentru suporteri este acest joc și cred că lumea pleacă mulțumită și asta îmi doresc. Se mai întâmplă în sport să ți pierzi, e o competiție și ești într-un duel cu celălalt adversar, câteodată îți iese, câteodată nu, dar când dai totul… Și m-a mulțumit foarte mult abordarea jucătorilor noștri. Eu cred că dacă am avea un stadion la fel la fiecare meci, cred că și băieții s-ar comporta la fel”, a mai transmis antrenorul Corvinului.

”Cred că dacă nu am visa sau nu am crede în ceva, ar trebui să ne lăsăm, trebuie să mergem în finală!”

Corvinul a ajuns după 41 de ani într-o semifinală de Cupa României. În anul 1983 era eliminată de Poli Timișoara, la penalty-uri, 8-9, după ce scorul după 90 de minute și prelungiri a fost 1-1.

Acum, ”corbii” vor juca cu câștigătoarea duelului dintre FCU Craiova FC și FC Voluntari, formații care se zbat să se salveze de la retrogradarea din SuperLigă.

”Cred că dacă nu am visa sau nu am crede în ceva, ar trebui să ne lăsăm. Dacă nu avem la ce aspira, înseamnă că nu obținem nimic. Eu nu mai glumesc, eu asta cred. Cumva și parcursul acesta, vom juca acasă, va fi alt meci, cu totul alt meci, cu o echipă tot de Liga 1. Apoi, finala este la Sibiu, este aproape de noi și cumva poate astrele s-au aliniat. O semifinală pe care trebuie să o câștigăm și să mergem în finală”, a mai transmis Florin Maxim.

Lăudat de Mircea Lucescu, Maxim a concluzionat: ”Încercăm să pregătim jocurile de aceeași manieră”

La finalul partidei, într-o scurtă declarație, Mircea Lucescu a spus că este impresionat de maniera în care Florin Maxim a pregătit meciul cu CFR Cluj.

”Îi mulțumesc domnului Lucescu, dacă dânsul așa a văzut… Poate mă repet, încercăm să pregătim jocurile de aceeași manieră. Nu știu cât am tensiunea, și așa am probleme, dar sunt conectat. De fiecare dată le spun jucătorilor că nu trebuie să ne pierdem cumpătul, la fel strig și eu, mă manifest de pe margine, dar niciodată, așa vreau să cred că nu-mi pierd cumpătul. Vreau să fiu atent la joc, la ceea ce stabilim, de aceea ne pregătim la antrenamente, de aceea facem analizele video să punem în practică, dar ei deja s-au obișnuit cu mine”, a încheiat Maxim.

Pe undeva se poate spune că elevul i-a pecetluit soarta profesorului… de la CFR Cluj. Și asta pentru că Maxim i-a fost secund lui Adi Mutu la FC Voluntari pentru 11 meciuri, în 2018!

Foto: Sebastian Popescu (Sport Pictures) și Călin Corpaciu

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primarul-hunedoarei-in-al-noualea-cer-dupa-ce-corvinul-a-spulberat-cfr-cluj-19304942

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/impresiile-lui-cristian-balaj-dupa-esecul-cfr-ului-la-hunedoara-19304939

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-cluburilor-corvinul-si-cfr-imediat-dupa-rezultatul-surprinzator-de-la-hunedoara-19304927

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-poate-aduce-demisia-lui-adrian-mutu-19304928

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-cfr-cluj-in-cupa-romaniei-19304881

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banii-pe-care-ii-pot-castiga-jucatorii-corvinului-daca-inving-cfr-cluj-19304810

Călin MNERIE 03 Apr. 2024, 01:38 Cupa României
Pe aceeași temă