CSC Dumbrăvița e din nou gazdă în deplasare în Cupa României, acum cu CFR Cluj! Clubul timișean nu este sincer cu suporterii săi când explică situația

CSC Dumbrăvița e din nou gazdă în deplasare în Cupa României, acum cu CFR Cluj! Clubul timișean nu este sincer cu suporterii săi când explică situația

CSC Dumbrăvița s-a calificat aproape degeaba pentru proprii spectatori în faza grupelor Cupei României, căci nu va juca acasă nici meciul cu CFR Cluj, ci va fi gazdă chiar pe terenul adversarei, la fel cum a fost și la partida cu Rapid.

Desigur, existau și alte variante, chiar dacă nu în județ, iar dumbrăvițenii au fost prinși cu minciuna de publicația noastră referitor la varianta de a juca la Arad.

CSC Dumbrăvița joacă din nou acasă pe terenul adversarei din Cupa României

Clubul timișean a anunțat pe pagina sa de Facebook că trebuie să joace la Cluj-Napova meciul cu campioana CFR, deoarece în Timiș nu există stadion cu nocturnă, iar ei nu pot organiza un meci în altă localitate apropiată, pentru a le permite și locuitorilor comunei să ajungă mai ușor la joc.

”Cu mare părere de rău pentru suporterii noștri, meciul din etapa a 2-a a Grupei C din Cupa României Betano, cu Fotbal Club CFR 1907 CLUJ, se va disputa pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, fiind programat în nocturnă. Suntem nevoiți să fim din nou gazde pe stadionul propriu al adversarilor noștri, din cauza situației cunoscute a infrastructurii sportive din zona noastră. Am ajuns la această variantă, care s-a dovedit a fi cea mai convenabilă pentru clubul nostru, în special ținând cont de capacitatea noastră de a organiza în acest moment un joc în altă localitate cu o echipă de top din Superliga. Ca și în cazul meciului cu FC Rapid 1923, am găsit deschidere totală la Fotbal Club CFR 1907 CLUJ în a ne sprijini privind organizarea meciului”, a anunțat astăzi, 25 octombrie, CSC Dumbrăvița.

În Cupa României, meciurile sunt organizate de echipa care în sezonul trecut s-a clasat mai slab. Dumbrăvița juca în Liga 3, iar CFR Cluj a câștigat din nou prima ligă.

Minciună despre UTA

Variantele pe care Dumbrăvița le avea în județ erau zero, căci nocturnele de pe micile stadioane timișene, precum cel al Ghirodei, nu sunt omologate, iar la ”Dan Păltinișanu” cel închis e oricum defectă instalația. Desigur, varianta ”Francisc Neuman” din Arad era cea mai la îndemână, iar Cosmin Stan spunea înainte de meciul cu Rapid că, deși e scump, ar fi jucat acolo, dar nu s-a putut, pentru că arădenii aveau a doua zi meci.

Ei bine, întrebat de reporterul Liga2.ro din Timiș, ofițerul de presă al CSC Dumbrăvița a spus că tot UTA s-ar fi opus, pentru că nu-și dorește gazonul stricat.

Reporterul Liga2.ro din Arad a verificat informația, iar arădenii au transmis că au fost sunați de Dumbrăvița și le-au spus că nu au nicio problemă ca ei să închirieze stadionul ”Francisc Neuman”!

Firma Recons, ce administrează arena, a spus că nu a fost contactată oficială. Cel mai probabil, conducerea dumbrăvițeană nu și-a dat seama că minciuna are picioare scurte și a fugit de o chirie de 14.000 de euro, pe care Cosmin Stan spunea înainte de meciul cu Rapid că o pot plăti!

”Afaceri” cu cazări plătite de alții. Existau și alte variante

Săptămâna trecută, CSC Dumbrăvița a avut două nopți de cazare plătite de Rapid, iar, ulterior, echipa a plecat miercuri spre Secuime, pentru meciul din campionat.

Directorul clubului, Radu Suciu, povestea apropiaților ce mare afacere a făcut. Ulterior, echipa a pierdut la scor de neprezentare cu FK Miercurea Ciuc, scor 0-3.

CSC Dumbrăvița putea închiria o nocturnă mobilă, într-adevăr, mai costisitor și complicat, și să joace acasă, dar fiindcă CFR Cluj nu are o galerie numeroasă ca Rapid, iar securitatea era asigurată pe deplin pe ”Stefan Dobay”. Până la urmă, la Dumbrăvița a fost organizat și meciul din campionat cu Steaua, altă echipă cu suporteri numeroși.

De altfel, altă variantă, cu 800 de euro pe oră cu nocturna aprinsă, era arena din Drobeta Turneu Severin, pe care dumbrăvițenii nici nu o iau în calcul, deși acolo se joacă și partide de Superligă, iar U Craiova a evoluat în acest sezon un meci în Conference League, competiție cu cerințe mult superioare Cupei României.

La alții se poate

CS Ocna Mureș, formație din Liga 3, va juca următorul meci de acasă din Cupa României în județul Alba, dar în altă localitate, fiindcă propria arenă nu are nocturnă.

Partida cu Universitatea Craiova se va disputa la Zlatna, unde există nocturnă.

Cel mai probabil, și CSC Dumbrăvița, care avea inclusiv varianta Arad pentru a nu juca la Cluj, va invoca din nou că e vina televiziunilor că programează asemenea meciuri seara, când publicul este acasă și le poate vedea fără a merge la stadion!

Partida dintre CSC Dumbrăvița și CFR Cluj, din etapa a 2-a a Grupei C a Cupei României, are loc în data de 10 noiembrie, de la ora 18:15, pe stadionul CFR ”Dr. Constantin Rădulescu”, cu timișenii gazde. În prima etapă, Dumbrăvița a pierdut cu Rapid, scor 1-4, iar CFR a remizat în deplasare la ”U” Cluj, scor 1-1. În runda a treia, ultima, CFR Cluj va juca la Ovidiu, cu Farul Constanța, iar CSC Dumbrăvița va scăpa de povara organizării meciului, fiindcă va merge la echipa din Liga 3 CSM Alexandria.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-a-refuzat-sa-joaca-pe-ion-oblemenco-si-a-gasit-alt-stadion-cu-nocturna-unde-sa-organizeze-meciul-cu-u-craiova-din-cupa-romaniei-e-varianta-cea-mai-ok-pentru-n-19251098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-la-scor-de-neprezentare-de-fk-miercurea-ciuc-cosmin-stan-am-scapat-ieftin-doar-cu-3-0-19250856

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fara-surprize-csc-dumbravita-a-pierdut-la-scor-cu-rapid-in-primul-joc-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19250112

Pe aceeași temă