CSC Dumbrăvița, învinsă la scor de neprezentare de FK Miercurea Ciuc. Cosmin Stan: ”Am scăpat ieftin doar cu 3-0”

Anda DELIU 22 Oct. 2022, 19:10 Liga 2
CSC Dumbrăvița, învinsă la scor de neprezentare de FK Miercurea Ciuc. Cosmin Stan: ”Am scăpat ieftin doar cu 3-0”

CSC Dumbrăvița a cedat cu scorul de 0-3 în deplasare pe terenul celor de la FK Miercurea Ciuc, în etapa a 11-a a Ligii 2.

Timișenii, care marți au pierdut cu Rapid în Cupă (scor 1-4), au contat în joc doar până la un anumit punct, după care nu au mai reușit să pună probleme adversarului, iar Cosmin Stan spune că elevii săi au scăpat ieftin doar cu acest rezultat.

Fără mari ocazii, Dumbrăvița s-a descurcat bine în prima repriză

Formația timișeană nu s-a descurcat așa rău în debutul meciului din Harghita, chiar dacă nu a avut ocazii categorice. Ciucanii puteau deschide scorul în minutul 22, când Nemanic era singur și nemarcat la 5 metri, dar a trimis pe lângă poarta apărată de Mikloș. Peste patru minute, bănățenii au fost periculoși, pe contraatac, dar un fundaș a salvat situația, respingând șutul lui Luca Bodri.

În aceste condiții, ciucanii au reușit să deschidă scorul în minutul 39, când Gal Andrezly i-a pasat lui Richard Jelena, care a înscris de la 9 metri, nestingherit, din careu.

Cosmin Stan a sperat să schimbe ceva la pauză. S-a înșelat

La pauză, antrenorul bănățean a făcut trei schimbări, dar acest lucru nu a adus prospețime în jocul echipei. Dumbrăvița a stat toată săptămâna plecată din Banat, cu un lot de 20 de jucători unic pentru partidele cu Rapid și Ciuc. În minutul 60 s-a marcat golul doi, după o fază la care Bura-Koț l-a deposedat pe Kovacs, dar mingea a ajuns la Jelena, iar atacantul a trecut pe lângă fundașul dreapta, Zurbagiu și Mikloș și a marcat.

Din minutul 71, scorul a devenit 3-0, după ce Lorant Kovacs a marcat de la 15 metri.

Gazdele au mai avut ocazii în a doua repriză prin Vereș, El Sawy, Suciu și Ivanovici. În schimb, Dumbrăvița a avut un singur șut pe poartă, prin Olaru.

Antrenorul Dumbrăviței spune că rezultatul e meritat

Cosmin Stan spune că echipa sa a meritat să piardă la Miercurea Ciuc.

”La modul în care am arătat în a doua repriză, am scăpat ieftin doar cu 0-3… Prima repriză a fost destul de echilibrată, adversarii nu au avut ocazii majore. Îmi aduc aminte doar de un corner unde au fost periculoși, un jucător al lor a rămas singur și a dat cu capul pe lângă, plus faza golului. În rest, nu cred că au avut nimic. A fost un joc destul de echilibrat, cu un plus pentru ei pe duelurile fizice, pe care le-au câștigat. Miercurea Ciuc e o echipă masivă, cu jucători de forță, care câștigă duelurile unu la unu. În a doua repriză, am căzut din toate punctele de vedere, am făcut foarte multe cadouri, foarte multe greșeli, am fost total neinspirați în tot ceea ce a trebuit să facem. Aș putea foarte ușor să pun această cădere pe seama meciului cu Rapid, care ne-a secătuit de energie. Dar nu voi face asta, consider că am căzut pe fondul lipsei crase de concentrare la tot ceea ce trebuia să facem în a doua repriză”, a punctat antrenorul Dumbrăviței.

De pe bancă nu a venit niciun ajutor, deși Stan spera contrariul. ”Am făcut multe schimbări pentru că s-a văzut lipsa de prospețime și am preferat să introduc jucători odihniți, care să fie capabili să aducă un plus. Din păcate, jucătorii veniți de pe bancă nu au adus nimic, degringolada a fost și mai mare. Am căzut cu totul, iar scorul putea lua proporții în a doua repriză. Gazdele au avut câteva ocazii foarte mari, a scos și Mikloș câteva mingi grele. La urma urmei, a fost o săptămână foarte proastă pentru noi…”, a mai precizat principalul.

CSC Dumbrăvița în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Mikloș – Bura-Koț (Ad. Ungureanu 65’), Zurbagiu (cpt.), C. Toma -Tismonar (Andr. Olaru 46’), I. Tănase, Martinov, L. Bodri, T. Bodri (Ghinescu 46’) – Paulevici, Pașcalău (Grancea 46’). Rezerve neutilizate: Trifon – P. Simon, Gîsă, Dav. Popa, Curea.

CSC Dumbrăvița se chinuie cu două meciuri pe săptămână

Deși, până acum, meciurile de Cupa României nu i-au afectat în campionat, dumbrăvițenii s-au resimțit după ”impactul” cu Rapid, mai ales că nu au deplasat mai mult de 20 de jucători în ”periplul” săptămânii. Antrenorul a punctat că nu se mai proceda așa.

”Din câte am văzut, se pare că nu putem duce în paralel campionatul și Cupa. Trebuie să gestionăm altfel săptămâna în care vom juca cu CFR Cluj, care e urmat de un meci de campionat la Dinamo. Vom schimba absolut tot planul pe care l-am aplicat săptămâna aceasta. Momentan, ne așteaptă tot un meci în deplasare, la Brașov, duminică dimineață. Jucătorii vor avea două zile libere, o pauză cred binemeritată după această săptămână în care am fost pe drum. Începând de marți, ne pregătim cu toate forțele pentru jocul următor”, a conchis Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița a rămas, momentan, pe locul 13, cu 13 puncte, și poate pica cel mult un loc. Săptămâna viitoare va juca duminică, de la ora 11:00, la FC Brașov.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-la-pas-obtinuta-de-fk-miercurea-ciuc-cu-csc-dumbravita-iar-francisc-dican-e-incantat-felicit-toti-jucatorii-au-luptat-unde-mai-sunt-lucruri-de-imbunatitit-19250772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-atmosfera-superba-la-dej-dupa-ce-unirea-a-mai-bifat-o-victorie-echipa-a-sarbatorit-cu-fanii-succesul-cu-fc-brasov-dragos-militaru-e-cel-mai-bun-moment-din-istoria-clubului-19250835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-se-entuziasmeaza-dupa-succesul-cu-viitorul-pandurii-cum-catalogheaza-ilfovenii-victoria-si-cum-au-comentat-absenta-din-lot-a-lui-adrian-voicu-19250801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-dezlantuita-in-fata-unirii-constanta-iullian-muntean-astazi-ne-a-iesit-cam-tot-ce-ne-am-dorit-19250755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Anda DELIU 22 Oct. 2022, 19:10 Liga 2
Pe aceeași temă