Fără surpriză în Giulești! CSC Dumbrăvița a pierdut la scor cu Rapid, în primul joc din faza grupelor Cupei României

Anda DELIU 18 Oct. 2022, 20:41 Cupa României

CSC Dumbrăvița a încercat să producă o surpriză în Cupa României, în prima etapă din faza grupelor, dar a cedat la scorul de 1-4 cu Rapid, într-un meci în care în teorie a fost echipa gazdă în Giulești.

Timișenii lui Cosmin Stan au deschis scorul, chiar în primul moment în care au scăpat spre poarta lui Drăghia, dar ulterior, formația de Liga 1 a reușit să obțină ceea ce a dorit de la acest meci, succesul pentru primele puncte în clasamentul Grupei C a Cupei.

CSC Dumbrăvița, primul atac, primul gol

Cu o echipă de top din SuperLigă în față, clasata pe locul 2, Cosmin Stan a ales o formulă cu cinci fundași, pentru a anihila din apetitul ofensiv al Rapidului, care pe atac se transformă într-un 3-5-2. Cum era de așteptat, Dumbrăvița a fost ”masată” în propria jumătate de giuleșteni, dar, în minutul 13, la prima ”evadare” a și marcat.

După o recuperare la centru, Martinov a avansat și i-a centrat pentru urcarea lui Toma Bodri, care a deschis scorul din careu.

Elevii lui Adrian Mutu au avut o ocazie mare la 0-1, când Dugandzic a trimis peste, din 2 metri. Până la urmă, bucureștenii au înscris în minutul 34, după o fază creată de Ioniță, care a trecut printre jucătorii bănățeni și a trimis la Grigore, care a recentrat la Albu, iar mijlocașul a înscris cu capul, la o fază la care Trifon nu a putut evita golul.

Cu scor egal pe tabelă, Dumbrăvița a demonstrat că mai are resurse să fie periculoasă, căci Paulevici a avut un șut în forță pe lângă, dar și o minge expediată pe poartă, scoasă greu de Drăghia.

Rapid a făcut diferența în repriza a doua, dar arbitrul a greșit de două în defavoarea Dumbrăviței

A doua jumătate a partidei putea începe bine pentru CSC Dumbărvița, dar arbitrul nu a dictat penalty după contactul dintre Dussaut și Martinov din careu, din minutul 50.

Ulterior, rapidiștii au controlat tot mai mult jocul, poate și mai pregnant ca în prima repriză. Peste două minute, tot Albu a marcat, și tot cu capul, de data aceasta după o lovitură liberă.

Din minutul 58, scorul a devenit 3-1 pentru Rapid, după ce Xian Emmers a înscris, servit de Sefer, însă după ce rapidistul a faultat în fața careului, sub privirile arbitrului, care nici de această dată nu a dat fault pentru Dumbrăvița.

Cu greu au mai reușit timișenii să-i pună pe vișinii în dificultate, iar astfel, în minutul 76, a venit și al patrulea gol al ”oaspeților” care jucau de fapt acasă, marcat de Jakob Vojtus, după o pasă de la Ioniță. Degeaba a mai sperat Dumbrăvița, căci nu a avut ce să mai facă.

CSC DUMBRĂVIȚA – RAPID 1-4

Toma Bodri 13′ / Alexandru Albu 34′, 52′, Xian Emmers 58′, Jakub Vojtus 76′

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Gîsă – T. Bodri, I. Tănase (Ad. Ungureanu 74′), Andr. Olaru (L. Bodri 46′), Martinov (Dav. Popa 80′), C. Toma – Paulevici (Grancea 80′), P. Simon (Ghinescu 46′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Curea, Pașcalău, Tismonar
Antrenor: Cosmin Stan

Rapid: Drăghia (cpt.) – Dussaut, Dr. Grigore, Cr. Ignat, Fl. Ștefan – Emmers (Gab. Gheorghe 79′), Al. Albu, Andr. Ciobanu (Kait 46′) – Pănoiu (Sefer 46′), Dugandzic (Vojtus 46′), Al. Ioniță (Crivac 79′)
Rezerve neutilizate: Bg. Ungureanu – Săpunaru, Iraneuton, P. Iacob
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Observator de arbitri: Aron Huzu (Sibiu). Delegat de joc: Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

A doua rundă din Grupa C a Cupei României se va disputa în jurul datei de 9 noiembrie, iar ambele echipe vor avea, teoretic, statutul de gazdă. CSC Dumbrăvița va juca cu CFR Cluj, iar Rapid, cu Farul Constanța.

În campionat, sâmbătă, Dumbrăvița va juca la Miercurea Ciuc, iar Rapid va fi gazdă tot cu Farul, vineri seara.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-un-car-de-nervi-pe-arbitrajul-din-meciul-cu-rapid-explodez-ca-nu-ma-pot-controla-dumbravita-trebuia-sa-primeasca-penalty-la-1-1-si-a-fost-dezavantajata-si-la-unul-din-19250125

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-incepe-faza-grupelor-primul-meci-al-zilei-csm-alexandria-farul-de-la-ora-1530-urmeaza-sa-intre-la-joc-dumbravita-si-dinamo-19249963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nationala-u18-a-romaniei-joaca-impotriva-serbiei-intr-un-sat-de-langa-timisoara-capitala-banatului-nu-are-un-stadion-cu-conditiile-pe-care-le-are-localitatea-in-care-primar-este-un-fost-arbitru-19249751

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banatul-no-country-for-old-football-csc-dumbravita-pe-giulesti-acasa-in-deplasare-cu-rapid-in-cupa-romaniei-19248876

Anda DELIU 18 Oct. 2022, 20:41 Cupa României
Pe aceeași temă