CS Ocna Mureș a refuzat să joace pe ”Ion Oblemenco” și a găsit alt stadion cu nocturnă unde să organizeze meciul cu U Craiova din Cupa României: ”E varianta cea mai OK pentru noi și fotbalul din Alba”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 13:08 Cupa României
CS Ocna Mureș a refuzat să joace pe ”Ion Oblemenco” și a găsit alt stadion cu nocturnă unde să organizeze meciul cu U Craiova din Cupa României: ”E varianta cea mai OK pentru noi și fotbalul din Alba”

CS Ocna Mureș, una dintre echipele surpriză ale acestei ediții a Cupei României, și-a ales locația unde va disputa următorul meci din faza grupelor, pe care trebuie să-l organizeze, având în vedere că este clasata mai slab în sezonul trecut.

Trupa din Alba întâlnește în etapa a 2-a a Grupei D prim-divizionara Universitatea Craiova, iar meciul este programat, conform site-ului FRF, în data de 9 noiembrie, miercuri, de la ora 17:00.

CS Ocna Mureș va organiza la Zlatna meciul cu U Craiova

Cum în Ocna Mureș nu există un stadion care să poată organiza un meci în nocturnă, echipa antrenată de Dan Roman trebuie să caute o altă arenă unde să joace ”acasă”, una care să îndeplinească cerințele federației și ale deținătorilor de drepturi TV.

Astfel, conducerea clubului din Liga 3 a optat, potrivit Ziarul Unirea, pentru stadionul Minerul din Zlatna, singurul din județul Alba care dispune de o instalație de iluminat la standarde ridicate.

Celor de la CS Ocna Mureș li s-a propus de către oficialii Universității Craiova ca meciul să se joace pe terenul lor, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, însă nu au fost de acord.

”Mai trebuie doar ca cei responsabili să accepte propunerea noastră și să verifice puterea instalației de nocturnă. Existau și alte variante, dar aceasta este cea mai OK pentru noi și fotbalul din Alba. La urma urmei, suntem o echipă din eșalonul terț, cu jucători care muncesc, iar deplasarea până la Craiova, cu două zile pe drum, dus-întors, ar reprezenta o problemă majoră în privința recuperării”, a explicat Ioan Paul, președintele CS Ocna Mureș, pentru Ziarul Unirea.

  • Dacă CS Ocna Mureș preferă să joace aproape de casă, pentru a-și respecta suporterii, divizionara secundă CSC Dumbrăvița a preferat să mute jocul de acasă cu Rapid chiar pe teren adversarei, în Giulești. Cu CFR Cluj urmează să fie gazdă tot pe teren adversarei, în Gruia, fiindcă nu ia în calcul altă arenă care îndeplinește condițiile și care este apropiată de casă.

La Zlatina a jucat și Unirea Alba Iulia cu FCSB, în 2018

Autoritățile locale din Zlatna și-au dat acceptul de principiu pentru ca meciul dintre CS Ocna Mureș și U Craiova să aibă loc pe stadion local.

Nu ar fi prima dată când un meci din Cupa României, dintr-o fază superioară, s-ar desfășura la Zlatna. În 27 septembrie 2018, Unirea Alba Iulia a avut nevoie de o arenă cu noctună pentru a organiza întâlnirea cu FCSB (scor 0-1), iar atunci echipa din Liga 3 a apelat tot la stadionul Minaur. Au asistat atunci peste 3200 de spectatori, deoarece a fost instalată inclusiv o tribună mobilă.

Pe arena din Zlatna, care are o capacitate de 2600 de locuri, evoluează echipa locală, CS Zlatna, în Liga a 4-a Alba. Unele meciuri le organizează în nocturnă, instalație de iluminat care are o capacitate de 1200 de lucși, minimum prevăzut de regulament.

CS Ocna Mureș, pe loc de calificare în faza următoare a Cupei României, după victoria cu Chindia

În prima etapă, CS Ocna Mureș a evoluat pe propriul stadion cu prim-divizionara Chindia Târgoviște, pe care a învins-o cu 1-0 prin golul marcat din penalty de Alexandru Giurgiu. Jocul a fost programat atunci la o oră la care nu era nevoie de nocturnă.

În ultima etapă, a 3-a, CS Ocna Mureș va trebuie să organizeze jocul cu divizionara secundă CS Ocna Mureș, în jurul datei de 7 decembrie. Cel mai probabil, partida de atunci va fi programată la o oră la care nu va fi nevoie de nocturnă, astfel că se va juca la Ocna Mureș

În acest moment, după prima etapă, CS Ocna Mureș are 3 puncte, la fel ca U Craiova, ele fiind pe primele două locuri în Grupa D, locuri care permit calificarea în faza următoare a Cupei României.

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-victorie-istorica-in-fata-prim-divizionarei-chindia-targoviste-in-cupa-romaniei-anton-petre-a-refuzat-sa-vorbeasca-dan-roman-a-fost-in-extaz-traiesc-cel-mai-frumos-moment-a-19250330

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-unirea-slobozia-fc-voluntari-si-cs-ocna-mures-chindia-primele-meciuri-ale-zilei-incep-la-ora-1500-19250197

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 13:08 Cupa României
Pe aceeași temă