Chindia, un nou succes accesibil în Cupa României, la Lugoj, cu Phoenix Buziaș. Vasile Miriuță vede altfel lucrurile: ”Nu ne-am impus ușor”

Anda DELIU 30 Aug. 2023, 13:11 Cupa României
Chindia, un nou succes accesibil în Cupa României, la Lugoj, cu Phoenix Buziaș. Vasile Miriuță vede altfel lucrurile: ”Nu ne-am impus ușor”

După victoria din campionat cu Campionii FC Argeș (2-0 la Mioveni), antrenorul Vasile Miriuță a mai bifat un succes pe banca Chindiei, unde a apărut de o manieră controversată. A fost destul de ușor cu divizionara terță Phoenix Buziaș, în Play-off-ul Cupei României, iar ”principalul” a vorbit la Lugoj și despre venirea pe banca dâmbovițenilor, dar și despre plecarea de la retrogradata Minaur Baia Mare.

Vasile Miriuță, după succesul de la Lugoj al Chindiei: ”Per total, sunt mulțumit”

Chindia (Liga 2) a câștigat meciul de pe stadionul Municipal din Lugoj, desfășurat marți, cu Phoenix Buziaș (Liga 3) cu scorul de 3-0. Au marcat Cătălin Golofca (15), Victor Bogaciuc (20) și Andrei Șerban (88). Pe lângă gol, Șerban a pasat decisiv la primele două reușite ale echipei sale.

Miriuță a fost mulțumit că totul s-a terminat cu bine la Lugoj pentru Chindia. ”Nu ne-am impus ușor. Într-adevăr, am marcat repede aceste două goluri. Dar a doua repriză au venit peste noi, au avut și câteva situații de a marca. Important e că am câștigat, că nu s-a accidentat nimeni, nici de la noi, nici de la ei. Le-am dat șanse unora dintre tineri să joace stăzi, să-i văd și eu la un joc oficial. Per total, sunt mulțumit de băieți”, a spus antrenorul.

Despre viitoarele adversare, Miriuță nu s-a gândit, ci a spus că se va concentra pe următorul joc de campionat. ”Nu știu, eu îi aștept pe Slobozia duminică prima dată. Asta e cel mai important, și după aia vom vedea în Cupă cu cine vom pica”, a mai spus antrenorul Chindiei.

Experimentatul antrenor, trecut și prin naționala Ungariei ca fotbalist, a apreciat modul în care arată stadionul din Lugoj, unul refăcut și nu lăsat în paragina, ca cel de la Timișoara, de exemplu. ”Arată bine, mai ales că s-a făcut această tribună. Terenul e destul de bun, sper să facă un sezon bun și să fie acolo în față”, a comentat antrenorul Chindiei despre acest aspect.

Vasile Miriuță spune că a venit la Târgoviște doar să antreneze

Având în vedere contextul apariției sale la Chindia, reporterul Liga2.ro din Timiș l-a întrebat pe Miriuță despre aceste aspecte. ”Am primit un telefon, dacă îmi doresc să vin. Am venit cu inima deschisă, cu sufletul deschis să pot să ajut. Am venit să antrenez, nu să fac alte lucruri. De aia am conducere, să rezolve și eu să antrenez. Sper să o fac cât mai bine. Bineînțeles că am venit să promovăm împreună. Până la urmă asta e obiectivul”, a mărturisit Miriuță despre venirea la Târgoviște după ce Dragoș Militaru a fost demis după doar două etape.

  • La meciul de la Lugoj, președintele Chindiei, Andrei Cordoș, nu a însoțit echipa, preferând să rămână la Târgoviște pentru a următor meciul Metaloglobus – Dinamo 1-2.

Retrogradarea cu Minaur spune că și-o asumă. ”În viață mi-am asumat tot timpul. M-am pus și pe bancă ultimele șapte jocuri. Era foarte greu de salvat. Dar ne-am asumat acest lucru. Pentru că până la urmă, am retrogradta cu toții la Baia Mare. Dar, în viață, important să treci repede peste un semi-eșec și să iei de la început, să realizezi ceva”, a punctat el despre retrogradarea maramureșenilor, unde a fost principal pe final, după Mihai Iosif.

  • Realitatea este că nu și-a asumat retrogradarea, din moment ce nu a părăsit clubul imediat, ci a stat legat de el contractual până cu o zi înainte să semneze cu Chindia, și are de primit restanțe.

Miriuță prevede o luptă grea pentru promovare

Chindia luptă să revină în prima ligă. Deocamdată, Miriuță vede multe contracandidate, în contextul în care liderul CSC Șelimbăr nu are drept de promovare. ”Pentru noi, să zicem așa, e bine. Dar să nu uităm că sunt echipe care pot promova și echipe bune, și mă refer la Buzău și Slobozia, Chiajna, noi, Mioveniul, Piteștiul își vor reveni, pentru că au echipă bună. Sunt câteva echipe bune acolo”, a mai spus Vasile Miriuță.

Chindia Târgoviște în meciul cu Phoenix Buziaș: Ius. Popescu (cpt.) – Negoescu, Gîț, Ad. Ioniță, Anișorac, Bogaciuc, Al. Militaru (L. Manolache 88′), Andr. Șerban (S. Nicolae 88′), Alb. Călin (Tache 56′), Max. Cojocaru, Golofca (Iul. Zamfir 87′). Rezerve: Brînzea – Bg. Petre, Ius. Cristea, I. Albu.

Chindia merge în faza grupelor Cupei României, după ce în tururile precedente a trecut de CS Blejoi (5-0 la Blejoi, în Turul 3, meci în urma căruia Dragoș Militaru a fost demis) și Phoenix Buziaș (3-0 la Lugoj).

În campionat, Chindia ocupă locul 8 după primele patru etape, cu 6 puncte acumulate, iar în runda a 5-a va juca pe teren propriu cu Unirea Slobozia (locul 3, 8 puncte).

Foto: Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Anda Deliu

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-eliminata-din-cupa-romaniei-de-chindia-19282850

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-are-mai-multe-meciuri-programate-duminica-si-se-incheie-marti-cu-un-derby-de-clasament-s-a-revenit-la-trei-partide-televizate-19282570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-reziliat-contractul-cu-alin-burdet-19282603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-mesaj-ironic-dupa-despartirea-de-chindia-19282567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-e-liniste-nici-cu-miriuta-unii-vin-altii-pleaca-trei-jucatori-ai-chindiei-pusi-pe-liber-unul-a-debutat-cu-gol-la-noua-sa-echipa-in-liga-3-19282420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

Anda DELIU 30 Aug. 2023, 13:11 Cupa României
Pe aceeași temă