Etapa a 5-a a Ligii 2 are mai multe meciuri programate duminică și se încheie marți, cu un derby de clasament. S-a revenit la trei partide televizate

Marius ANGHEL 29 Aug. 2023, 20:03 Liga 2
Etapa a 5-a a Ligii 2 are mai multe meciuri programate duminică și se încheie marți, cu un derby de clasament. S-a revenit la trei partide televizate

Etapa a 5-a a noului sezon de Liga 2, ultima înainte de prima întrerupere a campionatului pentru acțiunile echipelor naționale, are programate meciurile în startul lunii septembrie. Sâmbătă, 2 septembrie, au loc cinci partide, duminică se vor disputa altele patru, iar runda se va încheia marți, 5 august, după derby-ul de clasament Șelimbăr – Steaua.

Dacă etapa trecută au fost televizate doar două jocuri, în a 5-a se va reveni la trei partide transmise în direct de deținătorii de drepturi tv.

Derby-ul etapei a 5-a a Ligii 2 se joacă marți, la Cisnădie, nu la Sibiu!

16 dintre cele 20 de echipe participante în acest sezon de Liga 2 vor evolua marți, miercuri sau joi în Play-off-ul Cupei României. Excepție fac CSM Reșița, CSM Slatina, Progresul Spartac și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, eliminate deja din competiția KO în Turul 3.

Din acest motiv, mai multe echipe vor evolua duminică în etapa a 5-a.

Sâmbătă sunt programate patru jocuri de la ora 11:00, la Hunedoara, Reșița, Târgu Jiu și Turnu Măgurele, cât și unul de la ora 12:00, la Dej.

Duminică se joacă doar de la ora 11:00, la Mioveni, Tunari, Târgoviște și Clinceni.

Etapa se va încheia marți, după disputarea meciului dintre liderul CSC Șelimbăr și a 6-a clasată Steaua. Derby-ul rundei nu va mai avea loc la Sibiu, ci la Cisnădie, după ce echipa CSC Șelimbăr nu a mai fost dorită pe stadionul Municipal din Sibiu, unde inițial obținuse acordul să joace.

Meciul Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, restant din prima etapă, nu a fost reprogramat nici până acum.

  • Inițial, Șelimbăr – Steaua era pus duminică de la ora 12:00, Dej – Gloria Buzău era marți, de la ora 17:30, iar Chindia – Slobozia, marți, de la ora 20:00.

Meciurile de la Dej, Clinceni și Cisnădie, televizate

Dacă în runda trecută doar două meciuri au fost televizate pe posturi naționale, în etapa a 5-a se revine la trei partide care vor putea fi urmărite și pe micile ecrane, oricum cu unul în minus față de cum sa transmis în medie în ultimele ediții de campionat.

Unirea Dej – Gloria Buzău, Metaloglobus – CFC Argeș și CSC Șelimbăr – Steaua sunt partidele alese de deținătorii de drepturi tv pentru a fi televizate. CS Tunari – Ceahlăul este alegerea FRF pentru a-l transmite pe platforma sa.

Program etapa 5 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 11:00
Corvinul Hunedoara – Concordia Chiajna
CSM Reșița – Progresul Spartac
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FK Miercurea Ciuc
CSM Alexandria – CSM Slatina

sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 12:00
Unirea Dej – Gloria Buzău – DigiSport, PrimaSport

duminică, 3 septembrie 2023, ora 11:00
CS Mioveni – CSC Dumbrăviţa
CS Tunari – Ceahlăul Piatra Neamţ – FRF.tv
Chindia Târgovişte – Unirea Slobozia
Metaloglobus Bucureşti – Campionii FC Argeş – DigiSport, PrimaSport

marți, 5 septembrie 2023, ora 17:30
CSC Şelimbăr – Steaua – DigiSport, PrimaSport

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-primita-de-csc-selimbar-chiar-inaintea-meciului-cu-steaua-nu-suntem-doriti-la-sibiu-acuzatii-grave-aduse-de-oficialii-liderului-ligii-2-19282428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-cristica-si-a-cerut-scuze-dupa-steaua-csm-alexandria-1-1-19282535

Marius ANGHEL 29 Aug. 2023, 20:03 Liga 2
Pe aceeași temă