Prima pusă la bătaie la Hunedoara pentru o calificare istorică a Corvinului în semifinala Cupei României. Banii pe care îi pot câștiga jucătorii lui Florin Maxim | EXCLUSIV

Andrei PREOTU 02 Apr. 2024, 16:48 Cupa României
Prima pusă la bătaie la Hunedoara pentru o calificare istorică a Corvinului în semifinala Cupei României. Banii pe care îi pot câștiga jucătorii lui Florin Maxim | EXCLUSIV

Corvinul Hunedoara este în fața unui eveniment istoric pentru ea, participarea în sferturile de finală ale Cupei României din postura de divizionară secundă, a primei formații din ligile inferioare care trece de faza grupelor, de când competiția are un nou format, iar ProSport a aflat că jucătorii antrenați de Florin Maxim vor împărți o sumă importantă în cazul în care trec mai departe.

Din informațiile noastre, 30.000 de euro vor încasa în total jucătorii Corvinului în cazul în care produc mare surpriză și o elimină pe CFR Cluj din Cupa României. Aceasta ar putea să fie însă suplimentată la finalul partidei programată astăzi, 2 aprilie 2024, de la ora 19:30.

Meciul care deschide faza sferturilor Cupei se va juca pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara, în nocturnă, cu tribunele pline, circa 12.000 de spectatori fiind așteptați la eveniment.

Toți banii pe care Corvinul îi primește pentru o calificare în semifinala Cupei României vor fi împărțiți ca primă

Emulație extraordinară la Hunedoara înaintea marelui meci cu CFR Cluj! Fotbaliștii Corvinului au motive serioase să tragă pentru un rezultat remarcabil, mai ales că asistența va fi una foarte mare. Peste cea de la partida cu FCSB, care a avut loc în 2021, tot în Cupa României.

Toți banii încasați de la Federația Română de Fotbal pentru o calificare în semifinală se vor îndrepta către jucătorii lui Florin Maxim. Prin urmare, ”corvii” vor împărți în jur de 30.000 de euro, însă și sponsorii ar putea să contribuie cu alți bani, în cazul unui rezultat remarcabil contra multiplei campioane a României.

Florin Maxim, înaintea jocului cu CFR Cluj: ”Ne-am propus să facem oamenii fericiți!”

Florin Maxim le-a cerut fanilor să fie alături de jucători pe tot parcursul partidei, mai ales că această calificare s-ar putea decide după prelungiri, sau chiar după loviturile de departajare.

Pentru Corvinul este meciul sezonului, în condițiile în care formația din Hunedoara joacă în Liga 2, chiar în play-off, fără să aibă drept de promovare în SuperLigă, din cauza formei sale de organizare, una care va fi schimbată din noul sezon. Corvinul, fostă CS Hunedoara, este o nou-promovată în eșalonul secund, după mulți ani în care municipiul nu a mai scos capul din Liga 3.

”Ne-am propus, în vestiar, să facem oamenii de la stadion fericiți, dar vedem la finalul meciului ce vom obține. Ca implicare și dorință, eu cred că am fost echipa pozitivă până acum, mereu am încercat să jucăm fotbal, poate de cele mai multe ori ne-a ieșit, băieții merită felicitările, dar mai avem de parcurs.

Visul continuă, acest meci este un eveniment, iar la fotbal se poate întâmpla orice. E o echipă… am analizat-o… băieții, în astfel de meciuri, nu cred că mai trebuie motivați. Important e să fim lucizi, să atragem energie, publicul va fi în număr mare în tribune. Fanii vin să ne vadă, iar acea energie trebuie transformată în ceva pozitiv, iar ei să fie alături de noi tot meciul”, a spus Florin Maxim.

Echipa din Hunedoara a învins deja o echipă din prima ligă în acest sezon al Cupei României, pe Sepsi OSK

Corvinul este prima echipă dintr-o ligă inferioară, Liga 2, care a reușit să iasă din faza grupelor Cupei României, de când competiția și-a schimbat formatul. Sezonul 2023-2024, adică cel actual, este al doilea de când s-a trecut la formatul cu Faza Regională, apoi patru tururi, grupe și după aceea sferturi, semifinale și finală.

Pentru a ajunge în sferturi, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1) și Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3).

De partea cealaltă, CFR Cluj a jucat doar în faza grupelor, unde a obținut următoarele rezultate: 3-1 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria (Liga 2), 1-1 la ”U” Cluj (Liga 1) și 0-0 la Rapid (Liga 1).

Înaintea meciului direct din sferturi, programat la Hunedoara, de la ora 19:30, Corvinul se situează pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, iar CFR Cluj este pe locul 3 în play-off-ul SuperLigii.

  • CFR Cluj are în palmaresul său patru trofee ale Cupei României, ultima câștigată în 2016, iar în total are cinci finale disputate, în 2013 cedând în fața Petrolului. A mai câștigat competiția în anii 2008, 2009 și 2010.
  • Corvinul nu are nicio finală de Cupa României disputată, dar din județul Hunedoara există o câștigătoare, Jiul Petroșani, în 1947, când a învins Poli Timișoara. Județul Cluj are și o altă deținătoare de trofeu de Cupa României pe lângă CFR Cluj. ”U” Cluj a câștigat competiția în 1965, după 2-1 cu FC Argeș.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adrian-mutu-cuvinte-de-lauda-pentru-corvinul-hunedoara-19304646

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-meci-contra-cfr-cluj-in-sferturile-cupei-romaniei-19304601

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/interes-crescut-pentru-corvinul-hunedoara-cfr-cluj-din-cupei-romaniei-19304014

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-lucescu-da-lovitura-de-start-la-corvinul-cfr-cluj-19303553

Andrei PREOTU 02 Apr. 2024, 16:48 Cupa României
Pe aceeași temă