Poli Timișoara a început să caute jucători după retrogradarea în Liga 3. Viitoare transferuri, de la rivalele din județ

Anda DELIU 31 May. 2023, 17:46 Liga 2
Poli Timișoara a început să caute jucători după retrogradarea în Liga 3. Viitoare transferuri, de la rivalele din județ

Poli Timișoara nu a mai făcut anunțuri oficiale despre jucători după ce a terminat sezonul de Liga 2. În urma căruia a retrogradat. Se poartă însă negocieri cu jucători de la viitoarele adversare, dacă pornim de la premisa că toate formațiile din Timiș vor fi în aceeași serie de Liga 3, deoarece FRF a obișnuit în ultimii ani să pună echipe din același județ în serii diferite.

Poli a vrut să ia trei jucători de la Ghiroda

Poliștii au făcut propuneri, conform mai multor surse ale Liga2.ro, la formațiile din zonă. S-au orientat spre CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cea mai bine clasată timișeană din ediția recent încheiată de Liga 3 (locul 3 în play-off-ul Seriei 8). Au făcut propuneri la trei jucători, dar doar cu doi s-au și înțeles.

Este vorba de atacantul de 23 de ani Andrei Mura și atacantul de 31 de ani Andrei Făgărășanu (foto), acesta din urmă fost în lotul cu care CSC Dumbrăvița a promovat în Liga 2, în vara anului 2022.

Ambii erau la final de contract cu Ghiroda și, din informațiile noastre, s-au înțeles deja cu Costel Pantilimon.

Poli l-ar fi dorit și pe Mirca Stupu, fundaș central produs al LPS Banatul, care a mai trecut și pe Millenium Giarmata și care în ultimele sezoane a jucat la Ghiroda. El mai are, însă, un an de contract cu clubul de lângă Timișoara, care nu i-a permis să plece.

Vor să ia tineri și de la Ripensia

Iosif Rotariu își pune și el amprenta pe campania de alcătuire a lotului. Fostul internațional vrea să aducă jucătorii pe care tot el i-a dus și la Ripensia.

În speță, este vorba de frații gemeni Ciurel, născuți în Lugoj. La Ripensia, s-a impus mai mult David Ciurel. Mijlocașul central are 17 ani. Fratele său Radu este fundaș stânga.

Cei doi tineri jucători, foarte lăudați (poate puțin prea mult) de Rotariu au însă contracte cu Ripensia încă un sezon. Așa că pot fi luați ca împrumut sau cu plata grilei. E greu de crezut că Ripensia ar da gratis jucători unei rivale din serie.

Nimic despre plecări

Deocamdată, Poli nu a anunțat nimic despre plecări. De altfel, conform regulilor UEFA, jucătorii au contracte până la 30 iunie. Antrenamentele s-au terminat însă.

Singurul care a anunțat din proprie inițiativă că pleacă a fost Alin Ignea.

Până foarte recent, Poli a fost mereu un club transparent în comunicarea permutărilor de lot. Acest lucru s-a schimbat după sosirea lui Costel Pantilimon, când singura persoana care mai spunea în conferințele de presă că au plecat jucători era antrenorul Paul Codrea.

Atacantul Cristian Gavra se antrenează din acestă săptămână cu UTA.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-pentru-a-finaliza-doar-documentatia-pentru-noul-stadion-dan-paltinisanu-mai-mult-de-doi-ani-pentru-un-studiu-de-fezabilitate-presedintele-cj-timis-face-apel-la-guvern-19273494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-retrogradata-din-liga-2-final-al-unei-ere-in-alb-violet-la-timisoara-proiectul-cu-suporteri-care-a-mers-cel-mai-prost-19271509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-a-renuntat-la-alti-doi-jucatori-inainte-de-barajul-cu-gloria-buzau-iar-la-antrenamente-primeste-un-atacant-care-a-retrogradat-cu-poli-timisoara-asta-e-viata-nu-ai-ce-sa-faci-19272760

Anda DELIU 31 May. 2023, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă