Gafă de amatori făcută de Jiul Petroșani. Câștigase cu 6-0, însă a pierdut la ”masa verde”. Echipa care profită și o trimite înapoi pe loc direct retrogradabil pe Viitorul Pandurii 2

Marius ANGHEL 18 May. 2023, 13:32 Liga 3
Gafă de amatori făcută de Jiul Petroșani. Câștigase cu 6-0, însă a pierdut la ”masa verde”. Echipa care profită și o trimite înapoi pe loc direct retrogradabil pe Viitorul Pandurii 2

Două etape au mai rămas de disputat în play-out-ul Ligii 3, iar lupta pentru evitarea retrogradării este extrem de încinsă în Seria a 7-a. Aceasta este alimentată și de o gafă comisă în ultima rundă de către una dintre echipele salvate matematic.

Jiul Petroșani nu a îndeplinit pe toată durata partidei de acasă cu Aurul Brad regula jucătorilor under, oaspeții au reclamat acest lucru, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis să acorde victorie la ”masa verde” acestora din urmă, în condițiile în care pe teren scorul a fost favorabil Jiului.

Au avut loc inversări de locuri în clasament, iar acum Aurul Brad nu se mai află pe loc direct retrogradabil, acolo unde revine Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Jiul Petroșani nu a respectat regula under în meciul câștigat cu Aurul Brad și a pierdut jocul la ”masa verde”

Vinerea trecută, în etapa a 8-a a play-out-ului, în Seria 7, Jiul Petroșani s-a impus pe teren propriu la scor în fața celor de la Aurul Brad, cu 6-0. Cum Viitorul Pandurii 2 a câștigat acasă jocul cu Retezatul Hațeg, cu scorul de 2-1, trupa ”satelit” a divizionarei secunde din Târgu Jiu a trecut în clasament peste Aurul Brad, părăsind locul al doilea direct retrogradabil.

Numai că Aurul Brad a remarcat că Jiul a comis o eroare de amatori în jocul cu ea și a depus o contestație. Departamentul Competiții al FRF a notat-o și a trimis cazul spre judecare la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, care în ședința din 15 mai a dat verdictul. În loc de 6-0 pentru Jiul, scorul a devenit 3-0 pentru Aurul Brad.

”În timpul meciului de la Petroșani, de vinerea trecută, gazdele nu au avut tot timpul pe teren juniorii care sunt obligați să joace. Conducerea clubului Aurul Brad a depus contestație, iar în ședința de ieri, cei de la FRF au admis-o. Astfel, rezultatul partidei Jiul Petroșani – Aurul este 0-3, iar echipa noastră este pe locul 4 în play-out-ul Seriei 7 din Liga 3”, a transmis Aurul Brad pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă pierderea meciului, Jiul Petroșani a fost amendată și cu 2.100 lei pentru această eroare. Stephane Ferhaoui (16, 19), Darius Pușcă (38, 50), Darius Fage (62) și Nicolae Goilean (77) marcaseră pentru Jiul în victoria cu Aurul Brad.

”Sesizare cu privire la CSM Jiul Petroșani
Admite sesizarea Departamentului de Competiții. În temeiul art. 45 al. 11 din ROAF coroborat cu Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul CSM Jiul Petroșani se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CSA Aurul Brad).
În conformitate cu prevederile art. 83/18 din RD, clubul CSM Jiul Petroșani se sancționează cu penalitate sportivă de 2100 lei”, a fost decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Aurul Brad a urcat pe loc neretrogradabil, Viitorul Pandurii 2 a revenit pe locul care duce în Liga 4

În urma acestei decizii, în play-out-ul Seriei a 7-a au avut loc modificări în clasament.

Astfel, cu victoria la ”masa verde”, Aurul Brad are acum 27 de puncte și revine pe locul 4, ultimul care asigură salvarea de la retrogradare.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, cu 26 de puncte, coboară de pe locul 4 și revine pe locul 5, al doilea retrogradabil, unde a fost, cu o excepție, la finalul etapelor din play-out.

primele două clasate din grupe, Voința Lupac (42 puncte) și Jiul Petroșani (35) sunt salvate matematic de la retrogradare, în timp ce Progresul Ezeriș (15), aflată pe ultimul loc, 6, este retrogradată de la finalul etapei a 7-a.

Pentru evitarea locului 5, al doilea retrogradabil din această serie, sunt în luptă directă trei echipe, cu două etape rămase de disputat până la final. Retezatul Hațeg are 28 de puncte, Aurul Brad are 27, iar Viitorul Pandurii 2 are 26.

În ultimele două etape au loc meciurile: Viitorul Pandurii 2 – Ezeriș, Hațeg – Jiul, Aurul Brad – Lupac, în runda a 9-a, Ezeriș – Aurul Brad, Lupac – Hațeg și Jiul – Viitorul Pandurii 2, în runda a 10-a.

CLASAMENT play-out SERIA 7

Se știu primele 9 echipe dintre cele 19 care retrogradează în Liga 4

La finalul acestui sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, ar fi trebuit să retrogradeze în mod normal 21 de echipe. Vor pica însă doar 19 formații în Liga 4, cel puțin matematic. Prin retragerea Astrei (Seria 4) și excluderea celor de la Dante Botoșani (Seria 1) s-au ocupat două locuri retrogradabile din cele 21.

De la finalul etapei a 4-a, primele două echipe retrogradate matematic au fost Dacia Unirea Brăila (Seria 2) și CS Amara (Seria 3). Au urmat FK Miercurea Ciuc 2 (S1) și Gloria Lunca Teuz Cermei (S8), după runda a 6-a, după cea de-a 7-a au picat în Liga 4 Voinţa Limpeziş (S2), Progresul Ezeriş (S7) și Sportul Şimleu Silvaniei (S10), iar KSE Târgu Secuiesc (S5) și CS Ocna Mureş (S6) au picat la finalul rundei a 8-a.

Având în vedere meciurile rămase de disputat și punctele acumulate până acum, echipele din play-out care, sportiv, și-au asigurat menținerea în Liga 3 și în noul sezon sunt:

  • Seria 1: Știința Miroslava, Șomuz Fălticeni, Viitorul Darabani, Rapid Brodoc
  • Seria 2: CSM Focșani, Sporting Lieşti, Viitorul Ianca, Dinamo Bacău
  • Seria 3: Dunărea Călăraşi, FC Voluntari 2, Gloria Băneasa
  • Seria 4: CS Dinamo Bucureşti, Unirea Bascov
  • Seria 5: AFC Odorheiu Secuiesc, CS Păulești
  • Seria 6: Cetatea Turnu Măgurele, Petrolul Potcoava
  • Seria 7: Voinţa Lupac, Jiul Petroșani
  • Seria 8: Progresul Pecica, Phoenix Buziaş, Avântul Periam
  • Seria 9: ACS Târgu Mureş, CS Universitar din Alba Iulia, Avântul Reghin
  • Seria 10: SCM Zalău, Minerul Ocna Dej

Din Liga 4 vor promova în Liga 3, în vară, 21 de echipe campioane județene câștigătoare de baraj.

Foto: CSM Jiul Petroșani

https://liga2.prosport.ro/liga-3/o-echipa-cu-23-de-sezoane-la-nivelul-diviziei-c-ar-putea-renaste-cu-ajutorul-suporterilor-19271491

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lupta-pentru-promovarea-din-liga-3-continua-19270745

https://liga2.prosport.ro/liga-3/kse-targu-secuiesc-si-cs-ocna-mures-au-retrogradat-din-liga-3-19270752

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-penultima-etapa-din-play-off-si-antepenultima-din-play-out-21-de-meciuri-au-loc-astazi-19270563

Marius ANGHEL 18 May. 2023, 13:32 Liga 3
Pe aceeași temă