Dacia Unirea Brăila și CS Amara, primele echipe retrogradate matematic în acest sezon al Ligii 3. Cele opt cluburi din play-out care și-au asigurat, sportiv, menținerea în campionat

Marius ANGHEL 26 Apr. 2023, 21:29 Liga 3
Dacia Unirea Brăila și CS Amara, primele echipe retrogradate matematic în acest sezon al Ligii 3. Cele opt cluburi din play-out care și-au asigurat, sportiv, menținerea în campionat

Recenta etapă din Liga 3 nu a rezolvat doar situația a încă trei echipe care evoluează în play-off, rezultatele asigurându-le matematic accederea în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Ci a clarificat și situația a două formații care activează în play-out.

Dacia Unirea Brăila și CS Amara au pierdut din nou și, matematic, au rămas fără nicio șansă să se mai salveze de la retrogradarea în Liga 4.

  • Cel puțin sportiv, fiindcă știm foarte bine cum merg lucrurile în Liga 3 de câteva sezoane bune. În cel de-al treilea eșalon nu mai continuă doar cine nu-și mai dorește acest lucru, fiindcă FRF a întâmpinat mai mereu probleme în a completa seriile și invită la loc în competiție echipele care sportiv retrogradează.

Dacia Unirea Brăila, la a doua retrogradare consecutivă după ”marea victorie” de la barajul de promovare cu SC Oțelul Galați

Dacia Unirea Brăila a înregistrat sâmbătă, pe teren propriu, al 20-lea eșec în acest sezon de Liga 3, din totalul de 22 de meciuri disputate, și, matematic, nu mai are nicio șansă să evite retrogradarea. Înfrângerea cu scorul de 0-3 în fața celor de la Voința Limpeziș, altă echipă cu rezultate dezastruoase, i-a semnat sentința formației care în sezonul trecut evolua în Liga 2, unde avea tot un sezon halucinant, cu doar 5 puncte strânse în 25 de jocuri!

Clubul din Brăila a bifat, astfel, a doua retrogradare consecutivă, după sezonul în care s-a umflat în pene și, în ciuda problemelor financiare, s-a zbătut să învingă SC Oțelul Galați la barajul de promovare în Liga 2, iar mai apoi a decis să participe în eșalonul secund, deși abia se menținea pe linia de plutire. Dacia Unirea nu s-a desființat, însă a încasat înfrângere după înfrângere, și-a îndepărtat puținii spectatori pe care îi avea, nu i-au ieșit schimbările manageriale și acum se scufundă în Liga 4, în situația în care nu se va desființa. În schimb, SC Oțelul, marea rivală, îi dă acum clasă și e pe punctul de a promova în prima ligă în această vară.

În sezonul regular al Ligii 3, Dacia Unirea a acumulat doar două puncte în 18 meciuri, care au situat-o pe ultimul loc în Seria 2, cu un golaveraj umilitor: 8-75. În play-out, după patru etape are tot atâtea înfrângeri și un golaveraj la fel de slab: 2-18. Echipa a retrogradat matematic în Liga 4 cu șase etape înainte de finalul play-out-ului. Față de Dinamo Bacău, clasata pe locul 4, ultimul care asigură salvarea, are 20 de puncte mai puțin.

Despre așa-zișii investitori străini sau antrenorul portughez adus în iarnă acum se poate spune cu certitudine că au fost doar praf în ochii.

CS Amara a retrogradat după doar un sezon petrecut în Liga 3

A doua echipă retrogradată matematic din Liga 3 în acest sezon 2022-2023 este CS Amara. Formația din județul Ialomița, o nou-promovată în vară, nu a reușit să se ridice la nivelul scăzut din Liga 3 și știe că a picat în Liga 4 cu șase etape înainte de finalul play-out-ului.

În etapa din weekeend, CS Amara a cedat pe teren propriu în fața celor de la Agricola Borcea, penultima clasată, cu scorul de 0-5. Are 8 puncte acumulate în acest sezon, în Seria 3, cu 16 mai puțin față de prima echipă din fața sa, Agricola (24), și 20 față de FC Voluntari 2 (28), clasata pe locul 4, ultimul care se salvează.

În sezonul regular, CS Amara a acumulat 7 puncte în 18 meciuri, din două victorii și un egal, și a terminat cu golaverajul 12-83. A fost ultima în Seria 3, așa cum este și acum în play-out-ul Seriei a 3-a, dar acum are 8 puncte, fiindcă în cele patru meciuri disputate până acum a obținut un egal.

Opt echipe din play-out și-au asigurat, sportiv, menținerea în Liga 3

Pe de altă parte, avem și opt echipe din play-out care în acest moment, după patru etape desfășurate din totalul de nouă în această fază a campionatului, sunt matematic salvate de la retrogradare, fiindcă nu mai pot pica mai jos de locul 4 în seria în care activează.

  • Evident că sunt excluse din acest calcul echipele care evoluează în play-off-ul Ligii 3, fiindcă acestea și-au asigurat menținerea sportivă în acest eșalon odată cu accederea în această fază a competiției.

Având în vedere meciurile rămase de disputat și punctele acumulate până acum, echipele din play-out care, sportiv, și-au asigurat menținerea în Liga 3 și în noul sezon sunt:

  • Seria 1: Știința Miroslava (33 puncte), Șomuz Fălticeni (31)
  • Seria 2: Sporting Lieşti (39), CSM Focșani (38), Viitorul Ianca (26)
  • Seria 4: CS Dinamo Bucureşti (29)
  • Seria 7: Voinţa Lupac (33)
  • Seria 8: Progresul Pecica (35)

Se știu primele două echipe dintre cele 19 care retrogradează în Liga 4

La finalul acestui sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, ar fi trebuit să retrogradeze în mod normal 21 de echipe. Vor pica însă doar 19 formații în Liga 4, cel puțin matematic, iar primele două sunt Dacia Unirea Brăila (Seria 2) și CS Amara (Seria 3).

Prin retragerea Astrei (Seria 4) și excluderea celor de la Dante Botoșani (Seria 1) se ocupă două locuri retrogradabile din cele 21.

În acest moment rămân 17 necunoscute privind locurile retrogradabile.

Altă echipă cu puncte puține obținute până acum și care în curând va retrograda matematic este Voința Limpeziș (8 puncte / Seria 2).

Foto: Dacia Unirea Brăila și CS Amara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/5-din-20-cs-tunari-cs-blejoi-si-csm-alexandria-si-au-asigurat-si-ele-prezenta-in-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cs-afumati-a-urmat-o-pe-corvinul-si-e-sigura-de-locul-1-in-seria-19268084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-hermannstadt-intentioneaza-sa-reinfiinteze-echipa-a-doua-19268101

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/cazurile-a-doi-arbitri-din-lotul-de-liga-2-si-sase-de-liga-3-pe-masa-comisiei-de-disciplina-si-etica-a-frf-au-fost-parati-de-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-19268057

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

Marius ANGHEL 26 Apr. 2023, 21:29 Liga 3
Pe aceeași temă