Jiul Petroșani mută încă o dată pe banca tehnică. Îl readuce ca antrenor pe Flavius Boroncoi, ”principalul” cu care începea excelent actuala ediție a Ligii 3

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 12:09 Liga 3
Jiul Petroșani mută încă o dată pe banca tehnică. Îl readuce ca antrenor pe Flavius Boroncoi, ”principalul” cu care începea excelent actuala ediție a Ligii 3

CSM Jiul Petroșani începe anul 2024 cu un nou antrenor principal, mutând din nou pe banca tehnică în acest sezon 2023-2024 de Liga 3 în care va juca, cel mai probabil, în play-out.

Flavius Boroncoi revine pe banca trupei din Valea Jiului, la un an distanță de la prima sa venire la Jiul și la circa patru luni de la despărțire.

Președintele clubului, Erika Preda a confirmat despărțirea de Adrian Enășescu și revenirea lui Boroncoi.

Flavius Boroncoi se întoarce pe banca echipei CSM Jiul Petroșani

Flavius Boroncoi revine pe banca echipei CSM Jiul Petroșani, acolo unde a fost și anul trecut, dar care, din motive personale, a decis să plece în partea a doua a lunii septembrie, într-un moment în care formația avea rezultate excelente în Liga 3.

Ultimul antrenor principal al celor de la Gaz Metan Mediaș preluase Jiul în primele zile ale anului 2023, în sezonul trecut, când îi lua locul demisionarului George Zima. Despărțirea de trupa din Petroșani a avut loc după primele patru etape din actualul sezon, când avea punctaj maxim, fiind singura în această situație în Seria 7. Tot cu el pe bancă s-au desfășurat și trei tururi în Cupa României. Rezilierea s-a produs după ce antrenorul a acuzat ”probleme de sănătate în familie”.

El îi ia locul lui Adrian Enășescu, cel care a condus echipa în ultimele șase etape de Liga 3.

”Am reziliat pe cale amiabilă contractul cu Adrian Enășescu, iar din această lună la echipă a revenit Flavius Boroncoi”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului CSM Jiul Petroșani, Erika Preda.

  • Boroncoi a fost antrenor secund la Voinţa Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Politehnica Iaşi, Flacăra Făget, Sparta Mediaș și Gaz Metan Mediaş, dar și antrenor principal la Gaz Metan Mediaș și Jiul Petroșani. Ultima dată a activat ca antrenor la echipa U19 a celor de la ACS Mediaș.

Jiul Petroșani, la a patru schimbare pe banca tehnică în acest sezon

Jiul Petroșani mută, astfel, din nou pe banca tehnică în acest sezon.

În primele patru etape l-a avut ca ”principal” pe Flavius Boroncoi, iar apoi a fost instalat Gabriel Radu, sub comanda sa înregistrându-se trei înfrângeri. Directorul tehnic Damian Militaru a condus apoi Jiul din postura de antrenor interimar și s-a pierdut următoarele două jocuri. Ulterior a fost numit pe banca tehnică Adrian Enășescu. Sub conducerea sa, Jiul a înregistrat două victorii, un egal și trei înfrângeri.

Noul an aduce un nou început la echipa din Petroșani, dar și pe Boroncoi înapoi pe banca tehnică, în speranță că vor fi obținute aceleași rezultate sub conducerea sa ca în primul mandat.

Cu Flavius Boroncoi pe bancă, trupa echipată în alb și negru a încheiat sezonul trecut pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 7-a, fără emoții la retrogradare. În actuala ediție, rezultate cu el antrenor au fost următoarele: 2-1 cu Viitorul Șimian, 2-1 la CSO Turceni, 8-1 cu FCU Craiova FC 2 și 2-0 cu Voința Lupac, în campionat, 17-0 la Retezatul Hațeg (Liga 4), 2-0 cu Flavăra Horezu (Liga 3) și 1-4 cu Corvinul Hunedoara (Liga 2), în Cupa României.

Clubul din Petroșani va juca și în acest sezon în play-out-ul Ligii 3

În acest moment, după 15 etape trecute din acest sezon regular al Ligii 3, Jiul a acumulat 19 puncte și iernează pe locul 6 în Seria 7, la egalitate cu Voința Lupac și Gilortul Târgu Cărbunești, pe care le devansează la golaveraj. Play-off-ul este aproape imposibil de prins în ultimele trei etape ale sezonului regular, fiindcă ultima formație situată pe locurile care duc în grupa de calificare în barajele de promovare este Viitorul Șimian, cu 27 de puncte strânse.

La finalul anului trecut, președintele clubului susținea că echipa s-a despărțit de cinci jucători, de Daniel Marincat, Andrei Istrate, George Dănăilă, Vlăduț Stancu și Ferhaoui Stephane.

Tot Erika Preda declara că Jiul, o echipă mult mai bogată ca istorie în fotbalul românesc, se inspiră de la Corvinul Hunedoara, clasata pe locul 2 în Liga 2, echipa din județul Hunedoara situată cel mai bine în competiții. ”Chiar ne dorim foarte mult și îi și felicit pentru performanța lor. Chiar ne-am dori foarte mult, din suflet. De asta am și avut un obiectiv, pentru anul acesta, de a fi pe poziție de play-off, dar, din păcate, nu s-a putut. Am avut și mai multe probleme, inclusiv cu antrenorii. Domnul Boroncoi a trebuit să ne părăsească din motive personale, dar ne dorim. Vom face tot, vom lupta, vom fi mai puternici, mai ambițioși și vom lucra mai mult”, spunea Erika Preda într-o intervenție la Radio Timișoara.

Echipa are programată reunirea în data de 22 ianuarie, campionatul se va relua în data de 8 martie, iar Jiul mai are de disputat în sezonul regular meciuri cu CSM Deva (acasă / locul 1, 32 puncte), CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (deplasare / locul 2, 31 puncte) și Universitatea Craiova 2 (acasă / locul 5, 24 puncte).

Foto: Jiul Petroșani

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-ciocan-va-juca-in-liga-3-19297586

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tricolorul-breaza-are-un-nou-antrenor-valentin-negoita-19297368

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-e-inspirata-de-succesul-corvinului-19296622

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 12:09 Liga 3
Pe aceeași temă